Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 234077 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 637 la data de Dum Mai 11, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
|
Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9704
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 28 Aug 2011 12:38 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Felicitări, Laurențiu! Nu pricepeam eu ce cauți tu prin Aquila, că nu cunoșteam niciun obiect de văzut prin luneta mea. E bine că în felul ăsta mai aflăm și noi "muritorii de rând" de la astrofotografi ce bijuterii mai sunt pe cer!
_________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
Sus |
|
 |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2117
|
Trimis: 28 Aug 2011 12:56 Download mesaj |
|
|
|
fain de tot. acest E se vedea bine de pe Valea Frumoasei prin binoclu 10x50!
|
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 28 Aug 2011 13:51 Download mesaj |
|
|
|
Va multumesc.
Am avut noroc de un cer foarte bun, senin toata noaptea, cu Calea Lactee de la orizont la orizont.
"E"-ul era pe lista mea inca din tabara dar in cele 2 jumatati de noapte seine cat am prins eu mare lucru nu am apucat sa fotografiez.
Obiectele de acest gen sunt si la indemana celor care, ca si mine, nu poseda camere DSLR modificate. Daca ai expuneri suficient de lungi (din ce am vazut mai ales la altiii ) rezultatele pot fi de-a dreptul spectaculoase.
As fi vrut sa strang mai mult de 30 de minute de expunere dar, din pacate, pe la 2 dimineata a inceput sa bata vantul si mi-am dat seama relativ repede ca nu-s imbracat corespunzator
Mai mult, Aquila a inceput sa coboare spre vest si, deci, spre cupola de lumina a Timisoarei iar sub-urile au inceput sa se cam "inroseasca". Era bine daca ma apucam de treaba mai repede (dar asa zic de fiecare data ).
_________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein)
Ultima modificare efectuata de catre Laurentiu la 28 Aug 2011 16:45, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
 |
psemil Membru

Data inscrierii: 16 Aug 2010 Mesaje: 888
|
Trimis: 28 Aug 2011 13:55 Download mesaj |
|
|
|
Super tare. Vad ca E exista, mai trebuie sa gasesc M I si L si mi-am scris numele in stele....
|
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

|
Trimis: 28 Aug 2011 16:44 Download mesaj |
|
|
|
Daca te grabesti sa stii ca exista Photoshop
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

|
Trimis: 30 Aug 2011 00:58 Download mesaj |
|
|
|
O reprocesare, cu mai multa culoare in stele.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
921.41 kb |
Vizualizat: |
de 3106 ori |

|
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

|
Trimis: 30 Aug 2011 21:33 Download mesaj |
|
|
|
Si, cred, versiunea finala cu o reducere destul de agresiva a zgomotului de imagine pe fundal.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
855.99 kb |
Vizualizat: |
de 3058 ori |

|
|
Sus |
|
 |
ioanIS Membru

Data inscrierii: 13 Iul 2011 Mesaje: 23
|
Trimis: 30 Aug 2011 22:12 Download mesaj |
|
|
|
Felicitari pentru poze, desi mie imi place, parca, varianta "cu mai multa culoare in stele."
Prima data cand am vazut poza am crezut ca acolo "lipsesc stelele", abia apoi m-am gandit sa caut ce inseamna mai exact acel E!
Deci, vad ca e vorba de 2 "dark nebulae" care sunt niste nori de gaz si praf care nu s-au incalzit suficient pentru a emite lumina vizibila. In urma sapaturilor pe Google am aflat si de lista lui Barnard, foarte interesanta, publicata in 1919!
Distanta estimata, din ce am gasit cu Google, pana la cele 2 nebulae e de aproximativ 2000 ani lumina, dar eu as fi curios pe ce distanta se intind acesti 2 nori si care ar fi temperatura lor? Aceste detalii nu le-am gasit...
Scuzati mica completare, dar cred ca e bine sa o adaugam pentru cine nu stie despre ce e vorba (ca mine) !
|
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

|
Trimis: 30 Aug 2011 22:19 Download mesaj |
|
|
|
Ioan, multumesc frumos pentru informatii !
Mi-ai trezit apetitul si uite ce am gasit si eu despre steaua Gamma Aquila (Tarazed, steaua cea mai stralucitoare din campul imaginii) :" (...)Tarazed is a class K (K3) bright giant, a fairly cool (4100 Kelvin) luminous star that falls between the classical, more ordinary, giants and the supergiants. Its distance of 460 light years leads to a luminosity (accounting for invisible infrared radiation from the cool surface) 2960 times that of the Sun, and these to a radius of 110 solar. A true giant half an Astronomical Unit across, if the star were our Sun it would extend halfway to the orbit of the Earth and appear 60 degrees across in our sky, two-thirds of the way from the horizon to the point overhead. It is so large that it can be detected as a disk with an angular diameter of 0.0075 seconds of arc".(...)
Nu-mi place sa dau citate dar acum mi s-a parut interesant ce se zice aici (sursa: http://stars.astro.illinois.edu/sow/tarazed.html ).
Fapt divers, ca in multe alte cazuri, "asocierea" intre steaua cu pricina si nebulozitatea din preajma este doar iluzie: distantele sunt foarte diferite.
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|