Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Stanescu Octavian Moderator

Data inscrierii: 02 Apr 2006 Mesaje: 3625
|
Trimis: 06 Iun 2011 17:25 Download mesaj |
Titlul subiectului: M 81, 82 ,NGC 6888(Crescend) |
|
|
|
Sambata seara chiar daca vremea parea neprielnica cu nori negri am fost iar pe deal la Silagiu , pe la ora 23 s-a curatat cerul astfel la 12 noaptea am inceput expuneri fara autoghidare 4min pe ISO 1600 la Crescend 24 cadre. si tot 4 min ISO 1000 20 cadre la M81, 82.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
499.39 kb |
Vizualizat: |
de 5187 ori |

|
|
275.97 kb |
de 5187 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 06 Iun 2011 20:57 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Vad ca ai inceput sa faci "sapaturi" serioase prin calea Lactee
Crescent imi place cum a iesit. La M 81 si 82 am impresia ca te-ai plictisit devreme la prelucrarea imaginii (altfel rezultatul era mai bun).
_________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 06 Iun 2011 23:13 Download mesaj |
|
|
|
Si mie imi place paleta de culori imprimata stelelor din NGC 6888. DSLR-ul este modificat penntru astro?
_________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |

|
Trimis: 06 Iun 2011 23:43 Download mesaj |
|
|
|
Multam de raspunsuri nu e modificat EOS 50D.
Laurentiu : mai am ceva variante de prelucrare la M81,82 daca spui in ce sens ai prefera prelucrarea poate am facut.
|
|
Sus |
|
 |
psemil Membru

Data inscrierii: 16 Aug 2010 Mesaje: 888
|
Trimis: 07 Iun 2011 11:17 Download mesaj |
|
|
|
NGC 6888 e super, ar pica bine un dslr modificat cu racire... mai ales pe vremea asta calduroasa.
Ma bucur ca drumurile spre Silagiu s-au inmultit si vin mereu imagini proaspete de acolo...
M81 - M82 parca e cam mov
|
|
Sus |
|
 |

|
Trimis: 07 Iun 2011 13:56 Download mesaj |
|
|
|
La M 81 82 m-am luptat cu fondul cerului liluminat de Timisoara -Buzias . partea N-V privit de le deal e poluat luminos de Timisoara si Buzias . La temperatura de 34 grade a cipului ma asteptam la rezultate foarte slabe.
pun o alta varianta de prelucrare .
|
272.55 kb |
de 5016 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 07 Iun 2011 14:21 Download mesaj |
|
|
|
Mult mai bine
_________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
gabi Membru

Data inscrierii: 13 Mai 2010 Mesaje: 965
Motto: To be, or not to be, that is the question Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 07 Iun 2011 17:50 Download mesaj |
|
|
|
Salut,
Foarte mare temperatura senzorului, dar cu programe de prelucrare iscusit folosite ,ies rezultate excelente. Foarte frumos a iesit a doua prelucrare.
PS Sa vezi cum e cerul in Bucuresti.
Gabi.
|
|
Sus |
|
 |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2117
|
Trimis: 07 Iun 2011 18:25 Download mesaj |
|
|
|
frumoase imagini.
ce focala are instrumentul ca nu mai retin.
am facut un exercitiu de scos background-ul...
|
128.01 kb |
de 4944 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 07 Iun 2011 19:27 Download mesaj |
|
|
|
Cam asta era ideea.
Pe de alta parte... uite ca si la altii le ies in imagini tot felul de "nori" pe acolo:
http://blog.deepskycolors.com/archive/2009...ebula.html
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
auriga Membru

|
Trimis: 08 Iun 2011 00:02 Download mesaj |
|
|
|
desigur backgroundul acela este rezultatul unui anumit soft, nu praful interstelar...
|
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

|
Trimis: 08 Iun 2011 09:43 Download mesaj |
|
|
|
Inainte de a fi asa (de)siguri trebuie facuta o evaluare a imaginii prin comparatie cu altele cu acelasi timp de expunere si scala. Poate ca norii nu sunt interstelari ci ... atmosferici. Iar daca e vorba de zgomot termic la mijloc nu software-ul e de vina ci aproape sigur hardware-ul - camera, temperatura ridicata etc.
|
Sus |
|
 |
Catalin M. T. Membru

Data inscrierii: 07 Feb 2009 Mesaje: 374
Motto: Admovere Oculis Distantia Sidera Nostris Localitate: Turda, Romania
|
Trimis: 08 Iun 2011 09:52 Download mesaj |
|
|
|
Felicitari pt imagini!
Acei "norii" din link-ul dat sunt nebuloase IFN(Integrated Flux Nebulae). Mai multe aici:http://www.galaxyimages.com/UNP_IFNebula.html
_________________ Refractor: TMB 6" f/15; SW 3.5" f/10, SW 2.7" f/13; Borg 50ED f/10
Catadioptric: Meade ETX90
Reflector: Tasco 4.5"f/4.5
Oculare: Baader: Hyp. 13/17/21;ES 20/68°; BCO 6/10/18; Fujiyama 7/25; SW:Pla. 4/9; VixenNPL 25;Binoclu:7x40 IOR; Nikon |
|
Sus |
|
 |
auriga Membru

|
Trimis: 08 Iun 2011 10:37 Download mesaj |
|
|
|
praf interstelar din Milky Way.
Laurentiu uita-te te rog la acel pattern, paralel cu imaginea in stanga, etc. este vb de ABE-ul din Pixinsight.
|
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

|
Trimis: 08 Iun 2011 10:47 Download mesaj |
|
|
|
Am remarcat problema. Dar cum nu am folosit pana acum Pixinsight imi este imposibil sa trag vreo concluzie.
|
Sus |
|
 |
|