Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 234027 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 637 la data de Dum Mai 11, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Vlad Membru

Data inscrierii: 10 Sep 2008 Mesaje: 691
|
Trimis: 24 Sep 2010 11:03 Download mesaj |
Titlul subiectului: Inca un NGC in "culori false" |
|
|
|
De fapt culorile nu sunt atat de false, emisiile O3 sunt in spectrul verde si respectiv verde-albastrui, iar Ha este rosu, asa ca..
Achizitie Emil, procesare eu.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
30.67 kb |
Vizualizat: |
de 1668 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007 Mesaje: 1271
|
Trimis: 24 Sep 2010 11:23 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Cu timpii de expunere am sa revin eu pe acest post ca nici eu nu ii mai stiu din memorie...
Pe ansamblu am lucrat 3 nopti pe acest obiect fiecare noapte pe un canal diferit. H-alfa, Oxigen-3 si Sulf-2.
Aseara am vrut sa mai adaug informatie pe H-alfa cu expuneri de 1800 secunde insa o pana generala de curent mi-a dat pese cap calculele si nu am mai avut chiar deloc chef sa realiniez telescopul si sa reincadrez obiectul, oboseala s-a facut prea puternic simtita.
Pe ansamblu expunerile sunt cuprinse intre 600 si 1800 secunde.
Echipament:
Montura: EQ-6 Pro cu EQMOD
Foto: TS ED-APO 90/500 mm cu Atik 16ic
Ghidaj: Celestron 102/660 mm cu DSI1 color expuneri 2 sec
Roata de filtre: Starlight Xpress 7x1.25" USB
Filtre folosite:
H-alfa: 6 nm Astrodon
Oxigen-3: 8 nm Baader
Sulf-2: 8 nm Baader
Stackare MaximDL
Emil
P.S. Am trimis raw-urile de pe canalul Sulf-2 lui Vlad, poate reuseste sa scoata o versiune cu toate cele trei canale insa aia ramane de vazut...
|
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 24 Sep 2010 12:11 Download mesaj |
|
|
|
Emil, stacking-ul cu MaximDL e mai ok decat cel cu DSS ?
_________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007 Mesaje: 1271
|
Trimis: 24 Sep 2010 12:42 Download mesaj |
|
|
|
Comparativ DSS cu MaximDL la stacking fac cam aceasi treaba. Singurul punct forte al DSS pe care l-am remarcat pana cum este un algoritm mult mai bun pentru reducerea blooming-ului unde MaximDL lasa artefacte urate in imagine, DSS reuseste sa inlature aproape complet blooming-ul iar zona reconstruita de DSS este mult mai naturala.
Folosesc MaximDL cum din doua motive:
- astrometrie care este si metoda mea de stackare "auto corelate" nu imi da rezultate bune dar defapt nici o alta metoda din MaximDL iar astrometria o folosesc pentru a obtine o pozitie corecta a telescopului (exista mici erori de pozitionare iar aceste se pot determina extrem de usor prin astrometrie mai ales daca este activata optiunea "auto overlay solved image")
- faptul (poate cel mai mare avantaj) ca pot face postprocesarea fara a mai apela la un program extern. Pe de alta parte am la dispozitie unelte mult mai complexe de procesare.
Procesarea in DSS este primitiva iar DSS nu este gandit a fi un program complex el face doar stacking.
Emil
|
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|