Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Stanescu Octavian Moderator

Data inscrierii: 02 Apr 2006 Mesaje: 3625
|
Trimis: 10 Apr 2011 14:47 Download mesaj |
Titlul subiectului: M106 din oras (Timisoara) |
|
|
|
Am facut aseara M 106 printre nori ce ascundeau un cer cu transparenta buna . fara ghidare 50 expuneri de 2min la 1000ISO canon 50D.
in premiera pt mine am pus corectorul de coma Bader (primit imprumut de la bunul coleg Psemil)
deci nu am mai cropuit nimic si sunt multumit de corectia facuta sistemului f/3.8.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
532.38 kb |
Vizualizat: |
de 5747 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
hans602 Membru

Data inscrierii: 27 Dec 2006 Mesaje: 812
|
Trimis: 10 Apr 2011 16:35 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
A iesit foarte bine M 106 din oras cu framuri de numai 2 min.
Clear sky Hans
|
|
Sus |
|
 |

|
Trimis: 10 Apr 2011 16:42 Download mesaj |
|
|
|
Da, multam . am ramas la 2 min exp ... ca lupta se da acum cu caldura. ma gadesc vazand cum creste zgomotul dupa fiecare imagine ca la cei 10 grade de afara daca ar ramane cipul ar fi lux .
probabil ca ajunge la 25 de grade dupa 20 de expuneri si se stabilizeaza cumva.
fiind carcasa de AL-Mg si o ventilare ajuta sau o ventilare de la sistemul Peltier al lazii frigorifice
|
|
Sus |
|
 |
hans602 Membru

Data inscrierii: 27 Dec 2006 Mesaje: 812
|
Trimis: 10 Apr 2011 17:38 Download mesaj |
|
|
|
Da Octavian cunosc problema,EOS20d pe care l-am folosit avea carcasa
din AL-Mg si am avut un ventilator montat care ajuta sa tina temperatura
putin mai constanta.Dar peste 5-6grade era zgomotul prea mare si de acea
acuma Alccd8l cu racire.
Din acest motiv nu se potrivesc bine darkuriile facute dupa ligthuri(eu am folosit
dark intern)deoarece de la un light la altul creste temperatura chipului,cel putin
experienta mea.
Clear sky Hans
|
|
Sus |
|
 |
red giant Membru

Data inscrierii: 13 Mar 2007 Mesaje: 424
|
Trimis: 10 Apr 2011 18:02 Download mesaj |
|
|
|
Altă viață când poți să folosești tot cadrul. Te bate gândul să pui răcire la cameră?
|
|
Sus |
|
 |

|
Trimis: 10 Apr 2011 18:08 Download mesaj |
|
|
|
da ceva racire ar imbunatati mult , poate chiar si un radiator atins de aparat cu vaselina siliconica cu o pompita sa circule apa din galeata cu ghiata ...
ca sa desfac sa lipesc ceva de cip imi pare cam dificil sa se mai numeasca aparat foto si pt excursii terestre.
|
|
Sus |
|
 |
psemil Membru

Data inscrierii: 16 Aug 2010 Mesaje: 888
|
Trimis: 10 Apr 2011 21:25 Download mesaj |
|
|
|
Buna poza si ma bucur sa vad ca Bader Mpcc face fata si la f3,8
Am vazut si eu ca aseara printre nori se ascundea un cer cu transparenta buna si fara turbulenta.
E ceva semnal acolo in cele 2 minute la f3,8 . Dupa calculele mele e echivalentul a 4 minute de expunere ale unui sistem f5.
Despre dark la Dslr Canon 500D eu am observat ca temperatura creste treptat cu fiecare expunere si se stabilizeaza la +15 grade peste temperatura mediului. Iar pentru ca la final sa se potriveasca dark la temperatura expunerilor light, folosesc Dark Library. Asa pot folosi si dark din alte seri (la ultimele poze am avut peste 35 de dark la temp expunerilor).
http://www.cloudynights.com/ubbthreads/sho...l&vc=1
|
|
Sus |
|
 |
horatius Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006 Mesaje: 1204
|
Trimis: 10 Apr 2011 21:59 Download mesaj |
|
|
|
Poate un ccd racit?
_________________ Horatius
STARMAX Astronomie
Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro |
|
Sus |
|
 |
recab Membru

