Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 234069 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 637 la data de Dum Mai 11, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
alex.tudorica Membru

Data inscrierii: 09 Iun 2011 Mesaje: 98
|
Trimis: 10 Iun 2011 16:56 Download mesaj |
Titlul subiectului: Propunere colaborare |
|
|
|
Salut,
Pentru ca tot am la dispozitie ceva instrument mai mare as putea sa iau narrowband (am Ha, SII, OIII) pentru diverse obiecte iar cei doritori pot sa contribuie cu ceva culori. Cateva fotografii pot fi vazute aici:
http://www.flickr.com/photos/27891676@N05/
Din cand in cand mai folosesc si telescopul de 1m pentru astrofiti, dar campul e foarte mic si doar cand e seeingul bun si am terminat partea de science (lentile gravitationale) mai trag cate o nebuloasa planetara mai mica (parca 15' camp).
Numai bine,
Alex
|
|
Sus |
|
 |
Vlad Membru

Data inscrierii: 10 Sep 2008 Mesaje: 691
|
Trimis: 10 Iun 2011 19:00 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
incercam, dar exact culorile sunt cele mai complicate de facut, pentru ca avem nevoie de cer bun - cel putin pt mine care in ultima vreme nu am avut parte de nopti senine in zilele cand puteam sa ies
|
|
Sus |
|
 |
alex.tudorica Membru

|
Trimis: 10 Iun 2011 19:38 Download mesaj |
|
|
|
Atunci ce e ai usor de luat? Luminance e cel mai important, acolo sunt detaliile. Culorile sunt secundare, de aceea le si trag in bining mai mare sau cu mai putin timp.
|
|
Sus |
|
 |
psemil Membru

Data inscrierii: 16 Aug 2010 Mesaje: 888
|
Trimis: 10 Iun 2011 21:41 Download mesaj |
|
|
|
Salut intentia ta Alex si poti sa te bazezi pe mine.
Insa eu pozez doar RGB cu DSLR si inteleg ca discutia este in mare pentru imagini narowband.
Oricum daca se vor raspunde mai multi invitatiei si achizitile vor permite, se pot incerca mai multe combinatii inclusiv RGB + narowband.
In principiu e pacat sa spui nu chiar daca exista diferente mai mari sau mai mici intre nivelul de dotare si nivelul de cunostinte. Numai experimentand se pot forma echipe.
Singurul lucru care mi-ar place este sa fie stabilite din timp obiectele asupra carora sa ne concentram asa incat, cine vrea si cine poate sa faca achizitii, sa le faca atunci cand vremea si timpul liber le-o permite.
|
|
Sus |
|
 |
alex.tudorica Membru

|
Trimis: 14 Iun 2011 15:07 Download mesaj |
|
|
|
psemil a scris: | Salut intentia ta Alex si poti sa te bazezi pe mine.
Insa eu pozez doar RGB cu DSLR si inteleg ca discutia este in mare pentru imagini narowband.
Oricum daca se vor raspunde mai multi invitatiei si achizitile vor permite, se pot incerca mai multe combinatii inclusiv RGB + narowband.
In principiu e pacat sa spui nu chiar daca exista diferente mai mari sau mai mici intre nivelul de dotare si nivelul de cunostinte. Numai experimentand se pot forma echipe.
Singurul lucru care mi-ar place este sa fie stabilite din timp obiectele asupra carora sa ne concentram asa incat, cine vrea si cine poate sa faca achizitii, sa le faca atunci cand vremea si timpul liber le-o permite. |
Ma bucur ca am si raspunsuri pozitive: initial domnul Achim Marian Lucian mi-a propus asta acum cateva luni bune (nu stiu daca e pe forum?).
Propunerea nu e doar pentru narrowband: dar eu as putea lua destul de usor imagini relativ bune in Ha de exemplu sau (Baader) L, care pot fi folosite mai apoi drept luminance pentru un set de culori, cu rezolutie si detalii mai putin bune. Am atasat cateva fotografii care au la baza mai ales date in narroband folosite ca luminanta dar si filtre broadband/L.
Cer senin!
Descriere: |
|
Marime fisier: |
115.53 kb |
Vizualizat: |
de 2071 ori |

|
|
82.78 kb |
de 2071 ori |

|
|
51.71 kb |
de 2071 ori |

|
|
117.5 kb |
de 2071 ori |

|
|
65.85 kb |
de 2071 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 14 Iun 2011 19:16 Download mesaj |
|
|
|
Sunt pe forum , cum as putea sa NU fiu!
Nu stiu cum stati voi cu vremea dar in Oltenia e gheata la mal de la inceputul anului. In vara asta incerc sa ma stabilizez la punct fix si dupa aceea dau drumul la productia de serie !
Succes si ma bag in astfel de colaborari (de fapt unele chiar s-au realizat pe aici)
Cer senin!
_________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|