Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233882 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Lord_Paul Membru

Data inscrierii: 28 Iul 2011 Mesaje: 43
Motto: Cel mai bun mod de a-ti respecta cuvantul, e sa nu ti-l dai niciodata! Napoleon Bonaparte Localitate: Orastie
|
Trimis: 21 Aug 2011 11:19 Download mesaj |
Titlul subiectului: Un nou membru! |
|
|
|
Salut pe toti membrii forumului si implicit pasionatii de astronomie! Am devenit membru al acestui forum de aproximativ 2 saptamani, dar am fost "sters" pana in acest moment, adica, nu m-am prezentat. Ca o mica prezentare...sunt Razvan din Orastie, jud. Hunedoara, lucrez la o firma de articole sportive, dar si cu o mare pasiune pentru astronomie, care dureaza de mult timp, insa, totusi, inca incepator intr-ale termenilor astronomici si a instrumentelor folosite pentru acest domeniu. Datorita acestui domeniu care ma pasioneaza am hotarat ca e neaparat necesar faptul de a-mi cumpara un telescop, ca sa dau "culoare" acestui domeniu. Am intors pe dos toate site-urile cu profil astronomic, mai precis magazinele, pentru a-mi face o idee despre costurile, oferta si performanta unor asemenea instrumente optice. Asadar, la inceputul lunii iulie, mi-am cumparat un GSO Dobson 200mm/1200mm, montura azimutala si un ocular de 25mm in "pachet". Am ramas impresionat de ceea ce-am vazut, dar nu era suficient, astfel ca dupa vreo 2 saptamani mi-am procurat un set de accesorii ce contine un Barlow 2x, 4 filtre colorate, 1 filtru polarizator, 1 filtru Crystal Moon, 1 coular de 32 mm, 1 ocular de 12,5mm, 1 ocular de 6mm si 1 ocular de 4mm. Va mai trebui ceva timp pana sa invat mai multe date tehnice si de vizualizare a diferitelor obiecte ceresti. Sper sa gasesc multe persoane cu care sa leg o prietenie bazata pe aceasta pasiune extraordinara. Rog pe cei ce sunt membri din judetul Hunedoara sau din apropiere, sa-mi dea un semn de prezenta. Cred ca nu gresesc daca las si un ID de mess pentru o eventuala discutie. ID lord_paul78 |
|
Sus |
|
 |
RaZvI5 Membru

Data inscrierii: 20 Aug 2011 Mesaje: 102
Motto: - Localitate: Buzau
|
Trimis: 21 Aug 2011 11:27 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Bine ai venit!si eu sunt nou!cred ca vom invata impreuna aceleasi chestii! _________________ Razvan |
|
Sus |
|
 |
M.Gabriel Membru

Data inscrierii: 24 Aug 2009 Mesaje: 292
Motto: Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost. (Nicolae Iorga) Localitate: Petrila
|
Trimis: 21 Aug 2011 11:29 Download mesaj |
|
|
|
Bun venit pe forum Razvan, un nou membru din Judetul Hunedoara. Am adaugat adresa ta pentru a purta diferite discutii pe baze astronomice, si sper ca, vreodata sa putem iesi la un star-party.
Bun venit inca odata si toate cele bune.
Cer senin. Gabriel _________________ Ts Voyager 70mm /25-75x |
|
Sus |
|
 |
Teo Membru

Data inscrierii: 23 Aug 2009 Mesaje: 2593
|
Trimis: 21 Aug 2011 11:51 Download mesaj |
|
|
|
Bine ai venit pe forum si ma bucur ca ai inceput "in forta" cu dotarea tehnica !
Acum mai ai nevoie de timp liber si cer senin, caci pasiune vad ca exista.
Mult succes in continuare !
Teo |
|
Sus |
|
 |
Lord_Paul Membru

Motto: Cel mai bun mod de a-ti respecta cuvantul, e sa nu ti-l dai niciodata! Napoleon Bonaparte Localitate: Orastie
|
Trimis: 21 Aug 2011 12:00 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc pentru mesajele de intampinare! Sunt ferm convins ca voi avea cu cine discuta, pentru ca merita! Va consider pe toti niste prieteni de-o viata. Sa fie intr-un ceas bun si sper ca pe viitor sa invat multe de la voi, cei care sunteti cu o vasta experienta in domeniu precum si in legatura cu instrumentele optice. |
|
Sus |
|
 |
ioanIS Membru

Data inscrierii: 13 Iul 2011 Mesaje: 23
|
Trimis: 21 Aug 2011 13:49 Download mesaj |
|
|
|
Buna Razvan! Si eu va trebui sa-mi fac o introducere oficiala pe forum, dar pe scurt: sunt Ionut, din Lupeni, tot judetul Hunedoara! Ma bucur ca mai sunt prezenti colegi cu aceeasi pasiune din zona. Eu inca nu am un telescop dar in viitorul apropiat sper sa gasesc bani de unu ! Din pacate nici nu am avut ocazia sa privesc printr-unul.... dar am sperante sa gasesc vreun coleg din zona care sa ma lase si pe mine (acu v-am vazut Gabriel, pot sa ca trimit un PM?)...
Astfel fiind incepator, nu te pot ajuta, deocamdata, decat cu o vorba buna...
Poate ne vom intalni vreodata la un cer senin, nu e chiar asa departe Orastie.... Am sa te adaug si eu in lista de mess (ID:stuparion).
Multa satisfactie cu noua "jucarie"
Cer negru! |
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9514
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 21 Aug 2011 16:46 Download mesaj |
|
|
|
Lord Paul/Razvan
Bine ai venit pe forum si iti urez cer senin si spor la observatii.Ai inceput cu un instrument deosebit de bine ales.Este puternic din punct de vedere optic asa ca vei observa mai usor detaliile fine dar nu este prea mare incat sa fie greu de manevrat,transportat.
Iti sugerez sa cauti rapoartele de observatii ale lui Forever Man care este expert in observatii printr-un asemenea instrument.
Cer senin,Mircea _________________ http://observoergosum.blogspot.ro/
https://astroclubgalaxis.blogspot.com
Dotare: reflectoare, lunete, cateva binocluri si un catadioptric. |
|
Sus |
|
 |
Lord_Paul Membru

|
Trimis: 21 Aug 2011 17:10 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc mult, Mircea! Intr-adevar, optica si instrumentul in sine nu m-au dezamagit, dar inca nu i-am testat cu-adevarat "fortele". Inca n-am vazut nici 1% din ceea ce s-ar putea vedea, dar sper ca-n putinul timp pe care-l am la dispozitie, sa ma ocup de observatii. Incerc sa pun niste poze la rubrica "Ce fel de instrumente astronomice aveti", cu "jucaria" mea si accesoriile aferente. Sper sa ma descurc, deoarece n-am experienta in a utiliza forumurile, indiferent de natura lor.  |
|
Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4203
|
Trimis: 21 Aug 2011 17:31 Download mesaj |
|
|
|
Lord_Paul a scris: | Incerc sa pun niste poze la rubrica "Ce fel de instrumente astronomice aveti", cu "jucaria" mea si accesoriile aferente. Sper sa ma descurc, deoarece n-am experienta in a utiliza forumurile, indiferent de natura lor.  |
Citeste cu atentie Ghidul forumului...  _________________ Telescoape: SW MC 127 Virtuoso GTi; Orion StarBlast 6
Oculare: TS Zoom Deluxe 7-21, SW Apo-Zoom 8-24, PL 40
Binocluri: Omegon 20x80, APM 16x70ED, Nordlicht 10x50, Minox 10x42, IOR 7x40, БПЦ5 8x30, CZ 6x30 |
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9514
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 21 Aug 2011 18:58 Download mesaj |
|
|
|
Si inca ceva.Departe de a te descuraja de la astrofotografiere,dar pana atunci ,sau in paralel cu aceasta,poti foarte bine sa faci observatii vizuale si sa le descrii la rubrica ''Observatii''.
Spun acest lucru deoarece ,nu stiu de ce,unii incepatori au impresia ca trebuie neaparat sa ne arate prin poze atasate ceea ce au observat:lucru foarte greu de realizat.
Cer senin si spor la observatii,Mircea _________________ http://observoergosum.blogspot.ro/
https://astroclubgalaxis.blogspot.com
Dotare: reflectoare, lunete, cateva binocluri si un catadioptric. |
|
Sus |
|
 |
RobertG Membru

Data inscrierii: 25 Dec 2009 Mesaje: 750
|
Trimis: 21 Aug 2011 19:12 Download mesaj |
|
|
|
Salut Razvan, sunt la o "privire de telescop" distanta , ti-am dat "add" pe messenger. |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|