Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
Ngc_2024_si_IC_434_110-285-0-_70X3min_+_40X2min.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 234025
Numar de utilizatori inregistrati: 2834
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

(Astro)Foto pe film

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

AstroFoto - avansati

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Blakut
Membru
Membru

Data inscrierii: 03 Noi 2008

Motto: Per Aspera ad Astra. Sau cum era?

MesajTrimis: 30 Aug 2010 13:57 Download mesaj
Titlul subiectului: (Astro)Foto pe film
Raspunde cu citat (quote)

Mi-am luat un Nikon F601, pe care se potrivesc de minune obiectivele pe care le foloseam la D80-ul meu (am avut grija sa imi cumpar numia obiective pentru full-frame). Acum am in sfarsit un obiectiv cu f2.8 la 24 mm focala, fara crop. Doar ca ... pe film.

Ce parere aveti, cand voi face (sper eu) rost de o montura motorizata, merita incercat pe film? A mai incercat cineva?

Si inca mai important: unde se pot scana fotografiile facute pe film, dar sa iasa calitate. Eu am mai tras pe film, de altfel primul meu aparat a fost un Canon Rebel, dar la toate centrele de developare scanarea lasa de dorit, mai ales pe astro.

Unde-s multi puterea creste,
Da' gandirea nu sporeste...
Sus
valy
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 30 Aug 2010 15:35 Download mesaj
Titlul subiectului:

24 FF .. iami!

Merge cu baterii? Eu am preferat unul pur mecanic (oglinda e cu actionare mecanica), ma enerveaza sa tot incarc baterii si sa se descarce la frig sau la expuneri de minute. Iti mai trebuie un cablu de declansare.

De scanat este intre cocor si banca aia galbena de langa el, in spate e un magazin de bucatarii si langa el (in stanga) un lab. foto. Poti face cateva teste, vreo 20lei costa developatul, scanatul si dvd-ul. Film faci rost de la f64 sau de pe unde gasesti.

Poti incerca foto de camp larg si eventual tracking manual pana gasesti o montura automata, sau pur si simplu star trails.
Daca merita sau nu depinde doar de tine. Cel putin nu mai stai cu frica ca "arzi" senzorul.

IMG001_res.jpg
 Descriere:
pentax mx, zenitar fisheye 16mm, film iso 400, 5 min, f/22
 Marime fisier:  123.81 kb
 Vizualizat:  de 3709 ori

IMG001_res.jpg

Sus
MikeC
Membru
Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2010

MesajTrimis: 30 Aug 2010 20:36 Download mesaj
Titlul subiectului:

Nenea de care vorbeste Valy este posibil singurul din Bucuresti care mai face scanari calumea. Defapt mai e un tip, s-a mutat din centrul bucurestiului prin Militari... dar cum pentru mine militariul e o "gaura neagra" nu am mai fost pe la el. Ambii, sper sa nu ma insel de primul, folosesc scaner Nikon coolscan 5000, sau chiar 9000 cu rezolutii de pana la 4000 de dpi.

@bakut: Anyway... cand faci rost de montura, merita sa cochetezi cu asa ceva. In special daca mai gasesti filme bune. Pe la noi prin tara nu prea. Mai mult filme pozitive... si atunci chiar iti trebuie un centru profesionist de developat. Ca altfel patesti ca altii, care si-au dus filmul pozitiv si l-au developat ca negativ (C-41) Smile)))

BTW: de unde ai cumparat apratul?
Si felicitari ptr panorama aia de pe Eiffel! Eu n-am nimerit asa transparenta si senin cand am fost acu cativa ani Sad

Equipment: Vixen 60mm f/15 refractor, Astrotrac TT320X-AG
Sus
dcristi
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2010

MesajTrimis: 30 Aug 2010 23:35 Download mesaj
Titlul subiectului:

Foarte frumoasa fotografia!
Multumesc!
Sus
valy
Membru
Membru

MesajTrimis: 30 Aug 2010 23:42 Download mesaj
Titlul subiectului:

MikeC a scris:
Nenea de care vorbeste Valy este posibil singurul din Bucuresti care mai face scanari calumea. Defapt mai e un tip, s-a mutat din centrul bucurestiului prin Militari... dar cum pentru mine militariul e o "gaura neagra" nu am mai fost pe la el. Ambii, sper sa nu ma insel de primul, folosesc scaner Nikon coolscan 5000, sau chiar 9000 cu rezolutii de pana la 4000 de dpi.

Am scanat vreo doua filme: nikon super coolscan 9000 ed, 4000dpi, tiff ~ 50MB/poza. Filme mai au la f64 (pozitive, negative), cred ca ambele pot fi developate la nenea de langa cocor.
Sus
icetheone
Membru
Membru

Data inscrierii: 10 Iun 2010

MesajTrimis: 31 Aug 2010 18:25 Download mesaj
Titlul subiectului:

pri cu vreo 400-500 roni sa iti iei un scanner care sa scaneze si filme foto...pe la cannon parca era o varianta mai ieftina...
Sus
Emil
Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007

MesajTrimis: 31 Aug 2010 18:37 Download mesaj
Titlul subiectului:

Salut,
de la Canon ar fi de luat in calcul 8800F si 9000F insa cred ca comparatia dintre acestea doua cu 5000-ul si respectiv 9000-ul de la Nikon este o gluma buna...asta chiar daca la dslr-uri merg exclusiv cu Canon.

