Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 11 Dec 2010 21:35 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Super reusita varianta 2!
_________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
psemil Membru

Data inscrierii: 16 Aug 2010 Mesaje: 888
|
Trimis: 13 Dec 2010 00:15 Download mesaj |
|
|
|
Beton,
incerc sa-mi amintesc cand m-a impresionat o poza atat de mult.
Cat despre camera -> level up. Ma alatur insa lui Laureniu si altor astro-amatori care asteapta ziua cand te vei intoarce la fotografia in culori...
|
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 13 Dec 2010 08:25 Download mesaj |
|
|
|
Djja Emil pozeaza color, dar in NB. Stiu ca are tot setul de filtre necesar asa ca, este nevoie de timp pentru urmatoarele 2 canale.
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007 Mesaje: 1271
|
Trimis: 07 Feb 2011 14:32 Download mesaj |
|
|
|
Dupa o vreme dezastruoasa aseara am reusit sa "trag" in continuare canalele de culoare pentru IC434.
H-a 4x900 si 2x1800
S-2 2x1800
O-3 4x1800 (de aceea usoara dominanta a canalului verde in anumite zone)
Echipament:
EQ-6 Pro cu EQMOD
Foto: TS ED 90/500 mm cu QHY9 M @ -20°C H-alfa si -35°C pentru S-2 respectiv O-3
Ghidaj: Celestron 102/660 mm cu Atik 16IC cu UHC-S Baader
Filtre:
H-alfa Astrodon 6nm - Rosu
O-2 Baader 8 nm - Verde
S-2 Baader 8 nm - Albastru
Stackare, post-procesare in Maxim
Este o versiune fara flat-uri.
Pentru utilizatorii de Maxim NU faceti inca update la 5.13 (exista erori pe partea de comunicatie intre el FMax, de asemenea duce la eroare in CCDAP 4 si 5 precum si in CCDCmd)
Am avut erori de asemenea in EQMOD (punctele de sincronizare au disparut, in lista am acum doar vreo 10 din 120) insa nu au legatura cu softurile utilizate.
De asemenea a aparut updatet-ul 5.1c la Pinpoint Astrometrical Engine (ca nota informativa).
Intre timp am reusit sa identific si aproape rezolv problema shutter-ului de la QHY (componentele necesare sunt deja pe drum) este vorba de filtrul clear care se infileteaza in corpul camerei precum si de castusul de disecant. Camera nefiind uscata intra umiditate la moturul shutter-ului si produce blocarea acestuia prin formarea de cristale de gheata.
Imaginea o puteti considera mai mult sau mai putin un "test run" in full narrow-band.
Numai bine
Emil
Descriere: |
|
Marime fisier: |
512.31 kb |
Vizualizat: |
de 3754 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

|
Trimis: 08 Feb 2011 10:22 Download mesaj |
|
|
|
Am compensat acum canalul S-2, am mai adaugat 6x1800 secunde.
Prelucrarea am facut-o un pic cam agresiv pentru gustul meu insa...
Descriere: |
|
Marime fisier: |
645.2 kb |
Vizualizat: |
de 3665 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
psemil Membru

|
Trimis: 08 Feb 2011 12:09 Download mesaj |
|
|
|
Beton...
in sfarsit poze in culori
|
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 08 Feb 2011 12:15 Download mesaj |
|
|
|
Subscriu
_________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
Vlad Membru

Data inscrierii: 10 Sep 2008 Mesaje: 691
|
Trimis: 09 Feb 2011 13:11 Download mesaj |
|
|
|
Excelent!
Ce metoda ai folosit pentru a combina cele trei canale?
Eu ma chinui de 2 zile la coiful lui Thor, si tot nu-mi place cum iese...
|
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

|
Trimis: 09 Feb 2011 14:39 Download mesaj |
|
|
|
Nici nu vreau sa ma gandesc ce poze in RGB ar scoate Emil daca nu ar poza din oras.... la asa timpi de expunere
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

|
Trimis: 09 Feb 2011 16:52 Download mesaj |
|
|
|
@ Vlad
h-alfa pe rosu o-3 pe verde si s-2 pe albastru. metoda de stackare sigma clip cu valoarea de 3,5. darkurile sunt si ele sigma clip.
@ achy
personal nu cred ca rgb suporta astfel de timpi de expunere insa nu nu am experienta necesara in acest domeniu. Vlad ar putea sa comenteze pe aceasta tema.
Sincer sa fiu totusi h-alfa este mult mai frumos are ceva artistic, ceva de genul "fine art".
Flattenerul este de mult luat mai ramane de adaptat insa nu consider eroarea ca fiind atat de grava.
Multumesc pentru comentarii
|
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

|
Trimis: 09 Feb 2011 20:01 Download mesaj |
|
|
|
Nici eu nu cred ca RGB suporta 1800 sec, insa ma refeream la faptul ca daca reusesti sa scoti o poza SUPER la 1800 sec, inseamna ca in LRGB defilezi .
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
psemil Membru

|
Trimis: 10 Feb 2011 00:22 Download mesaj |
|
|
|
Fotografia alb-negru este probabil ultimul bastion al artei fotografice.
Eu insa toata copilaria (pe vremea lu' Ceasca) mi-am dorit sa vad o pata de culoare in poze... Mai mult decat atat faptul ca nu avem capacitatea vizuala de a observa universul in culori, ma face sa imi doresc sa-l vad asa... macar in fotografii.
Subscriu la parerea lui Marian: Citat: | inseamna ca in LRGB defilezi | asa incat mi-as dori sa vad din cand in cand, in pozele tale si altceva in afara de gri...
|
|
Sus |
|
 |
alderamin59 Membru

Data inscrierii: 26 Noi 2009 Mesaje: 311
Motto: Totul este creat de Creator.
|
Trimis: 10 Feb 2011 10:16 Download mesaj |
|
|
|
M-au atras formațiunile din dreapta ,,capului de cal" (mă refer la imagine), norii de praf; chiar dacă este o imagine plană, cu ușurință această zonă se poate vedea în spațiu.
Este doar mintea mea sau și alții au mai obseevat acest lucru ?
Deși nu am cochetat cu astrofoto, după ce am privit poza aceasta, s-ar putea să nu se știe !
10 ! Emil
alderamin59
|
|
Sus |
|
 |
|