Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 11 Iul 2010 14:10 Download mesaj |
Titlul subiectului: M 51 |
|
|
|
Printre nori am reusit sa fac 3 expuneri (in total 1400 sec) la M51.Din cauza norilor care au acoperit cerul (se observa cateva bucle de nori in partea superioara a pozei), nu am reusit suficiente expuneri pentru a indeparta zgomotul.
Optica Equinox 120, EQ 6 PRO, ghidaj cu PHD Guiding prin finderul 9x50 (o improvizatie ..... din lipsa).
Cer senin,
Marian
Descriere: |
|
Marime fisier: |
784.67 kb |
Vizualizat: |
de 2905 ori |

|
_________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 12 Iul 2010 12:28 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Astazi am vazut ce prelucrare proasta am facut. (probleme de calibrare al monitorului). Am refacut imaginea, zic eu mult mai bine.
|
774.91 kb |
de 2828 ori |

|
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
Vlad Membru

Data inscrierii: 10 Sep 2008 Mesaje: 691
|
Trimis: 18 Iul 2010 01:40 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: M 51 |
|
|
|
achy1978 a scris: | ghidaj cu PHD Guiding prin finderul 9x50 (o improvizatie ..... din lipsa).
Cer senin,
Marian |
Eu folosesc aceeasi improvizatie, cu o camera QHY5, si merge f bine , tubul principal avand focala de 1000, iar camera un chip mult mai mic ca al tau. In cazul tau, sunt convins ca-ti ghideaza exceptional.
|
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

|
Trimis: 20 Iul 2010 17:15 Download mesaj |
|
|
|
Nu pot spune ca ghideaza exceptional .... dar o sa incerc sa cresc focala cu o lentila barlow 2X. Instrumentul meu principal are F=900 mm.
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
Vlad Membru

|
Trimis: 20 Iul 2010 17:50 Download mesaj |
|
|
|
nu ar trebui sa ai probleme, la combinatia camera-telescop-montura pe care o ai.
Eu folosesc un tub de 200mm, cu focala mai lunga, pe cg5 care este mult mai firava ca a ta, iar graficul arata cam asa de obicei.
este insa important sa aliniezi si sa echilibrezi f bine montura, doar cu polarfinderul nu este suficient ca sa faci expuneri peste 5 minute.
|
26.46 kb |
de 2678 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007 Mesaje: 1271
|
Trimis: 20 Iul 2010 19:38 Download mesaj |
|
|
|
Ahoi prieteni,
@ Marian
dupa ochiul meu imi face impresia ca ai fugit un pic prea in albastru cu M51, insa poate sunt eu de vina (monitorul este totusi calibrat)...
@Vlad
fain graficul dar nu spune mare lucru, interval timp intre valori (sampling rate), dimensiune scala, etc ar fi bune de specificat...
Numai bine
Emil
|
|
Sus |
|
 |
Vlad Membru

|
Trimis: 21 Iul 2010 00:09 Download mesaj |
|
|
|
cand vezi un grafic asa, in 90% din cazuri inseamna stele rotunde indiferent de sampling etc, doar daca folosesti un tub cu o focala ridicol de lunga gen 2000mm poti avea stele ovale.
Insa daca vrei, samplingul pe tubul principal este de 1.77 si pe tubul de ghidaj de 5 si ceva. Miscarile din grafic trebuie sa atinga aproape jumatate din distanta pana la prima linie de sus sau de jos ca sa se vada vreo miscare pe imaginea principala.
Insa cu un tub de 120mm f/7.5 pe o eq6-pro, ghidat cu un finderscope, n-are nici un motiv pentru care sa nu ghideze excelent, presupunand, precum am zis. ca este f bine aliniat cu polara si echilibrat
|
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

|
Trimis: 22 Iul 2010 14:02 Download mesaj |
|
|
|
@ Emil - Calibrarea culorilor a fost lastata pe automat in DSS (iar curbele arata bine), iar in Photo Shop nu am facut interventii pe curbele de culoare. Poate putin prea saturata este imaginea.
@Vlad, tot cam asa arata si graficul meu dar eu mai am 2 probleme din care 1 o sa o rezolv:
1. Umiditaea mare - banda anticondens (maine vin rezistorii pentru ea)
2. Vantul - daca cu refractorul de 120 mm nu este prea problematic, cand am ghidat reflectorul 254/1200 mm a fost un cosmar
Adica datorita umiditatii cand am tras poza, se aburea inclusiv finder-ul si de aici apareau probleme de ghidaj.
In ceea ce priveste echilibrarea, dupa ce am facut montura bucati, am bagat vaselina de calitate si alte cateva interventii minore, pot spune ca echilibrarea acum este perfecta.
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

|
Trimis: 16 Aug 2010 21:25 Download mesaj |
|
|
|
Am mai adunat ceva cadre Poza este un crop utilizat datorita geometriei camerei in diferitele sesiuni de achizitie a imaginii
|
715.52 kb |
de 2402 ori |

|
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

|
Trimis: 17 Aug 2010 19:56 Download mesaj |
|
|
|
Am mai luminat putin imaginea.
|
795.61 kb |