Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
sabin fota Membru de onoare

Data inscrierii: 09 Iul 2008 Mesaje: 747
Motto: Nihil Sine Deo Localitate: Drobeta Turnu Severin
|
Trimis: 12 Feb 2011 19:14 Download mesaj |
Titlul subiectului: M42 - prima poză serioasă |
|
|
|
Am reușit să prind pe imagine obsesia acestei ierni - M42 - marea nebuloasă din Orion. M-a ajutat și Emil Pera cu multe sfaturi utile. Având în vedere că în noaptea de 10 spre 11 luna era chiar sub pleiade, eu zic că a ieșit destul de bine!
Megrez 90 mm APO, Canon 50D, filtru UHC Astronomik
Luneta ghidaj Skywatcher 80/400, camera de ghidaj Alccd 5
9x30" , 13x210" (50 minute) , ISO 800, DSS, MaximDL, Photoshop CS5
http://1.bp.blogspot.com/-VwaeOCFFv54/TVat...rk_web.jpg
Descriere: |
|
Marime fisier: |
908.38 kb |
Vizualizat: |
de 7989 ori |

|
_________________ http://sabinfota.ro
Ultima modificare efectuata de catre sabin fota la 13 Feb 2011 10:41, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 12 Feb 2011 19:57 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Frumoasa a iesit dar putin cam agresiva la prelucrare si dusa mult in rosu (parerea mea). Toate stelele sunt arse din cauza contrastului.
In rest este chiar OK.... Felicitari!
_________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007 Mesaje: 1271
|
Trimis: 12 Feb 2011 20:13 Download mesaj |
|
|
|
Marian are dreptate, e prea fugita in rosu, de exemplu la tine inclusiv The Running Man este rosu, mai ales acesta trebuie sa fie albastru. De asemenea as prefera si eu o prelucrare mai putin agresiva. Stiu ca printr-o prelucrare mai agresiva ies mai tare in evidenta partile slabe insa daca chiar doresti acest atunci incearca sa folosesti 2 layer-uri, pe layer-ul principal ai imaginea prelucrata corect iar in layer-ul 2 imaginea prelucrata mai agresiv, prin acest sistem poti jongla mult mai usor cu imaginea decat daca lucrezi direct in mod agresiv.
In rest este bine, chiar foarte bine. Bravo!
Emil
|
|
Sus |
|
 |

|
Trimis: 12 Feb 2011 20:19 Download mesaj |
|
|
|
multumesc de sfaturi, adevarul este ca si mie mi se pare cam rosie, dar mai vroiam si alte pareri
_________________ http://sabinfota.ro |
|
Sus |
|
 |
Cristi M. Membru

Data inscrierii: 21 Iun 2007 Mesaje: 273
|
|
Sus |
|
 |
psemil Membru

Data inscrierii: 16 Aug 2010 Mesaje: 888
|
Trimis: 12 Feb 2011 20:47 Download mesaj |
|
|
|
Misto poza...
e un pic prea mult rosu insa presupun ca asta este si din cauza folosirii filtrului UHC (din cate am citit, taie mult nebuloasele de reflexie deci putin albastru - cum este running man nebula facand-o aproape invizibila - si intensifica rosul).
Cred ca trebuia suprimat putin rosul la calibrarea culorilor.
Personal sunt surprins foarte placut de Dubletul Apo Megrez WO- nu vad nici o urma de aberatie cromatica- poate faci un review...
Cat despre ajutor... oricand, insa aici este meritul tau.
|
|
Sus |
|
 |

|
Trimis: 12 Feb 2011 23:29 Download mesaj |
|
|
|
Am mai lucrat un pic la ea......
Descriere: |
|
Marime fisier: |
857.82 kb |
Vizualizat: |
de 7863 ori |

|
|
Sus |
|
 |
mcuzic2002 Membru

Data inscrierii: 06 Ian 2007 Mesaje: 443
Motto: - Localitate: Sibiu
|
Trimis: 13 Feb 2011 00:36 Download mesaj |
|
|
|
Sabin,astept si eu un review la luneta Megrez ...e pe lista mea de achizitii...poate la varã
|
|
Sus |
|
 |

|
Trimis: 13 Feb 2011 00:54 Download mesaj |
|
|
|
mcuzic2002 a scris: | Sabin,astept si eu un review la luneta Megrez ...e pe lista mea de achizitii...poate la varã  |
daca e sa fac un review s-ar rezuma la un cuvant : CALITATE si asta la tot, prima impresie, optica, finisaje, materiale, ergonomie, totul este de cea mai inalta calitate, nu o sa regreti nici macar un ban!
Cer senin!
|
Sus |
|
 |
mcuzic2002 Membru

Data inscrierii: 06 Ian 2007 Mesaje: 443
Motto: - Localitate: Sibiu
|
Trimis: 13 Feb 2011 12:16 Download mesaj |
|
|
|
Mersi,Sabin ...legat de bani,pe cei interesati de ED-ul acesta ii sfãtuiesc sã si-l cumpere direct de la William Optics din Taiwan...pretul e mult mai OK (1000 $ vs. 1300 euro in Europa),iar transportul e gratis...cu un pic de noroc cred cã poti scãpa si de taxele vamale ...pe lingã asta,WO oferã din cand in cand Megrez-ul la un pret promotional mult mai mic,cu cateva luni in urmã era 650 $...
|
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 13 Feb 2011 12:32 Download mesaj |
|
|
|
sabin fota a scris: | Am mai lucrat un pic la ea...... |
.... alta poza ..... acum imi place!
_________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |

|
Trimis: 13 Feb 2011 12:50 Download mesaj |
|
|
|
mcuzic2002 a scris: | Mersi,Sabin ...legat de bani,pe cei interesati de ED-ul acesta ii sfãtuiesc sã si-l cumpere direct de la William Optics din Taiwan...pretul e mult mai OK (1000 $ vs. 1300 euro in Europa),iar transportul e gratis...cu un pic de noroc cred cã poti scãpa si de taxele vamale ...pe lingã asta,WO oferã din cand in cand Megrez-ul la un pret promotional mult mai mic,cu cateva luni in urmã era 650 $... |
punct lovit .... tot de la ei l-am cumparat si eu, 900 de dolari + inelele (numai alea sunt 100 de dolari), ajunge f. repede in tara, mai greu e cu procesarea de la posta romana, am aici un post despre aventura megrez-ului meu prin tarile romane http://sevenwhitelions.blogspot.com/2011/0...-chin.html
|
Sus |
|
 |
cmatei Membru

Data inscrierii: 09 Sep 2009 Mesaje: 844
|
Trimis: 13 Feb 2011 21:31 Download mesaj |
|
|
|
Nu stiu modelul nou de megrez 90 cum sta - eu il am pe cel cu focala mai lunga un pic si talpa de trepied nedetasabila - dar pe langa toate plus-urile incontestabile de mai sus are si un oarecare minus: ii trebuie un field flattener, iar cele de la WO nu se pupa chiar la fix. Cand l-am luat era disponibil doar FF/FR 2, dar din ce-am citit nici FF3 nu e mai breaz. Sa nu fiu inteles gresit: merg, insa nu perfect, asa cum ma asteptam dupa calitatea generala a instrumentului.
|
|
Sus |
|
 |
psemil Membru

Data inscrierii: 16 Aug 2010 Mesaje: 888
|
Trimis: 13 Feb 2011 22:51 Download mesaj |
|
|
|
Sabin, ultima varianta a pozei e si pe gustul meu...
|
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007 Mesaje: 1271
|
|
Sus |
|
 |