Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 235317 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2859 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Savoia |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
alderamin59 Membru

Data inscrierii: 26 Noi 2009 Mesaje: 313
Motto: Totul este creat de Creator.
|
Trimis: 15 Feb 2011 17:48 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
auriga: sigur ca este un Cass. Ceea ce am prezentat eu în cele două imagini, a fost doar la ceea ce m-aș orienta dpdv al structurii. Eu nu aș face Dobson, motivul ... nu-mi place Dobson. Aș face o structură asemănătoare celor din imagini, dar pe montură ecuatorială în furcă, totul metalic în sistem grinzi cu zăbrele. Acest gen de structuri oferă un raport rezistență/greutate extrem de favorabil.
Totul să fie așezat pe un piler scurt (pentru reducerea înălțimii de observare). De piler să fie prinse trei picioare la 120 grade, demontabile (pentru a da posibilitatea transportului la diferite locuri de observații cum sugera și Herr Stănescu), picioarele tot în structură cu zăbrele. La capetele picioarelor aș monta câte o roată pentru deplasare, dar roțile să fie excamotabile în așa fel ca la observații structură să stea pe trei puncte fixe. Apoi scara, asta este treaba celui ce se va urca la observații, eventual va putea să stea și pe un butuc de lemn !!!
Apoi aș lăsa ca o etapă viitoare motorizarea întregului sistem. Dar mai dați și voi sugestii poate beneficiarul va alege o soluție bună și eficientă.
Asta este la ceea ce aș gândi eu. Sper că am fost util celor interesați.
alderamin59 |
|
Sus |
|
 |
alderamin59 Membru

Data inscrierii: 26 Noi 2009 Mesaje: 313
Motto: Totul este creat de Creator.
|
Trimis: 15 Feb 2011 18:06 Download mesaj |
|
|
|
Herr Stănescu, revin pentru că se pare că gluma se îngroașă și proiectul devine interesant și atractiv, cel puțin la nivelul discuțiilor. Sunt mai insistent pentru că, mărturisesc, de ceva timp m-au atras și pe mine aperturile mai mari.
La 5,3 ce ne puteți spune despre utilizarea la observații planetare, pentru că la deep skay nu vor fi probleme, nu ?
Apoi s-ar impune, cred eu, un focuser de 3" și observațiile să fie făcute cu oculare și barlow de 2".
Mulțumesc
alderamin59 |
|
Sus |
|
 |
Stanescu Octavian Moderator

Data inscrierii: 02 Apr 2006 Mesaje: 3658
|
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9532
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 16 Feb 2011 02:30 Download mesaj |
|
|
|
Tavi
felicitari pentru realizarea oglinzii tronconice de 45cm F/5.3. Cu voia ta am sa o adaug la articolul despre telescoapele si oglinzile realizate de tine.Acest articol se gaseste la :
http://blogs.fanbox.com/SinglePost.aspx?pb...7812279598
Am sa anunt cand reusesc actualizarea,mai bine de o saptamana am avut probleme tehnice,serverul mi-a coxat blogul.
Fara nici o intentie de polemica am sa reamintesc colegilor ca sistemul Cassegrain are o mare sensibilitate la lumina parazita,tuburile deschise sunt potrivite doar la telescoape Cass de observator sau la cele dedicate observarii dintr-un loc de observare intunecat ,existent,cunoscut si accesibil.
Mircea _________________ http://observoergosum.blogspot.ro/
https://astroclubgalaxis.blogspot.com
Dotare: reflectoare, lunete, cateva binocluri si un catadioptric. |
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

|
Trimis: 20 Feb 2011 21:36 Download mesaj |
|
|
|
Am actualizat articolul despre telescoapele lui Tavi,incluzand si oglinda de 450mm F/5.3,gasiti mai jos linkul.
De asemenea am inclus si un link spre situl Astroclubului ''Altair'' iar adresa de email am scris-o in format anti-spam.
http://www.fanbox.com/PremiumBlogs/BlogEdi...st=1514535
Ceva ma uimeste,dupa ce am trecut de la browserul IE8 la Google Chrome,toate imi merg mai bine.Doar ca poza/fisierul cu oglinda finisata de 450mm si care are asociate date, este copiata doar ca poza.Degeaba dai clic pe ea,nu se deschide.Ceea ce IE8 a facut fara probleme la poza similara a oglinzii de 500mm de care intreba si alderamin.
Va rog anuntati-ma daca nu functioneaza linkul.
Mircea _________________ http://observoergosum.blogspot.ro/
https://astroclubgalaxis.blogspot.com
Dotare: reflectoare, lunete, cateva binocluri si un catadioptric. |
|
Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9733
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 20 Feb 2011 22:13 Download mesaj |
|
|
|
Nu e de mirare că orice alt browser merge mai bine ca exploder-ul de la microfost!
Din păcate, nu funcționează link-ul. Nu este corect nici link-ul din semnătura. _________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
Sus |
|
 |
Stanescu Octavian Moderator

Data inscrierii: 02 Apr 2006 Mesaje: 3658
|
Trimis: 20 Feb 2011 22:57 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc Mircea , sper cat mai curand sa-l vizitam pe monstruletul de 450mm sa vedem cat "apropie". |
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

|
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|