Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
14644124180_a439ee7c54_o.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 233877
Numar de utilizatori inregistrati: 2834
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Gaurele.

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Oculare/Filtre

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
roberam
Membru
Membru

Data inscrierii: 08 Ian 2011

MesajTrimis: 09 Apr 2011 19:05 Download mesaj
Titlul subiectului: Gaurele.
Raspunde cu citat (quote)

Salut! Mi-am cumparat o bucata de folie solara , ca sa o inlocuiesc pe cea anterioara care s-a rupt.Ca sa verific daca nu are gaurele am indreptat-o spre un bec si am inceput sa o explorez, usor usor am gasit destule gaurele ,insa erau foarte foarte foarte extraordinar de mici .m-am gandit in sinea mea ca eh asta este am gaurit-o din neatentie insa cand ma uit la cealalta bucata (coala din care am decupat bucata mica),era in aceasi stare.deci imi trebuie o folie noua sau gaurelele astea nu sunt nocive?
Sus
neox
Membru
Membru

Data inscrierii: 17 Iun 2008

MesajTrimis: 09 Apr 2011 20:25 Download mesaj
Titlul subiectului:

Nu cred ca sunt un pericol daca arata ca niste pori super fini. Si eu am gasit la filtrul meu nou nout scos din plic dar fara nici un efect negativ in imagine. Daca gaura e ca de ac atunci poate ar trebui inlocuit.

www.cloudynights.com
Sus
roberam
Membru
Membru

MesajTrimis: 10 Apr 2011 14:52 Download mesaj
Titlul subiectului:

Deci daca gaurelele sunt ca niste pori fini pot sa ma uit la soare cat vreau fara sa-mi afecteze vederea?
Sus
neox
Membru
Membru

Data inscrierii: 17 Iun 2008

MesajTrimis: 10 Apr 2011 20:16 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cred ca acei pori nu sunt chiar gauri, mai degraba mici neregularitati in folie in procesul de fabricatie. Daca sunt extrem de fini cum zici nu cred ca e vre-un pericol. Oricum poti sa incerci macar sa tai in asa fel incat porii sa vina pe margine.
E mai problematic daca atunci cand ti filtrul inspre Soare si vezi un punct (sau mai multe) vizibil stralucitor (ca o gaura de ac).

P.S. Ce am spus ia ca idee generala; nu lua decizia de a folosi filtrul doar ca am zis eu ca e sigur, se poate sa gresesc, nu am vazut cu ochii mei cat de mici/mari sunt porii si nu vreu sa fiu tras la raspundere pentru un eventual accident Wink , daca ai cea mai mica urma de indoiala ca nu e bun mai bine renunta si fa rost de alt filtru sau decupeaza doar partea care e fara probleme.

www.cloudynights.com
Sus
roberam
Membru
Membru

MesajTrimis: 10 Apr 2011 21:15 Download mesaj
Titlul subiectului:

.cred ca-mi voi comanda un filtru facut de cei specializati.Nu vreau sa ma joc cu ochii mei .Mersi de sfat .
Sus
horatius
Membru
Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006

MesajTrimis: 10 Apr 2011 21:54 Download mesaj
Titlul subiectului:

Microfisurile din folia Baader sunt normale si vin din procesul de realizare a ei, astfel ca o anumita cantitate este normala. Folia este acoperita cu stratul metalic pe ambele fete, astfel ca probabilitatea ca 2 microfisuri sa fie in acelasi loc e mica. Microfisurile nu sunt un pericol, atata timp cat sunt micro. Daca ajung la dimensiunea unui varf de ac, atunci partea respectiva nu mai trebuie folosita, fiind periculoasa. Pentru siguranta suplimentara se poate folosi in traseul optic un filtru neutru sau polarizator care reduce luminozitatea sau un alt filtru care respinge si radiatia IR sau un filtru Solar Continuum (care are si straturi Ir-cut depuse).

"cei specializati" - Baader este unul dintre cei specializati. Folia astrosolar e cel mai bun filtru solar in lumina alba, cel mai ieftin si cel mai folosit. Filtrele de sticla care sunt acum pe piata nu au rezolutia unei folii Baader. Singurele filtre de sticla care se ridica la si peste nivelul foliei sunt cele Zeiss sau prismele Herschel.

Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro
Sus
roberam
Membru
Membru

MesajTrimis: 10 Apr 2011 21:58 Download mesaj
Titlul subiectului:

Deci ce am inteles eu este ca:ca sa am siguranta deplina pot folosi filtru polarizator ?.si inca ceva,pai MICROfisurile nu sunt vizibile cu ochiul liber.,deci ce am vazut eu cu ochiul liber nu sunt microfisuri din fabricatie ,sau gresesc?
Sus
horatius
Membru
Membru

MesajTrimis: 10 Apr 2011 22:06 Download mesaj
Titlul subiectului:

Nu stiu ce fisuri ai vazut, deci nu pot sa iti raspund concret. Microfisurile despre care vorbesc eu se observa doar daca tii filtrul in lumina puternica si sunt extrem de fine.

Poti folosi un filtru polarizator dublu pentru a reduce luminozitatea.

Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro
Sus
roberam
Membru
Membru

MesajTrimis: 10 Apr 2011 22:06 Download mesaj
Titlul subiectului:

aaaa.Atunci ceea ce am vazut sunt microfisuri. filtrul polarizator este strict pentru luminozitate,sau ma ,,apara''si de bolile ochiului?
Sus
horatius
Membru
Membru

MesajTrimis: 10 Apr 2011 22:39 Download mesaj
Titlul subiectului:

Filtrul polarizator reduce luminozitatea. Filtrele polarizatoare bune cum sunt cele de la Baader taie si din radiatia IR si UV. Trebuie un set de 2 filtre, pentru a le putea roti intre ele pentru reducerea luminozitatii la nivelul confortabil pentru ochi.

www.skywatcher.ro
www.starmax.ro
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Oculare/Filtre

Download topic
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum