Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
24809267469_729ead3a9a_k.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 234025
Numar de utilizatori inregistrati: 2834
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

poze luna

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

AstroFoto - avansati

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
GM__
Membru
Membru

Data inscrierii: 06 Noi 2005

MesajTrimis: 21 Aug 2006 23:40 Download mesaj
Titlul subiectului: poze luna
Raspunde cu citat (quote)

dupa citeva zile de urmarit pe cumatra luna ,iaca am prins-o in flagrant pe deasupra muntilor,pozele cam nereusite totusi (si prea putin prelucrate).sint facute cu citeva zile in urma,dar lenea m-a facut sa le pun acuma...
aa,sint facute cu o luneta 80/900 made-n china,+digital amarit.

1.JPG
 Descriere:
 Marime fisier:  47.98 kb
 Vizualizat:  de 15562 ori

1.JPG

2.JPG
 Descriere:
 Marime fisier:  46.26 kb

2.JPG

3.JPG
 Descriere:
 Marime fisier:  43.87 kb

3.JPG

4.JPG
 Descriere:
 Marime fisier:  55.39 kb

4.JPG

5.JPG
 Descriere:
 Marime fisier:  42.61 kb

5.JPG

6.JPG
 Descriere:
 Marime fisier:  36.71 kb

6.JPG

7.JPG
 Descriere:
 Marime fisier:  41.14 kb

7.JPG

8.JPG
 Descriere:
 Marime fisier:  36.42 kb

8.JPG

9.JPG
 Descriere:
 Marime fisier:  29.7 kb

9.JPG

11.JPG
 Descriere:
 Marime fisier:  42.85 kb

11.JPG

Sus
HoO_Germany
Membru
Membru

Data inscrierii: 13 Mar 2006

MesajTrimis: 22 Aug 2006 08:43 Download mesaj
Titlul subiectului:

Imi plac pozele, ca au "materie". Arata art plastic din afara primei poze, care este cam intuericata.

www.hoo-germany.de / info(@)hoo-germany.de

Tel.: +49 2452 976144
Sus
victor Lupu
Membru
Membru

Data inscrierii: 24 Oct 2010

Motto: Light is darkest most fear

MesajTrimis: 24 Oct 2010 10:04 Download mesaj
Titlul subiectului:

Dintre sutele de fotografii cu luna pe care le-am realizat cu telescopul celestron de 8 inch,iata cateva dintre cele mai reusite pe care le-am procesat.Procesarea lor nu a fost usoara.O singura fotografie pe care o vedeti aici,a trecut prin "iad" ca sa ajunga intr-o stare perfecta.Am dus la o calitate maxima,fara a deteriora nimic din informatie fiecare fotografie.Fotografiile sunt defapt snapshot-uri din video.Videoclipurila mele la puteti vedea in postarile mele de pe acest blog.

Iata pas cu pas cum se realizeaza aceste fotografii pentru cei care isi descopera aceasta pasiune pentru astronomie.In primul rand va trebuie un telescop si o camera video(sau foto),pe care sa le conectati la telescop.Atasarea unei camere video(foto) la un telescop se realizeaza in moduri diferite:ori ii cumperi camerei tale un inel cu filet perfect pentru telescopul tau,ori prin infasurarea cu scoci a camerei si ocularului dar aceasta metoda merge numai la camerele usoare si de obicei cele usoare sunt fara hard incorporat ci doar cu card de memorie.Odata ce ai filmat si copii pe pc-ul tau filmele de exemplu,care de preferat este sa fie in format HD penru o claritate maxima,vei procesa imaginile video(daca doresti bineanteles)..Pe calculatorul tau trebuie sa instalezi Sony vegas 10 si Registax.Ambele sunt foarte utile pentru procesare,insa poti lucra numai cu una din ele,depinde de aptitudinile pe care le ai de a invata sa le folosesti.

SONY VEGAS 10.Acest program in general te ajuta sa faci urmatoarele lucruri cu fisierul tau video:

-umbli la levels(nivelurile imaginii).Nu trebuie sa folosesti levels in mod exagerat,ci doar sa ii elimini fondul albicios al intunericului care trebuie sa devina negru cum ar trebui sa fie.Daca exagerezi,poti intuneca zonele albe ceea ce ar deteriora informatia imaginii.Se poate folosi un level mai mare cand Luna ta este foarte luminoasa,iar in acest caz vei scoate in evidenta culorile reale ale Lunii.

-umbli la sharp (definire clara) si imaginea va deveni mai clara,depinde cat vrei sa fie,dar nu exagerat pentru ca craterele tale pot avea marginile prea luminoase iar imaginea ar putea deveni puricoasa,si deci,informatia ar avea de suferit.

Aceste optiuni in Vegas pot fi folosite mereu.Mai sunt si altele dar depinde de cum vrei sa arate videoclipul tau.Experimenteaza...

