Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
KosmynC64 Membru

Data inscrierii: 13 Aug 2008 Mesaje: 49
|
Trimis: 16 Aug 2009 10:56 Download mesaj |
Titlul subiectului: Un meteor de neimaginat. |
|
|
|
Salut tuturor. Stiu ca titlul suna ciudat dar chiar asa a fost in noaptea de 15.08.2008 in jurul orei 23:30:00. Stateam si cautam obiectele Messier in Ursa Major cand deodata in dreapta pe unde era Ursa Minor, un meteor a aparut. A ars aproape o secunda parcurgand cam 15 grade din cer, iar dara lasa de el a ramas vizibila pe cer timp de aproape 10 secunde. Magnitudinea pe care a avut-o el o aproximez la -10. Dimensiunile pe care le avea erau foate clare, vazundu-se o minge de foc bine conturata. Aproximez ca ar fi fost de 7 ori mai mic ca Soarele(diametru aparent).
Dimesiunile le-am aproximat ca sa va puteti imagina cam ceea ce am vazut eu. Sper ca nu am fost singurul. |
|
Sus |
|
 |
Cristian Monea Membru

Data inscrierii: 31 Dec 2008 Mesaje: 544
|
Trimis: 16 Aug 2009 12:36 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Se pare ca ai observat un bolid. Daca atat a avut magnitudinea, inseamna ca a fost aproape cat Luna de luminos. Iti urez noroc in observarea unor fenomene asemanatoare in viitor. |
|
Sus |
|
 |
KosmynC64 Membru

|
Trimis: 16 Aug 2009 20:18 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc pentru urare, sa speram ca nu o sa pice unu chiar in gradina . Nu cred ca am estimat bine magnitudinea, probabil chiar mai mica. |
|
Sus |
|
 |
horea_florin Membru

Data inscrierii: 29 Iul 2008 Mesaje: 390
|
Trimis: 16 Aug 2009 21:24 Download mesaj |
|
|
|
asa ceva am observat si eu sambata pe la ora 3 dimineata!
eram afara cu telescopul cand pe cer am observat un obiect care se misca destul de repede... iar ca si luminozitate era asemanator unei stele. Nu stiu din ce cauza dar dintr-o data acel obiect "s-a aprins" ajungand la o dimensiune mai mare decat a lui jupiter! (ca si luminozitate)
dupa care acesta s-a stins treptat pana cand nu s-a mai vazut!!! |
|
Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4266
|
Trimis: 16 Aug 2009 23:48 Download mesaj |
|
|
|
Cred ca e mai posibil ca horea_florin sa fi vazut un satelit, nu un meteor. |
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 18 Aug 2009 15:23 Download mesaj |
|
|
|
Eu cred ca a fost ISS, daca a ajuns la magnitudine apropiata de Jupiter
Marian _________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4266
|
Trimis: 18 Aug 2009 18:05 Download mesaj |
|
|
|
Intre 26 iulie si 16 august, ISS nu a fost vizibila de la noi din tara la o inaltime mai mare de 10 grade. Comportamentul este al unui satelit de tip Iridium, dar pot fi mai multi sateliti care sa produca reflexii puternice si pentru scurt timp ale luminii Soarelui catre observator... |
|
Sus |
|
 |
KosmynC64 Membru

|
Trimis: 18 Aug 2009 19:32 Download mesaj |
|
|
|
Daca ar fi fost un meteor cu magnitudinea peste cea a lui Jupiter, ai fi vazut si o dara in urma lui, care ai fi putut sa o vezi pana cand meteorul s-ar fi stins. Corectati-ma daca gresesc. |
|
Sus |
|
 |
Alfredo Caronia Membru

Data inscrierii: 15 Feb 2009 Mesaje: 11
Motto: virtute siderum tenus Localitate: Piatra Neamt
|
Trimis: 22 Oct 2010 12:05 Download mesaj |
Titlul subiectului: Propunerea de a crea o rețea de monitorizare meteori |
|
|
|
http://www.imtn.it/
http://meteore.forumattivo.com/forum.htm
Propunerea de a crea o rețea de monitorizare meteori similară cu cea din Italia și alte națiuni europene.
Am suficiente informații pentru a începe!
dacă sunteți interesat ma puoate contacta!
Puteți utiliza Google traslator pentru link-uri în limba italiană!
Alfredo Caronia
MariusP a scris: | Intre 26 iulie si 16 august, ISS nu a fost vizibila de la noi din tara la o inaltime mai mare de 10 grade. Comportamentul este al unui satelit de tip Iridium, dar pot fi mai multi sateliti care sa produca reflexii puternice si pentru scurt timp ale luminii Soarelui catre observator... |
_________________ alfredo |
|
Sus |
|
 |
emilf Membru

Data inscrierii: 11 Mai 2010 Mesaje: 812
|
Trimis: 28 Mai 2011 19:20 Download mesaj |
|
|
|
Ca sa nu deschid topic nou am preferat sa postez aici,si anume in noaptea de 27/28 Mai 2011,la ora 03:28 AM conducind autoturismul intre Slatina si aproape cu 50 Km pina la Pitesti am observat un bolid ce cobora dinspre zenit timp de 3-4 secunde in directia Est in stinga Lunii si mai sus fata de aceasta la cca 40 grade fata de Orizont ,sub alfa Andromeda unde a explodat si fragmentele s-au stins.Orientarea am facut-o din deplasarea masinii dupa Polaris,iar vizitatorul avea dira in urma sa si am apreciat o magnitudine de cca.-6-7 comparativ cu Luna(-12,6) si Venus (-3,7),deci foarte luminos.
A mai observat cineva asta? _________________ The only thing necesary for the triumph of evil is for good men to do nothing. -Edmund Burke- |
|
Sus |
|
 |
|