Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 234025 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
gabi Membru

Data inscrierii: 13 Mai 2010 Mesaje: 965
Motto: To be, or not to be, that is the question Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 23 Sep 2010 21:07 Download mesaj |
Titlul subiectului: Meade & Astronomik. |
|
|
|
Salut ,
Am doua necunoscute:
Meade DSI III color sau mono ce parere aveti , a testat-o cineva ?
Filtru astronomik eos clip CCD-CLS l-ati folosit pe un DSLR nemodificat ?
Multumesc
Gabi |
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007 Mesaje: 1271
|
Trimis: 24 Sep 2010 08:37 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Salut Gabi,
Color sau mono? Ai deschis cutia Pandorei
Daca vrei fotografii cu rezolutie maxima atunci recomand mono cu avantajul folosirii filtrelor inguste mai ales daca conditiile locale (poluare cu surse de lumina) sunt mai dificile.
Amendament: daca vrei sa faci si imagini color atunci trebuie sa folosesti sistemul RGB sau LRGB pentru a obtine informatia pentru fiecare canal de culoare deci timpii de expunere cresc in mod corespuzator.
Daca nu ai timpul necesar pentru RGB atunci cip color cu pierdere de rezolutie produsa de filtrul Bayer.
Aici doar tu poti sa decizi deoarece tu stii cat timp poti acorda acestui hobby.
Personal nu am folosit DSI 3 insa din pozele care le-am vazut pana acum nu e rau.
Insa eu m-as orienta prima oara pe piata, te-ai uitat la camerele de la Atik? Este un model (nu mai stiu exact denumirea) care are acelasi cip insa poseda racire. Iarna nu ar fi o problema o camera neracita insa vara iti va cam da de furca. Nu sunt sigur de modele insa propuneri: ATIK 314L+ si ATIK 320e mono si ATIK 314LC si ATIK 320E color.
DSI 3-ul il iei nou sau second? Cat te va costa?
La CCD_CLS zic pass nu stiu si nici nu vreau sa te induc in eroare. Posibil sa te ajute la reducerea efectelor poluarii cu surse de lumina.
Sper sa te ajute cu ceva
Emil |
|
Sus |
|
 |
Vlad Membru

Data inscrierii: 10 Sep 2008 Mesaje: 691
|
Trimis: 24 Sep 2010 10:53 Download mesaj |
|
|
|
Mai mult decat racire, ceea ce poseda Atik 314L+ este racire controlata
Nu este mare lucru sa racesti DSI 3 cu un peltier pe spate, si exista cam la acelasi pret alte camere cu acelasi cip si racire integrata (Atik 314L (nu plus), Atik 16HR , ART285), insa racirea nu este controlata, adica nu poti sa o pui mereu la aceeasi temperatura ca sa-ti faci o librarie de darkuri. Acest cip insa (ICX285AL) are atat de putin zgomot, incat la temperaturi scazute afara, nici nu prea conteaza daca darkurile sunt la aceeasi temperatura sau nu.
Nu recomand varianta in color. Si aici nu vreau sa intru in discutii "camera color vs camera mono", cred ca in principiu toata lumea este de acord ca o camera mono este mai sensibilia dar este mai complicat de manevrat si procesat ca sa obtii imagini color. Am sa-ti zic numai in cazul asta in particular: matrita Bayer care se foloseste pe cipul ICX285AK (adica varianta color) este f slaba calitativ, curbe de transmitanta f slaba. Nu poti compara calitatea matritei aleia cu un set de filtre Baader sau Astronomik - insa evident ca acestea te vor costa ceva in plus.
In ceea ce priveste pretul, daca dai mai mult de 450 de euro pe o DSI III, nu merita. Banuiesc ca este de mana a doua, altfel nu poate fi deoarece camera asta nu se mai fabrica de vreun an jumate. Zic ca nu merita, deorece gasesti acelasi cip la un pret similar in camere mai bune - chiar in acest moment, se vinde pe astrobuysell o ART285 la 550 de lire...iar acum doua saptamani sa vindea Atik 314L+ (racire controloata) pe aproximativ 730 de euro..
Cipul asta este printre cele mai bune, daca nu chiar cel mai bun (cu siguranta cel mai sensibil, cand iei QE in considerare pe tot spectrul, ca medie) de la Sony |
|
Sus |
|
 |
gabi Membru

|
Trimis: 24 Sep 2010 19:16 Download mesaj |
|
|
|
Salut,
Va multumesc pt. informatiile pe care mi le-ati dat, m-au scos partial din ceata in care ma aflam.
Emil, filtrul Astronomik Canon eos CCD-CLS Il am si l-am testat recent pe un canon 450D nemodificat si indiferent de timpul de expunere is ISO pozele ies in diverse nuante ce albastru, foarte urate. O fi vreo problema tehnica sau de compatibilitate ?
Gabi. |
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007 Mesaje: 1271
|
Trimis: 24 Sep 2010 19:45 Download mesaj |
|
|
|
Nu vad sa fie vreo problema de compatiblitate.
UHC-S de la Baader vireaza imaginea in violet pe 350D, la asta al tau probabil ferestra de transmisie este mai larga in domeniul albastru (banuiesc doar).
Trebuie sa echlibrezi canalul albastru pana obtii imagini corecte asta se poate face in orice program de grafica sau faci asa: exista in magazinele foto un set de cartoane gri care se folosesc la calibrarea camerelor ii faci o poza si modifici canalele pana obtii o imagine identica, valorile obtinute sunt cele de calibrare. Pentru varianta cu cartonul modifici de fapt AWB-ul camerei (asta daca nu ma inseala memoria - nu am folosit de mult timp canon-ul si nu mai stiu exact pas cu pas procedura).
Insa din punctul meu de vedere soft este mult mai usor .
Emil |
|
Sus |
|
 |
gabi Membru

|
Trimis: 24 Sep 2010 20:31 Download mesaj |
|
|
|
Salut ,Vlad.
As fi interesat de Atik 314L+dar nu o gasesc la mai putin de1282 Euro.
astrobuysell nu pot sa-l accesez, ai o varianta mai buna, dar nu second hand.
P.S. Prefer sa cumpar un lucru nou chiar daca este mai scump.
Multumesc .
Gabi. |
|
Sus |
|
 |
gabi Membru

|
Trimis: 25 Sep 2010 19:56 Download mesaj |
|
|
|
Meade DSI III are acelasi senzor ca ATIK 314L+. ICX 285 AL.
Gabi. |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|