Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233896 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
starbuck Membru

Data inscrierii: 23 Ian 2011 Mesaje: 1111
|
Trimis: 14 Mai 2011 03:27 Download mesaj |
Titlul subiectului: Relieful lunar |
|
|
|
In seara asta facand niste capturi la luna cu proiectie prin ocular, la examinarea lor pe monitor am intrat imediat (cine nu recunoaste, e treaba lui ) in mania de a accentua cat mai mult detaliile suprafetei lunare.
In general in fotografiile lunare relieful este reprezentat cel mai bine de marginile craterelor care ofera cele mai bune contururi si zone de lumina, umbra si penumbra, respectiv de zonele 'marine'.
La sugestia lui Victor Lupu cu bump map-ul din FastStone (caruia ii multumesc pe aceasta cale) m-am tot gandit cum as putea scoate mai multe informatii din raw-le capturate si am stat sa le iau la rand:
1. Focusul - mai bine de atata nu se putea.
2. Distorsiunile de pe marginea din dreapta - Super Plossl de 25mm pentru inceput (cel de 10mm e groaznic la foto), asta e, la mai mare sa fie !
3. Seeing-ul - nu ma pot plange, pot spune ca a fost destul de bun.
4. Sharpness-ul - setat deja la +1 pentru raw direct in aparat.
Mai departe, desi am folosit un filtru Baader IR-Cut mi-am dat seama ca blocajul luminii infrarosii nefocalizata de catre filtru poate fi imbunatatit cu putin post-procesing.
Mentionez ca procesarea urmatoare nu introduce sau sterge elemente de imagine.
Etape:
- este foarte important sa se lucreze cu raw-ul daca permite aparatul din moment ce jpg-ul are o pierdere serioasa de informatie de culoare comparativ cu raw-ul:
- se incarca raw-ul in Photoshop si se fac eventualele corectii de expunere in Camera Raw (asta daca nu se foloseste softul camerei);
- se acceseaza Image->Adjustments->Black&White;
- fiind vorba de filtrarea in continuare a luminii infrarosii se regleaza (diminueaza) in prima faza nivelele de rosu si apoi cele de galben pana la obtinerea rezultatului dorit;
- se mai ajusteaza dupa caz imaginea alb/negru obtinuta;
Efectul final consta in aparitia unor zone si detalii aparent total inexistente in imaginea initiala.
Ganditi-va la niste compozituri mai ample ce ar iesi...
Cer senin tuturor !
Descriere: |
Pentax K100D Proiectie prin ocular, Super Plossl 25mm Sky-Watcher 150/750mm, 1X1/40 sec, ISo 400 |
|
Marime fisier: |
263.36 kb |
Vizualizat: |
de 4667 ori |

|
Ultima modificare efectuata de catre starbuck la 14 Mai 2011 14:00, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
 |
recab Membru

Data inscrierii: 07 Noi 2010 Mesaje: 99
Motto: "Eppur si muove" Localitate: italia
|
Trimis: 14 Mai 2011 10:20 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Era mai interesant daca puneai si originalul pentru comparatie... pare o Luna pictat, artistica
_________________ Ziel orbiter 35,114/910, f/8 newton,oculare Ts WA 20mm,Geoptik Planetary HR 8mm,barlow 2x TS |
|
Sus |
|
 |
starbuck Membru

|
|
Sus |
|
 |
starbuck Membru

|
|
Sus |
|
 |
starbuck Membru

|
Trimis: 14 Mai 2011 11:12 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
In general legat de realismul procesarilor subscriu la opinia lui Russell Croman (va recomand chiar sa-i vizitati tot site-ul, e superb)...:
http://www.rc-astro.com/resources/art_or_science.html
Acum daca deviez prea mult pe latura asa zis artistica, contez pe ajutorul vostru sa ma corectati ...
|
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|