Data inscrierii: 07 Noi 2010 Mesaje: 99
Motto: "Eppur si muove" Localitate: italia
|
Trimis: 10 Apr 2011 22:47 Download mesaj |
|
|
|
Polar Photo Box de la Geoptik este un sistem de racire pentru dsl uri(mai precis gama canon eos )e o cutie racita din exterior de un ventilator,cutia fiind izolata pastreaza o temperatura constanta mult mai scazuta decat cea ambientala...la interior se introduce aparaul care se cole
gheaza la telescop printr un orificiu,cantereste cam 1kg. Ar putea sa fie mai putin practica,sau o rezolvare la problemele de temperatura?.....
_________________ Ziel orbiter 35,114/910, f/8 newton,oculare Ts WA 20mm,Geoptik Planetary HR 8mm,barlow 2x TS |
|
Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9703
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 10 Apr 2011 23:42 Download mesaj |
|
|
|
Tavi, imaginea arată excelent! Și azi e transparența bună, însă bate vântul prea tare și turbulența este destul de mare...
Ideea cu apa răcită din găleată cu gheață este ușor de realizat iar o pompiță de recirculare găsești la imprimantele Epson la dispozitivul de curățare a capetelor, e o pompă cu tub din cauciuc presat de 2 role care se învârt, cred că ar face față. Nu cred că are rost să demontezi camera, deși nu ți-ar fi prea greu din moment ce ai mai desfăcut așa ceva, dar poți face o incintă ușoară din polistiren verde (e mai dens și mai dur, se pune la pardosele), cu un peltier înăuntru, ar fi mai ușoară decât Polar Photo Box. Spor!
_________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
Sus |
|
 |
cmatei Membru

Data inscrierii: 09 Sep 2009 Mesaje: 844
|
Trimis: 11 Apr 2011 00:44 Download mesaj |
|
|
|
psemil a scris: | Despre dark la Dslr Canon 500D eu am observat ca temperatura creste treptat cu fiecare expunere si se stabilizeaza la +15 grade peste temperatura mediului. Iar pentru ca la final sa se potriveasca dark la temperatura expunerilor light, folosesc Dark Library. |
Asta da surpriza, temperatura interna in EXIF! E doar la camerele cu DIGIC III si peste (1000D, 450D, 40D), dar e o veste foarte buna pentru cei cu camere mai noi...
|
|
Sus |
|
 |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2117
|
Trimis: 11 Apr 2011 15:44 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: M106 din oras (Timisoara) |
|
|
|
da, a iesit foarte bine pt 2 min si filtru de lp. aseara a fost mai frig dar trebuia observator la vantul care sufla pentru astrofoto (in schimb a mers foarte bine vizual cu dobsonul din cauza transparentei excelente).
|
|
Sus |
|
 |

|
Trimis: 11 Apr 2011 16:12 Download mesaj |
|
|
|
pentru M106 daca se mentine senin mai iau si deseara imagini.
Horatiu spune de CCD racit .... da doar ca la 15 M pixeli costa cat o masina . sau chiar o casa cu pamant la tara se lua pana nu demult poate si acum .
|
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 11 Apr 2011 18:41 Download mesaj |
|
|
|
Daca reusesti sa tragi si in seara asta, incearca urmatorul lucru si cred ca o sa obtii detalii mai fine:
- exp. 60sec
- ISO 3200
- Noise reduction: ON (dark automat)
- si obligatoriu macar 10 flat-uri (iti ia ca si timp maxim 1 min), fie in zori, fie la sfarsitul sesiunii pe o suprafata neutra uniform luminata. Cerul albastru in partea opusa Soarelui este perfect pentru flat-uri. Atentie, NU trebuie umblat la geometria camerei, focalizare si ISO (reglezi doar timpul de expunere prin tatonare).
Chiar daca tragi la jumatate in luminanta, cred ca o sa obtii rezultate frumoase (cu 30 de expuneri sunt convins ca o sa elimini zgomotul destul de bine).
Revenind la poza existenta, a iesit foarte frumoasa.
Felicitari si Cer senin!
_________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
Vlad Membru

Data inscrierii: 10 Sep 2008 Mesaje: 691
|
Trimis: 11 Apr 2011 18:43 Download mesaj |
|
|
|
Stanescu Octavian a scris: | pentru M106 daca se mentine senin mai iau si deseara imagini.
Horatiu spune de CCD racit .... da doar ca la 15 M pixeli costa cat o masina . sau chiar o casa cu pamant la tara se lua pana nu demult poate si acum . |
Poate se referea la racirea camerei, desi daca o folositi si pentru poze terestre, nu rpea merge..
Am un prieten, (acelasi care mi-a construit racirea pentru DSI) care si-a facut racite pt canon 400d, am inetels ca toata afacaerea a iesit destul de ieftin (mult sub 100 de euro) si este relativ simplu de facut. Este vorba despre o bucata de aluminiu lipita de spatele cipului care iese in afara camerei, pe ea stau 2 peltiere de 12V fiecare una peste cealalta, montate in paralel . Controlul se realizaeaza cu un circuit PWM cu un controlor digital. L-am vazut in actiune la ultima iesire (cand am facut si eu poza la m104), la 0 grade camera nu are practic zogomot de loc, circuituil o mentine fixa (variaza putin, ceva gen 0.05-0.1 grade celsius)., iar consumul foarte mic. Poate cobori pana la -10 (un total de 20 de grade sub ambient), dar nu are rost, nu se castiga practic nimic.
Este drept insa ca este f grea , inutlizabila pentru poze obisnuite.
|
|
Sus |
|
 |
|