Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 234027 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 637 la data de Dum Mai 11, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Acotiga Membru

Data inscrierii: 07 Oct 2009 Mesaje: 22
|
Trimis: 22 Ian 2011 09:09 Download mesaj |
Titlul subiectului: Premiera? LMC + SMC + Canopus + NGC2516 |
|
|
|
Salut.
Eu in Ianuarie am plecat in Noua Zeelenda unde voi sta cel putin doi ani. Telescopul a ramas acasa la var-miu. Eu o sa mai am acces la el din cand in cand deoarece inainte sa plecam am automatizat aproape complet totul (mai putin acoperisul si Power ON) dar el il va folosi cand este posibil.
Totusi, eu acum am cerul sudic la "indemana" asa ca in lunile ce vor urma intentionez sa construiesc un Barn Door, apoi sa-l fac automat, apoi sa fac unul double hinge.
Pana atunci uitati o "poza" facuta cam la misto. A fost facuta de pe capota masinii cu telefonul fixat sub aparat ca sa-l inclin.
Acum nu-i mare lucru dar postul este mai mult unul informativ asupra a ceea ce va urma (sper) pe langa cele din emisfera nordica.
Descriere: |
Aparatul: Stock 350D, obiectiv 18-55 Canon (cel stock) pus la 18 cu f 4.5 ISO 1600, 6x20sec
Luna sus pe cer si masini cu faza lunga, deci nu tocmai conditii ideale. |
|
Marime fisier: |
70.84 kb |
Vizualizat: |
de 2372 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
Catalin Enache Membru

Data inscrierii: 25 Noi 2009 Mesaje: 127
Motto: Bunul simt nu face bani ,dar face toti banii Localitate: Arges
|
Trimis: 22 Ian 2011 14:24 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Si cum ti se pare cerul ? Sa ne dai si noua niste detali ,cam cum sunt preturile pe acolo la telescoape.
|
|
Sus |
|
 |
Acotiga Membru

Data inscrierii: 07 Oct 2009 Mesaje: 22
|
Trimis: 22 Ian 2011 16:19 Download mesaj |
|
|
|
Cerul pare mult mai curat insa pana acum in afara de cateva seri fara nori, restul n-au fost prea bune. In teorie avand in vedere ca poluarea este minima aici (atat luminoasa cat si industriala) cerul ar trebui sa fie foate bun. totusi ramane problema umiditatii mari din NZ (mai sunt si pe oras de coasta) insa sincer nu cred sa pot aprecia decat dupa ce incep sa ma intalnesc cu cei de la club si o sa am primele iesiri la observator.
Preturile sunt cam ca-n Ro daca le convertesti. 1 dolar NZ = aprox 0.6 euro. Uite un site bun: http://langwoodsphotography.com/eshop/home.php?cat=9
Despre astroclubul de aici pare sa fie destul de organizat. Uite aici pagina: http://www.hbastrosoc.org.nz/ Dupa cum poti vedea si-au facut pana si observator dar prima intalnire o sa fie pe 9 feb la planetariu si cine stie cand pe teren.
|
|
Sus |
|
 |
psemil Membru

Data inscrierii: 16 Aug 2010 Mesaje: 888
|
Trimis: 30 Ian 2011 22:38 Download mesaj |
|
|
|
Te invidiez si personal astept vesti despre fiecare incercare pe care o vei face in astrofoto.
offtopic: As vrea si eu sa ajung pe acolo, atat pentru cerul sudic cat si pentru a vizita Noua Zeelanda... Insa nu stiu daca atunci cand voi ajunge voi avea parul negru sau alb... sau daca e si mai tarziu daca voi mai avea par
Bafta
|
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|