| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 6227
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 04 Iun 2011 10:15 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Disc sticla optica 200/40 |
|
|
|
Am disponibil un disc din sticla optica BK7 "fine annealed" cu diametrul de 200mm si grosimea de 40mm.
Discul a fost polisat plan pe o fata la valoarea RMS=0,125 si mi-a folosit drept calibru la teste Ronchi.
Suprafata plana nu este acoperita dar la cerere o pot acoperi cu strat de aluminiu si protectie de SiO.
Discul poate fi folosit si ca baza pentru o oglinda de 200mm de catre constructorii amatori.
Daca exista interes astept ofertele voastre in PM intrucat nu stiu sa evaluez corect discul.
As aprecia si un mic ajutor pentru evaluare de la cunoscatori. |
|
| Sus |
|
 |
zoth Membru

|
Trimis: 05 Iun 2011 14:45 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Daca nu exista nimeni pe forum care poate sa faca o evaluare a discului de sticla incerc sa pun altfel problema: pe mine m-a costat respectivul disc 400 lei. Daca exista cineva care il vrea si ofera aceasta suma, discul este al lui
Aluminizarea si protectia cu SiO se poate face fara cost suplimentar pentru cine vrea sa-l pastreze in forma lui de acum.
Pentru cine nu vrea sa-l pastreze asa, discul poate servi la un proiect extrem de astrograf, focala foarte scurta, pentru ca e loc de sageata mare, discul fiind suficient de gros, sau poate un cass cu primara la fel de rapida sau de ce nu un menisc corector pentru un MN de 190, sau mai stiu eu ce proiecte va mai trec prin scufie ...  |
|
| Sus |
|
 |
Stanescu Octavian Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2006 Mesaje: 3759
|
Trimis: 06 Iun 2011 12:00 Download mesaj |
|
|
|
De ce nu-l folosesti la teste paraca aveai nevoie de calibru plan. Daca ti-a fost facut pt calibru ma gandesc ca o fi cat de cat bun . cine l-a facut (banuiesc fabrica clasica din Bucuresti sau inrudita )
au la dispozitie calibre plane bune asa ca daca la testat in timpul figurizari plane a iesit bine. |
|
| Sus |
|
 |
zoth Membru

|
Trimis: 06 Iun 2011 20:02 Download mesaj |
|
|
|
L-am folosit la cateva teste dupa care am constatat ca e prea mare pentru ce imi trebuie mie.
De regula nu fac teste decat pe obiective pana in 150mm, deci am nevoie de ceva mai mic. |
|
| Sus |
|
 |
cmatei Membru

Data inscrierii: 09 Sep 2009 Mesaje: 844
|
Trimis: 07 Iun 2011 12:59 Download mesaj |
|
|
|
| Un nici-macar-incepator ca mine, care abia a citit in diagonala cartea lui Texereau, are pe ce sa strice cu folos acest disc ? Am deja un Newton de 200mm F/5, si inteleg ca nu prea are rost sa incerc din prima un F/D mai mic, iar un disc mai subtire din sticla obisnuita (sau chiar pyrex, daca as mai gasi) pentru o parabola ~F/8 "de incepatori" ar fi mai ieftin. Alte idei, mai accesibile decat cele enuntate deja mai sus? |
|
| Sus |
|
 |
zoth Membru

|
Trimis: 07 Iun 2011 17:45 Download mesaj |
|
|
|
| cmatei a scris: | | Alte idei, mai accesibile decat cele enuntate deja mai sus? |
Imi pare rau, ideile nu sunt incluse in pret ...
Cine nu are idei pentru acest disc, cu siguranta n-are ce face cu el  |
|
| Sus |
|
 |
cmatei Membru

Data inscrierii: 09 Sep 2009 Mesaje: 844
|
Trimis: 07 Iun 2011 18:43 Download mesaj |
|
|
|
Haha, ok Multumesc pentru raspuns, cam asta era si impresia mea. Spor la vanzare! |
|
| Sus |
|
 |
zoth Membru

|
Trimis: 11 Iun 2011 08:10 Download mesaj |
|
|
|
Reducere mare!!
Sper ca acest lucru sa va stimuleze si imaginatia...
Pret nou pentru discul de sticla: 300 lei. |
|
| Sus |
|
 |
zoth Membru

|
Trimis: 12 Iun 2011 12:06 Download mesaj |
|
|
|
Se pare ca reducerea nu a fost suficient de mare incat sa stimuleze imaginatia ...
Discul ramane la mine.
Topic inchis. |
|
| Sus |
|
 |
|