Numai bine
Emil
Sus
Blakut
Membru
Membru

Data inscrierii: 03 Noi 2008

Motto: Per Aspera ad Astra. Sau cum era?

MesajTrimis: 02 Sep 2010 00:58 Download mesaj
Titlul subiectului:

Wohoo, am terminat examenele si sunt inca in viata.

icetheone a scris:
pri cu vreo 400-500 roni sa iti iei un scanner care sa scaneze si filme foto...pe la cannon parca era o varianta mai ieftina...

Scanatul acasa nu e prea grozav. Am scanner la multifunctionala si trebuie sa zic ca niciodata filmul developat nu va fi curat de toate firicelele de praf. Baietii de la foto cand iti dau filmul o sa ti-l prafuiasca si asta conteaza enorm pe imprimanta.

Citat:

Si felicitari ptr panorama aia de pe Eiffel! Eu n-am nimerit asa transparenta si senin cand am fost acu cativa ani

Multumesc. multumesc. Ma mir ca mi-a iesit. Toate sunt facute din mana pritre gratii.

Citat:
Salut,
de la Canon ar fi de luat in calcul 8800F si 9000F insa cred ca comparatia dintre acestea doua cu 5000-ul si respectiv 9000-ul de la Nikon este o gluma buna...asta chiar daca la dslr-uri merg exclusiv cu Canon.

Am vazut un Nikon care se vinde la f64 pe film, acela complet mecanic. Imi place la nebunie cum arata, dar nu imi mai iau alt aparat ca nu are rost. Oricum, la astea pe film conteaza sa aibe doar setari manuale, sa poti pune bulb la ele... In rest, filmul e important.

La canon ce imi place e ca trage tot filmul in aparat la inceput si pe masura ce faci poze filmul avanseaza in capsula, asa ca e protejat mereu...

Unde-s multi puterea creste,
Da' gandirea nu sporeste...
Sus
Stefan Angelescu
Membru
Membru

Data inscrierii: 20 Iun 2010

MesajTrimis: 02 Sep 2010 18:34 Download mesaj
Titlul subiectului:

o metoda mai ghetto de scanare pe care am folosito cu succes, este fotografierea negativului. Un macro de 100mm, asezat filmul perfect plan cu senzorul camerei, o coala de calc in spatele negativului pe post de filtru de difuzie si un blit. Rezulta un "scan" de 10 megapixeli, la o calitate foarte buna... Restul tine de calitatea procesului de developare. In exemple zgomotul de imagine este zgomotul filmului, iso 400 din digital nu are nici o legatura reala cu 400 pe film inafara de sensibilitate, zgomotul pe film fiind generat de marimea cristalelor de pe pelicula... alta discutie Smile

1.jpg
 Descriere:
100%
 Marime fisier:  458.92 kb
 Vizualizat:  de 3511 ori

1.jpg

2.jpg
 Descriere:
crop 100%
 Marime fisier:  590.83 kb
 Vizualizat:  de 3511 ori

2.jpg

Membru
Membru

MesajTrimis: 02 Sep 2010 19:22 Download mesaj
Titlul subiectului:

Mi se pare cam mult "zgomot" chiar si pt. un iso 400.

Scanul produce 5000x4000, cel putin ale mele asa sunt, iar pretul relativ mic nu prea face rentabila chinuiala cu poza. Oricum trebuie sa duci filmul la developat. Ar merita pozarea macro doar daca faci tu developarea.
Sus
Stefan Angelescu
Membru
Membru

MesajTrimis: 02 Sep 2010 20:02 Download mesaj
Titlul subiectului:

Da asa e, daca gasesti undeva sa scanezi calumea. Cum ziceam, mai mult conteaza cum e procesat filmul daca nu e c41. apa putin mai calda sau mai rece si hopa zgomotul... Si sa developezi singur e chiar "magic" dar multa lume nu stie, substantele care se gasesc destul de greu si destul de costisitoare.. Sad
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 02 Apr 2006

MesajTrimis: 02 Sep 2010 20:25 Download mesaj
Titlul subiectului:

Eu am trecut si prin laboratorul de preparare a revelatorilor doar alb-negru . metol hidrochinona sulfit etc cantarul de precizie era o problema sa ai acasa. am facut si pe hartie poze A3. Smile
dar nu cred ca as mai vedea utilitatea filmului chimic doar asa pentru cultura generala.
Sus
Stefan Angelescu
Membru
Membru

MesajTrimis: 03 Sep 2010 02:02 Download mesaj
Titlul subiectului:

Utilitatea e destul de mare dar pe alte domenii... Foto de arta, experimente, expus pe hartie de desen tratata... De ex. inca se trage mult pe film lat pt. reviste, fotografie de produs pt. reclame foarte mari... Dar da, in astofotografie nu prea isi mai are nici o aplicatie pelicula, decat romantism si melancolie Smile si cam asta e directia peliculei in general. Smile
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   AstroFoto - avansati

Download topic
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro