Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
luna2.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 238606
Numar de utilizatori inregistrati: 2914
Cel mai nou utilizator inregistrat: GeorgeE
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Cat 'tine' un telescop reflector

Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4, 5  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Lunete/Telescoape

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
nobody
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010

Motto: Never ever give up !

MesajTrimis: 01 Oct 2010 11:26 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Skywatcher e cam low-end-ul de la Synta.
Oricum, interferograma nu arata deloc rau.
Sus
mak
Membru
Membru

Data inscrierii: 19 Ian 2009

MesajTrimis: 01 Oct 2010 12:38 Download mesaj
Titlul subiectului:

Ca la orice produs de serie, si la cele de la Synta exista o variatie a calitatii (care poate fi sau nu mai redusa la instrumentele din seria Pro). Nu am zis ce am zis cu rautate sau insinuand ca telescoapele lor n-ar fi reusite, ci doar iti doream sa ai unul cel putin la fel ca cel testat. Iar telescoape scapate cu defecte de catre cei de la control de calitate se intampla si la altii cu pretentii si preturi mult mai mari.
Eu am ramas mirat de faptul ca de cand SC-urile Celestron se fabrica in China la Synta, calitatea optica s-a imbunatatit simtitor si nu mai sunt atatea care nu indeplinesc standardul minim (daca e sa ma iau dupa ce scriu americanii pe CN). Ca sa nu mai vorbesc de Edge HD despre care n-am auzit pana acuma sa fi fost vreo unul care dadea cu virgula.
Deci stie si Synta sa faca treaba, depinde doar cat de vigilent e cel care le controleaza la iesirea de pe banda.
Sus
nobody
Membru
Membru

MesajTrimis: 01 Oct 2010 13:18 Download mesaj
Titlul subiectului:

Nu-i vorba ca-i chinezesc sau nu. Am vazut multe produse chinezesti de foarta buna calitate. Dar la pretul corect.
Problema este una de fond: platesti putin, primesti putin.
Sau pe engleza: You have got what you asked for.

Morala:
Be careful what you wish for !
You might just get it.
You may regret it ...
Sus
valy
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 01 Oct 2010 13:33 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cand ai produse cu calitate variabila mai e si varianta sa testezi mai multe si sa il iei pe ala mai bun.
Sus
Laurentiu
Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005

Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever

MesajTrimis: 01 Oct 2010 13:40 Download mesaj
Titlul subiectului:

nobody a scris:
Problema este una de fond: platesti putin, primesti putin.

Chinezii au cam inceput sa schimbe fondul acesta al problemei. La ora actuala exista instrumente de calitate destul de buna, facute de chinezi, la un pret mult mai mic decat al oricarui producator occidental sau japonez. Explicatia este in primul rand mana de lucru ieftina (fapt notoriu...) si imbunatatirea treptata a controlului calitatii dupa ce au inceput, cred eu, sa tinteasca si alte segmente de piata.

A nu se intelege ca sunt mare fan al Chinei. Dimpotriva, ma sperie ce fac ei pe acolo pentru ca ma tem rau de tot de "modelul chinez" si eventuala lui imbratisare de catre restul lumii (salarii mici, munca pana la sinuciderea angajatilor, dictatura care ineaca in sange tendinta de libertate etc.).

Sus
nobody
Membru
Membru

MesajTrimis: 01 Oct 2010 13:58 Download mesaj
Titlul subiectului:

Ma referam la "minunile" foarte ieftine.

Socurile acestea de calitate si productivitate se regleaza in timp. Si China incepe sa se deschida si sa se alinieze. Mai ales ca sunt semne ca ar fi scapat de sub dominatia americana (a se citi dolar) si doresc tot mai puternic sa se alieze cu EU. Astfel vor creste si pretentiile "sclavilor" chinezi.

Ceva similar s-a intamplat cu importul de forta de munca (si inteligenta) din India. Mai toate companiile mutinationale au sarit la acea resursa ieftina si au exploatat-o pana la epuizare. Doar ca roata s-a intors. Au inceput si ei sa ceara mai mult (cei capabil). Au mai iesit din India iar pretentiile lor au crescut. I-au mai educat si pe cei ramasi. Nu mai accepta nici ei, asa usor, umilinta.
Sus
Laurentiu
Membru
Membru

Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever

MesajTrimis: 01 Oct 2010 14:38 Download mesaj
Titlul subiectului:

Eu zic sa nu ne grabim cu concluzii pozitive si sperante mari vis-a-vis de China. Isi urmareste propriile interese si nu prea cred ca nomenclaturistii de acolo sunt animati de cele mai nobile scopuri in legatura cu restul lumii cat timp nici cu ai lor nu se poarta bine. Momentan speculeaza slabiciunea economica a occidentului (la care si-au adus si chinezii obolul prin practici comerciale si monetare nu prea corecte) dar pe viitor nu se stie ce urmaresc (pe langa avantaje economice). Poate ca vor sa devina o superputere absoluta (asa cum nu au reusit americanii) si de asta nu ne putem decat teme.

Revenind la "oile noastre", cred ca vom asista pe viitor la o imbunatatire a calitatii instrumentelor astronomice chinezesti (si o scumpire treptata dar vor tine in continuare preturile mult sub nivelul occidentalilor pentru ca altfel nu le-ar putea vinde datorita politicilor vamale protectioniste). Asa ca noi am putea profita de asta.

Pe de alta parte, daca nu sunt in stare sa fac eu insumi asa ceva, eu as alege ORICAND un instrument (sau optica) facut de mainile unui conational de-al meu pentru ca:

1. pretul este competitiv
2. calitatea este ridicata (piata e redusa si daca vrea sa vinda in continuare nu are de ales)
3. ajut in felul acesta dezvoltarea unei manufacturi locale (si asta este o chestiune de mandrie pentru mine).

Sus
valy
Membru
Membru

MesajTrimis: 01 Oct 2010 15:11 Download mesaj
Titlul subiectului:

Laurentiu a scris:
Pe de alta parte, daca nu sunt in stare sa fac eu insumi asa ceva, eu as alege ORICAND un instrument (sau optica) facut de mainile unui conational de-al meu pentru ca:

1. pretul este competitiv
2. calitatea este ridicata (piata e redusa si daca vrea sa vinda in continuare nu are de ales)
3. ajut in felul acesta dezvoltarea unei manufacturi locale (si asta este o chestiune de mandrie pentru mine).

Hai ca optica sa zicem ca o rezolvi ( de aici sau din afara), dar ce te faci cu restul, cu mecanica? Greu gasesti materiale si mester cu scule potrivite. Tabla, aluminiu, fier, strung, freza, CNC, sudura, etc.
Sus
nobody
Membru
Membru

MesajTrimis: 01 Oct 2010 16:29 Download mesaj
Titlul subiectului:

Mesteri mai gasesti, dar foarte greu sa fie si roman si serios in acelasi timp.
Sus
Laurentiu
Membru
Membru

MesajTrimis: 01 Oct 2010 16:46 Download mesaj
Titlul subiectului:

Ia cautati pe forum sa vedeti ca sunt unii si-au facut propriile instrumente. Sunt vreo cativa (nu multi, ce-i drept, pentru ca nu toata lumea e asa indemanatica sau harnica, pe altii ii tin nevestele sub papuc si nu au voie decat, eventual, sa schimbe garnituri la chiuvete sau becuri daca s-au ars Rolling Eyes ).

"Daca vrei poti" si "cine cauta gaseste".

Sus
valy
Membru
Membru

MesajTrimis: 01 Oct 2010 16:51 Download mesaj
Titlul subiectului:

Laurentiu a scris:
Ia cautati pe forum sa vedeti ca sunt unii si-au facut propriile instrumente.
E o mica diferenta in a-si face intrumente pentru ei si a fi meserias cu atelier si scule si sa oferi servicii la popor. Dar daca se nimeresc ambele cu atat mai bine.
Sus
catalin dumitru
Membru
Membru

Data inscrierii: 22 Iul 2010

Motto: telescopul scuza mijloacele

MesajTrimis: 01 Oct 2010 17:14 Download mesaj
Titlul subiectului:

Pentru mine cea mai mare belea sunt strungarii. Cand apelez la cate unul ma simt de parca m-as duce la ginecolog (nu ca as fi fost vreodata). Cand e vorba de prelucrat otel sau bronz , toti se lumineaza la fata mai ceva ca luna plina. Daca am de strunjit aluminiu moale sau inox , se uita la mine ca la urs si nu degeaba. Am irosit destul material ca sa ma faca sa visez la achizitionarea unui strungulet ceva mai vechi. De chinezariile alea de la METRO care au pinioane de plastic nici nu vreau sa aud.
Sus
CristiB
Membru
Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008

MesajTrimis: 02 Oct 2010 11:21 Download mesaj
Titlul subiectului:

nobody a scris:
Skywatcher e cam low-end-ul de la Synta.

Daca Skywatcher e cea mai de jos treapta a lui Synta, atunci cu Celestronul cum ramane? Mie mi se pare ca Celestronul e mai slab calitativ decat Skywatcher. Cel putin pana la nivelul instrumentelor aflate in discutie aici.
Sus
Stanescu Octavian
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2006

MesajTrimis: 02 Oct 2010 11:47 Download mesaj
Titlul subiectului:

Daca-ti cumperi strungulet si nu ai mai lucrat pe el ai de invatat vreo 1-2 ani pana sa faci piese bune . si pe langa el ai nevoie si de o droaie de cutite de (otel si videa) si polizor diamantat pt ascutire .
cand ajungi la inox si aluminiu moale vai vai Laughing
Sus
nobody
Membru
Membru

MesajTrimis: 02 Oct 2010 12:38 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cum ai ajuns la aceasta concluzie ? Shocked

cristib a scris:
Daca Skywatcher e cea mai de jos treapta a lui Synta, atunci cu Celestronul cum ramane? Mie mi se pare ca Celestronul e mai slab calitativ decat Skywatcher. Cel putin pana la nivelul instrumentelor aflate in discutie aici.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Lunete/Telescoape Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4, 5  Urmatoare

Download topic
Pagina 3 din 5

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact