Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Vlad Membru

Data inscrierii: 10 Sep 2008 Mesaje: 691
|
Trimis: 10 Sep 2010 01:09 Download mesaj |
Titlul subiectului: M27 Ha+O3 |
|
|
|
Inca o varianta de prelucrare - de data aceasta Emil mi-a dat fit-urile, asa ca am putut sa lucrez mai bine cu ele, am reusit sa mai elimin din rosul stelelor fara sa ating (prea mult) nebuloasa, si sa scot mai mult detaliu pe centru. Culorile in general sunt mai bine echilibrate (comparatie cu varianta de la sfarsitul celuilalt post)
Cred ca usor usor incep sa prind gustul imaginilor de NB, e mai complicat decat LRGB, dar pot sa iasa destul de bine.
Ca sa nu existe confuzii - imaginile sunt "trase" si stacuite de Emil (originalele pe postul thead-ul "M27 -H-alfa"), eu doar le-am combinat
Pentru cine are ochi buni, "coloana" de Ha (rosu) se extinde pana dincolo de "inelul" exterior de O3 (verde), se pot observa pete rosiatice mai departe dupa ce se termina verdele.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
183.52 kb |
Vizualizat: |
de 2471 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
Vlad Membru

|
Trimis: 10 Sep 2010 01:27 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
varianta anteriora
Descriere: |
|
Marime fisier: |
183.97 kb |
Vizualizat: |
de 2457 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2117
|
Trimis: 10 Sep 2010 09:00 Download mesaj |
|
|
|
excelent emil, vlad! abia acum am aflat si eu ca nebuloasa e mai extinsa decat forma clasica. am aflat si ca partea extinsa ar putea fi vizibila intr-un telescop de 10-12" cu filtru UHC - merita incercat.
|
|
Sus |
|
 |
Vlad Membru

|
Trimis: 10 Sep 2010 09:39 Download mesaj |
|
|
|
Mai degraba 12 decat 10, si pe cer f curat.
Prin unul de 8" pe cer negru, nu se vede...
|
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007 Mesaje: 1271
|
Trimis: 10 Sep 2010 10:58 Download mesaj |
|
|
|
Pentru a evita saltul de la un post la altul, inserez datele tehnice si in acest post
Canal H-alfa
3x 600 secunde, 3 x 900 secunde, 2 x 1200 secunde, 1 x 1800 secunde
Canal Oxigen-3
7x900 secunde, 2x1800 secunde
Camera ATIK 16IC
Am incercat si canalul Sulf-2 insa spre surpriza mea nu am obtinut nimic in expunerea de 900 secunde...
Emil
P.S. Pana la urma ne-am incumetat si am iesit cu ea pe monthly challenge-ul de pe luna septembrie de pe http://www.astrophotogallery.org/ asta dupa ce am luat in prealabil legatura cu Vlad el fiind cel care afacut prelucrarea finala
|
|
Sus |
|
 |
Vlad Membru

|
Trimis: 11 Sep 2010 12:28 Download mesaj |
|
|
|
auriga a scris: | excelent emil, vlad! abia acum am aflat si eu ca nebuloasa e mai extinsa decat forma clasica. am aflat si ca partea extinsa ar putea fi vizibila intr-un telescop de 10-12" cu filtru UHC - merita incercat. |
Aseara m-am uitat printr-un dobson de 250 f/5 cu filtru UHC, in conditii bune de cer, si tot nu i-am vazut "urechile"..
|
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5155
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 11 Sep 2010 13:35 Download mesaj |
|
|
|
Poate tocmai ai vazut limitarile lui "dobson de 250 f/5". Pentru acele "urechi" iti trebuie contrast la detalii fine. Exact ce se pierde la o "galeata de lumina" necorectata si cu raport focal mic.
|
|
Sus |
|
 |
Vlad Membru

|
Trimis: 11 Sep 2010 13:39 Download mesaj |
|
|
|
cred ca nu era suficient de "galeata", mi-am uitat si printr-un vixen 102 ed si un wo triplet mai mic, si nimic nimic. se vede mult mai putin.
|
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5155
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 11 Sep 2010 14:39 Download mesaj |
|
|
|
Apertura este necesara dar nu suficienta.
Si stai linistit ... unii n-au vazut nimic cu galeata de 18". Si se mai si lauda cu asta.
Dar altii, mai carcotasi, cica au vazut cu filtru O3 si cu SC de 10-12". Tot aia zic ca sa nu exagerezi cu marirea si sa evaluezi seeing-ul dupa numarul de stele vizibile (fara filtru) in zona nebuloasei.
Good luck !
|
|
Sus |
|
 |
|