Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 234080 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 637 la data de Dum Mai 11, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
uzunu Membru

Data inscrierii: 25 Oct 2010 Mesaje: 67
|
Trimis: 21 Aug 2011 15:06 Download mesaj |
Titlul subiectului: Fisiere KMZ pentru a descoperi locatii cu cer negru |
|
|
|
http://www.ngdc.noaa.gov/dmsp/maps.html
Luati varianta DMSP OLS Global Composites Version 4
O urcati in Google Earth si puteti gasi locatii cat mai bune pentru astronomie. Eu am verificat ieri locatia de la "transformator" la ~15km N-E de Oltenita care este, aparent, printre cele mai bune zone de cer negru din toata Romania (drept este ca lumina zodiacala se vede tot timpul si am impresia ca cel putin o data am vazut si Gegenschein). _________________ SkyWatcher 8" f/5, EQ5, Nikon D70, Microsoft LifeCam Cinema HD modificata |
|
Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 23 Aug 2011 18:56 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. _________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
Sus |
|
 |
uzunu Membru

Data inscrierii: 25 Oct 2010 Mesaje: 67
|
Trimis: 23 Aug 2011 19:33 Download mesaj |
|
|
|
Descarci fisierele KMZ si le urci in Google Earth. Alternativ observ ca au si ei o aplicatie care face in browser acelasi lucru, doar ca ultima harta acolo este cea din 2003, in pack-ul de fisiere KMZ ai overlays din 1992 pana in 2009. _________________ SkyWatcher 8" f/5, EQ5, Nikon D70, Microsoft LifeCam Cinema HD modificata |
|
Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9704
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 23 Aug 2011 23:32 Download mesaj |
|
|
|
Am probat deschizând direct fișierul kmz cu google earth ce-l aveam instalat. Se încarcă foarte greu harta. Nu am avut timp să studiez problema, dar presupun că e inutil să folosești toate layer-ele vechi, e suficient ultimul din 2009, deși e deja vechi și acesta. În ultimii 2 ani este surprinzător câte sate și localități au "beneficiat" de investiții majore în iluminatul public precum și iluminatul "artistic" al clădirilor, cu toată criza! Recent am primit în poștă un fluturaș tipărit de un consilier municipal care se lăuda cu așa ceva...  _________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|