Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233872 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Abel Cavași Membru

Data inscrierii: 17 Iul 2006 Mesaje: 2527
Motto: Un șchiop mergând pe drumul drept ajunge înaintea celui rătăcit care aleargă. (Spinoza) Localitate: România, Satu Mare
|
Trimis: 05 Sep 2006 13:23 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
IACOB DUMITRU a scris: | Abel, pe scurt, daca nu ar exista legile de relativa conservare (ceea ce este imposibil din punct de vedere teoretic), nu am putea avea acces la nici un reper, la nici o informatie (pentru ca legea de relativa conservare in sine da legitimitate etaloanelor de masura). |
În primul rând, aici vorbim despre rolul legilor de conservare, nu al celor de „relativă” conservare. Aș vrea să-mi dai măcar un exemplu de lege de relativă conservare, ca să pot și eu înțelege prin ce diferă o lege de relativă conservare de o lege de conservare.
Până când nu îmi dai asemenea exemple, nu pot înțelege restul. _________________ Oamenii sunt extrem de valoroși |
|
Sus |
|
 |
IACOB DUMITRU Membru

Data inscrierii: 30 Ian 2006 Mesaje: 2865
Motto: unii imbatranesc frumos, altii imbatranesc degeaba
|
Trimis: 05 Sep 2006 14:47 Download mesaj |
|
|
|
Abel, exemplele mele coincid cu exemplele tale. |
|
Sus |
|
 |
Abel Cavași Membru

Motto: Un șchiop mergând pe drumul drept ajunge înaintea celui rătăcit care aleargă. (Spinoza) Localitate: România, Satu Mare
|
Trimis: 05 Sep 2006 14:57 Download mesaj |
|
|
|
Doamne ferește, Iacob, dragă! Tu ai înțeles ce am obiectat în ultimul post? Te rog să fii mai exigent cu ceea ce spui! Unde am dat eu exemple de legi de „relativă” conservare? Eu am dat exemple de legi de conservare, nu de „relativă” conservare! Eu nu cred în existența unor legi de „relativă” conservare, ci în existența unor legi de conservare! _________________ Oamenii sunt extrem de valoroși |
|
Sus |
|
 |
IACOB DUMITRU Membru

|
Trimis: 05 Sep 2006 15:08 Download mesaj |
|
|
|
Abel, eu sunt foarte exigent cu ceea ce afirm.
Ca sa nu deviem prea mult de la subiect, am spus ca exemplele mele coincid cu ale tale. Mai precis, orice exemplu pe care il vei avea tu la indemana privind legile de conservare, pentru mine va fi un foarte bun exemplu privind legile de relativa conservare.
Eu folosesc expresia de relativa conservare pentru a imi lasa o portita de trecere spre amanuntele comportamentelor fizice si implicit a cauzelor lor.
Sper ca acum am fost mai clar in exprimare. |
|
Sus |
|
 |
Abel Cavași Membru

|
Trimis: 05 Sep 2006 15:17 Download mesaj |
|
|
|
Da, acum ai fost mai clar în exprimare. Dar există aici o mare problemă: dacă te referi la legi de relativă conservare, atunci te referi la ceva ce nu există. Nu există legi de relativă conservare, ci numai legi de conservare. Deci exemplele mele de legi de conservare nu pot constitui un bun exemplu de legi de relativă conservare. Încă n-am reușit să mă fac înțeles? _________________ Oamenii sunt extrem de valoroși |
|
Sus |
|
 |
IACOB DUMITRU Membru

|
Trimis: 05 Sep 2006 15:42 Download mesaj |
|
|
|
Eu te-am inteles perfect, dar intelege si tu ca "minima abatere" imi permite sa extrapolez aceeasi lege pentru diferitele planuri ale observatiilor posibile. Practic imi ofera mai multe oportunitati.
De ce crezi ca asi putea renunta la aceste avantaje? |
|
Sus |
|
 |
Abel Cavași Membru

|
Trimis: 05 Sep 2006 22:32 Download mesaj |
|
|
|
Eu am susținut că legile de conservare de care vorbeai în titlul topicului NU SUNT ACELAȘI LUCRU cu legile de relativă conservare de care vorbești tu aici, deoarece conservarea la care se referă legile de conservare nu este relativă sau aproximativă, ci este o CONSERVARE COMPLETĂ, TOTALĂ, EXACTĂ! Deci, am susținut că nu vorbești despre același lucru cu cel din titlul topicului!
Mai mult, am afirmat că NU EXISTĂ legi de relativă conservare, deci am afirmat, implicit, că nu ai dreptul să te folosești de ceva ce nu există. Iar când te folosești de ceva ce nu există, nu ai nici un avantaj. Folosește-te de ceea ce există! Folosește-te de adevăratele legi de conservare! „Practic, îți oferă mai multe oportunități”. Deci, renunță la dezavantaje! _________________ Oamenii sunt extrem de valoroși |
|
Sus |
|
 |
IACOB DUMITRU Membru

|
Trimis: 06 Sep 2006 07:26 Download mesaj |
|
|
|
Abel, eu cred ca tu faci o mica greseala si anume:
Legile mele de relativa conservare imi spun ca pentru o durata relativ mare dar finita, abaterile sunt nesemnificative.
Peste 1000 de ani sau chiar peste o perioada nedeterminata legile mele si ale naturii fizice de relativa conservare imi vor spune acelasi lucru.
Deci statutul lor nu se modifica cu trecerea nelimitata a timpului. |
|
Sus |
|
 |
Forever_Man Membru

Data inscrierii: 04 Iun 2005 Mesaje: 1924
|
Trimis: 06 Sep 2006 09:29 Download mesaj |
|
|
|
Daca sunt de relativa conservare, unde dispare restul ? _________________ BINOCLURI: Norconia Sport 10x50, Celestron Skymaster 15x70
TELESCOAPE: Skywatcher 130/650, Skywatcher 200/1200 |
|
Sus |
|
 |
IACOB DUMITRU Membru

|
Trimis: 06 Sep 2006 10:01 Download mesaj |
|
|
|
Restul se conserva relativ intr-un plan imediat superior, de mai mare anvergura, legea de relativa conservare putand fi astfel extrapolata fara nici o problema majora. |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|