Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233952 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
RobertG Membru

Data inscrierii: 25 Dec 2009 Mesaje: 750
|
Trimis: 03 Iun 2011 22:41 Download mesaj |
Titlul subiectului: Obiectiv acromat |
|
|
|
Cumpar obiectiv acromat refractor 60-80mm si focala intre 700-900mm. |
|
Sus |
|
 |
lentilozaur Membru

Data inscrierii: 13 Aug 2009 Mesaje: 741
|
Trimis: 05 Iun 2011 12:22 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Il poti incerca pe acesta. Este un 100/900. Nu cred ca este un apocromat in adevaratul sens al cuvantului insa chiar daca vine din zona reproducerilor tipografice 1:1 probabil ca se va comporta bine si la infint. Ca si obiectiv fotografic Tessarul de la Zeiss este destul de bine corectat si foarte sharp. Am gasit pe Internet ceva informatii despre el insa destul de putine. Daca il scoti la 350RON poti face un instrument interesant. Din pacate difragma este defecta pentru ca daca o puteai inchide pe la un f11 ii puteai imbunatati comportarea. Este recomandat insa sa il vezi inainte de a-l cumpara. _________________ www.lentilozaur.ro |
|
Sus |
|
 |
RobertG Membru

|
Trimis: 06 Iun 2011 01:10 Download mesaj |
|
|
|
Salut Adrian si multumesc de sugestie. Din pacate intr-adevar obiectivul (care din punctul meu de vedere ar fi superb pt. ceea ce vreau sa fac) trebuie vazut inainte, dat fiind faptul ca prezinta usoare (si oare cate?) zgarieturi. Lucru care nu prea e posibil eu fiind in Jud. Alba. Lipsa diafragmei ar fi cea mai mica problema daca as lua asa ceva. Un al doilea impediment ar fi pretul, chiar si la 350 RON cam sar iarasi din buget, lucru care nu mi-l pot permite. Doresc sa construiesc un refractor fara prea mari pretentii care sa il folosesc ca finder/guider eventual, deci as vrea sa ma incadrez pana in 200 RON (maxim) la aceasta investitie. Eu am niste lentile pe care ma bazam, dar calitatea lor lasa mult de dorit, practic sunt inutilizabile. Cel putin pe moment m-as multumi cu un obiectiv de 60mm.
Cer senin! |
|
Sus |
|
 |
RobertG Membru

|
Trimis: 13 Iul 2011 00:23 Download mesaj |
|
|
|
Se poate inchide, am rezolvat.
Multumesc! |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|