REGISTAX. acest programel gratuit este exclusiv pentru astronomie si este foarte usor de utilizat.Poate procesa si fotogtafii,si video.el iti aliniaza zona pe care ai ales-o ca punct de reper,si iti pe tot parcursul videoului frame cu frame.In principal Registax elimina turbulentele atmosfetei din imagine,la sfarsit dandu-ti imaginea corecta.Finalul este o fotografie in toate cazurile.El analizeaza fotografii succesive,sau fisiere video care frame cu frame tot niste fotografii sunt la o adica. [/img]

1a.jpg
 Descriere:
luna cu celestron
 Marime fisier:  364.36 kb
 Vizualizat:  de 11050 ori

1a.jpg

Sus
Stanescu Octavian
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 02 Apr 2006

MesajTrimis: 24 Oct 2010 10:17 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cu un celestron 8" ar trebui sa iese mult mai bine si fara stacuri in Registax sau alte programe cu prelucrari sofisticate .
Ca sa-ti iese mai bine trebuie un aparat ,camera foto la care sa poti scoate obiectivul , imaginea data de oglinda sa fie focalizata direct pe cipul aparatului .
Uite o singura expunere facuta prin telescop construit acasa.
http://www.astronomy.ro/forum/files/luna_2_666.jpg
Sus
cluci
Membru
Membru

Data inscrierii: 14 Oct 2005

MesajTrimis: 24 Oct 2010 10:28 Download mesaj
Titlul subiectului:

As adauga la cele spuse de dl. Stanescu ca o alternativa viabila dar si ieftina este si o camera web la care se poate scoate obiectivul. Desi e o varainta ieftina rezultatele pot fi excelente. In acest caz insa de mentionat faptul ca doar anumite camere web sunt potrivite.

Luci

Sus
nobody
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010

Motto: Never ever give up !

MesajTrimis: 24 Oct 2010 17:02 Download mesaj
Titlul subiectului:

@victor Lupu:
Nu esti pe un blog ci pe un forum ... si inca unul chiar de astronomie ...
Cred ca ai multe de invatat de aici inainte sa inveti pe altii. Wink
In rest, bine ai venit ! Smile
Sus
victor Lupu
Membru
Membru

MesajTrimis: 25 Oct 2010 06:31 Download mesaj
Titlul subiectului:

Stanescu Octavian a scris:
Cu un celestron 8" ar trebui sa iese mult mai bine si fara stacuri in Registax sau alte programe cu prelucrari sofisticate .
Ca sa-ti iese mai bine trebuie un aparat ,camera foto la care sa poti scoate obiectivul , imaginea data de oglinda sa fie focalizata direct pe cipul aparatului .
Uite o singura expunere facuta prin telescop construit acasa.
http://www.astronomy.ro/forum/files/luna_2_666.jpg

Referitor la ce-ai spus tu:registax e folositor pt orice telescop ,dar numai cand folosesti camera video.Cu camera foto am facut poze si stiu ca nu e nevoie de registax.am un dslr nikon d80 si am poze dar nu am postat sa vezi.si da,fara obiectiv(cu inel).dar fara obiectiv esti lasat in putza goala cum s-ar zice,ca nu ai nici ocularul de la telescop ,nici obiectiv la camera foto,si luna de vede destul de departe.Dar,cu 10 mpx cat are d80 pot iesi poze minunate ,peste calitatea celor extrase din video chiar daca filmeaza hd Smile

registax47.jpg
 Descriere:
luna cu telescop 8 sony cx105 si registax
 Marime fisier:  152.16 kb
 Vizualizat:  de 10933 ori

registax47.jpg

Sus
victor Lupu
Membru
Membru

MesajTrimis: 25 Oct 2010 06:38 Download mesaj
Titlul subiectului:

nobody a scris:
@victor Lupu:
Nu esti pe un blog ci pe un forum ... si inca unul chiar de astronomie ...
Cred ca ai multe de invatat de aici inainte sa inveti pe altii. Wink
In rest, bine ai venit ! Smile

eeeeee....mi-am facut intrarea pe forum asa...sa vad daca pot discuta cu cineva Razz nu am mai discutat niciodata pe forumuri .. o intrebare pt tine si altii care vad ce-am scris: de cand aveti telescop,ati vazut vreodata ceva ciudat prin el?sau cu ochiul liber.
Sus
cluci
Membru
Membru

Data inscrierii: 14 Oct 2005

MesajTrimis: 25 Oct 2010 08:34 Download mesaj
Titlul subiectului:

victor Lupu a scris:

dar fara obiectiv esti lasat in putza goala cum s-ar zice,ca nu ai nici ocularul de la telescop ,nici obiectiv la camera foto,si luna de vede destul de departe.

Fotografierea cu obiectiv si ocular are multe dezavantaje. Faptul ca treci prin multa optica de asemenea. In principiu una dintre chestiile deranjante este ca totul va functiona la calitatea celei mai slabe piese optice din lant.. si asta pot sa-ti zic ca am probat pe propria piele. Daca obiectul e prea mic cand pozezi asa poti adauga un barlow si eventual o extensie, cu conditia ca barlowul sa fie si el de calitate buna (eu am o colectie intreaga de barlowuri care la vizual functioneaza excelent dar la foto pot folosi doar unul din ele)

Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   AstroFoto - avansati

Download topic
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum