Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Alexandru Savin Membru

Data inscrierii: 09 Mai 2011 Mesaje: 469
|
Trimis: 10 Iun 2011 17:34 Download mesaj |
Titlul subiectului: Reductor focala 0.5X |
|
|
|
In primul rand ,sper ca am postat la categoria care trebuie,daca nu, rog un moderator sa mute thread-ul
Am un Mak90/1250 .
Acum doua seri am reusit sa vad M5,bucuria a fost enorma ! Dar n-am vazut decat o mica pata difuza!!! (observatie dintr-un balcon de bloc din Bucuresti).
Daca cumpar un reductor 0.5x ar trebui sa ajung la f/7, ceea ce l-ar face mai ok (si) pentru DSO?
Intrebarea mea este daca [b]luminozitatea[/b] creste odata cu reducerea rapotului focal,iar a 2-a daca cumva incepe sa mi vigneteze la anumite distante focale ale ocularului.
Multumesc anticipat.
PS: Ma refer daca luminozitatea creste intr-un mod Vizibil. Adica nu vreau sa cumpar un reductor si sa nu vad diferente vizibile  |
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 10 Iun 2011 17:37 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Reductorul nu o sa transforme acea pata difuza in ceea ce ai dori sa vezi. iesi din oras, lucrurile se schimba radical... _________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11248
|
Trimis: 10 Iun 2011 17:50 Download mesaj |
|
|
|
Reductorul nu va face ca instrumentul sa adune mai multa lumina, cu el obiectul va aparea mai mic si aparent mai luminos. Deci probabil cel mai bine e sa urmezi sfatul lui Laurentiu. |
|
Sus |
|
 |
Alexandru Savin Membru

|
Trimis: 10 Iun 2011 18:12 Download mesaj |
|
|
|
Sa inteleg ca iesirea din oras va schimba drastic ceea ce vad? chiar pentru 90mm ??? |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11248
|
Trimis: 10 Iun 2011 18:28 Download mesaj |
|
|
|
Depinde ce intelegi prin "drastic", asta tinand cont si de cei 90mm . |
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 10 Iun 2011 18:29 Download mesaj |
|
|
|
Nu trebuie sa ma crezi pe cuvant. Incearca. _________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
Alexandru Savin Membru

|
Trimis: 10 Iun 2011 18:45 Download mesaj |
|
|
|
Drastic adica in sensul ca dintr-o mica pata foarte difuza sa vad distinct in ea macar 5 stele?
Cer prea mult pentru 90mm ?  |
|
Sus |
|
 |
|