Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Stanescu Octavian Moderator

Data inscrierii: 02 Apr 2006 Mesaje: 3625
|
Trimis: 24 Apr 2011 22:35 Download mesaj |
Titlul subiectului: M 101, M104 , Triplet |
|
|
|
Impreuna cu Doru Dragan am stabilit ca luam lumina invierii de la astre pe deal la Silagiu .
Am luat toate jucariile : newton 220mm EQ6 , luneta autoghidare 80mm f/5 cu SPC900 nemodificat. Laptop ,baterie 45Ah . a durat cam 1 h pana am instalat tot . am asteptat aparitia Polarei pt nordare dar si stelele din URsa mare.
Am setat locatia exacta gratie "sapunierei" destepte a lui Doru este ceva diferenta fata de Timisoara .
iarsi dilema cu ce sa incep si cat sa pozez la fiecare . aveam obligatoriu in gand M104 dar totusi am dat pe Triplet prima data timpul a trecut repede si am oprit la 24 cadre a 3min ISO 1000 . apoi am dat 12 cadre 3min ISO1000 pe M104 ca se cam pierdea spre orizont. in final am facut si 10 cadre de 3min la M101. dar cu ISO1600.
Dark 40 buc am facut acasa . doar 1 grad a fost diferenta vazuta pe EXif adica 24 grade afara pe deal si 25 acasa .
Descriere: |
|
Marime fisier: |
402.1 kb |
Vizualizat: |
de 4304 ori |

|
|
354.28 kb |
de 4304 ori |

|
|
526.25 kb |
de 4304 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
sabin fota Membru de onoare

Data inscrierii: 09 Iul 2008 Mesaje: 747
Motto: Nihil Sine Deo Localitate: Drobeta Turnu Severin
|
Trimis: 24 Apr 2011 22:44 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
frumoase lucrari, felicitari!
_________________ http://sabinfota.ro |
|
Sus |
|
 |
psemil Membru

Data inscrierii: 16 Aug 2010 Mesaje: 888
|
Trimis: 24 Apr 2011 23:58 Download mesaj |
|
|
|
Da... frumoase, mai ales M104.
Se vede ca alta este calitatea cerului fata de Timisoara.
|
|
Sus |
|
 |

|
Trimis: 26 Apr 2011 11:18 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc , a fost un antrenament pt o deplasare spre inaltimi montane .
am avut de invatat iar cate ceva
steaua de ghidaj sa nu fie departe de zona pozata ca la Triplet unde am o rotatie vizibila rau in stanga.
pozitiv este ca a rezistat ghidarea bine la vant . am avut RMS 0.22 iar pe vant moderat 0.3-0.4.
pe cer bunicel iese mai bine ca in oras cu jumate din nr de cadre ce am facut de acasa .
am testat adaptorul de baterie a aparatului foto Canon EOS 50D recent fabricat .
|
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 26 Apr 2011 13:20 Download mesaj |
|
|
|
Foarte faine ! se vede ca ai muncit si la procesare.
Intrebare: vad ca steaua aceea stralucitoare din tripleta din leo arata putin ciudat. Care ar putea fi cauza ? (am crezut initial ca ar fi focalizarea insuficienta dar celelalte stele arata mai bine).
Poti sa dai ceva detalii despre alimentatorul pentru camera foto si despre bateria folosita ? (baterie de masina sau... ?)
_________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |

|
Trimis: 26 Apr 2011 13:48 Download mesaj |
|
|
|
multam, la procesare nu am mai muncit prea mult ( dupa ce se formeaza mana e mai usor).
DSS merge perfect dar iau fiserul Autosave mai departe bagat in Pixinsight unde se rezolva prima data corectia de background si multe alte prelucrari ....
am folosit o veche baterie pe care am desfacut-o cu grija si am intrerupt legatura intre cele doua celule inseriate , apoi am lipit cablu (4m USB imprimanta) trecut intre celule la bornele bateriei .
problema la Canon este ca nu se mai poate inchide capacul aparatului din cauza firului decat dupa taierea unui colt dar s-a rezolvat cu un tvik.
alimentarea am facut de la 12v prin intermediul incarcatorului clasic pt baterie la canon are unul din modele traf de retea ce da 12v apoi cu mufa se baga in incarcator , eu am bagat cei 12 V in incarcator unde un sistem in comutatie stabilizeaza la 7.5 si da aparatului . sau bateriei de incarcat. am desfacut incarcatorul si am lipit firele direct pe placa dar afara se poate pune si bateria la incarcat. sunt ceva probleme la liveview pica tensiunea uneori , dar am rezolvat punand si bateria in incarcator. cauza e ca transormatorul de retea de fapt da mai mult de 12v vreo 14-15 V iar eu la baterie am 12.7 cand e incarcata si scade la 11.4 dupa 8-10 ore . o sa mai incerc alimentarea la cei 18 V dela convertizorul de laptop ce papa puere tot de la bateria de 12V.
|
|
Sus |
|
 |
sabin fota Membru de onoare

Data inscrierii: 09 Iul 2008 Mesaje: 747
Motto: Nihil Sine Deo Localitate: Drobeta Turnu Severin
|
Trimis: 26 Apr 2011 14:58 Download mesaj |
|
|
|
d-nu Stanescu, vedeti ca in dreapta balamalei capacului este un mic intrand care este mascat de un capac de cauciuc, pe acolo trageti firul
_________________ http://sabinfota.ro |
|
Sus |
|
 |

|
Trimis: 26 Apr 2011 15:43 Download mesaj |
|
|
|
Da multam dar nu puteam pe acolo nu se inchidea capacul ca la bateria ce am demontat am tras pe sus printre celule ca sa las placa de jos cu contacte intacta.
daca scoti celulele raman doar clemele de contact balanganind in cutiuta de plastic firava ne inspirand siguranta .
|
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 26 Apr 2011 20:20 Download mesaj |
|
|
|
Diferenta mare, fata de realizarile din oras. Raportul S/N este muult mai bun. Forte frumoase!
Vreau si eu la INALTIME. Daca faceti ceva organizat, nu faceti cu toata TARA .
_________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2117
|
Trimis: 27 Apr 2011 08:36 Download mesaj |
|
|
|
foarte frumoase, au fost luate cu filtru de LP sau nu?
|
|
Sus |
|
 |

|
Trimis: 27 Apr 2011 09:03 Download mesaj |
|
|
|
fara filtru ca orasul e la 35km Timisoara si 25km Lugoj spre sud 3sate mici la 15km apoi Resita la 44km. Totusi nu se poate merge cu expunerea mai mult de cat am facut ca se inroseste fondul.
despre inaltimi visez de mult dar greu de prins atatea conditii :vreme cu senin sigur Luna mica , wikend , timp , fonduri cateva sute Ron. sincronizarea colegilor.
|
|
Sus |
|
 |
|