Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 234025 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
red giant Membru

Data inscrierii: 13 Mar 2007 Mesaje: 424
|
Trimis: 19 Iul 2010 21:44 Download mesaj |
Titlul subiectului: Nebuloase - Deneb, Săgetător |
|
|
|
Două cadre wide field luate cu prilejul ieșirii pe dealul de la Silagiu. Ambele sunt făcute cu bătrânul obiectiv Helios-44-2 (de la la fel de bătrânul aparat Zenit ) montat pe Canon 450D.
În primul cadru e zona din preajma celor 4 fantastice M8-20-17-16.
3x300sec, f/4, ISO800
Al doilea cadru e centrat pe Deneb cu NGC7000 dedesubt și nebuloasele din preajma lui Sadr sus în dreapta.
4x300sec, f/4, ISO1600
Cropuri din fotografiile de mai sus pot fi văzute pe saitul personal:
- crop Deneb-Sadr: NGC7000 și altele
- crop "the fantastic four": Laguna-Trifida-Omega-Vulturul
Descriere: |
Nebuloase în jurul lui Deneb |
|
Marime fisier: |
183.86 kb |
Vizualizat: |
de 2238 ori |

|
Descriere: |
Nebuloase în Săgetător și nu numai |
|
Marime fisier: |
173.96 kb |
Vizualizat: |
de 2238 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 20 Iul 2010 10:17 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Arata tare de tot. Nebulozitatea se vede bine. Isi face treaba cu brio batranul Helios
Totusi, am impresia ca ai o paleta de culori diferita in cele 2 imagini (si eu patesc asta destul de des daca nu aplic aceiasi parametri la procesarea fiecarei poze).
_________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein)
Ultima modificare efectuata de catre Laurentiu la 20 Iul 2010 10:44, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
 |
Stanescu Octavian Moderator

Data inscrierii: 02 Apr 2006 Mesaje: 3625
|
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 20 Iul 2010 10:41 Download mesaj |
|
|
|
Tenta rosiatica data de poluarea luminoasa se poate elimina destul de usor prin neutralizarea fundalului (daca asta e explicatia diferentei nuantelor de culoare):
http://www.astropix.com/GADC/SAMPLE5/SAMPLE5.HTM
Iar gradientii se pot si ei elimina cu un flat artificial:
http://www.corius.net/cont/artic/artiflat.html (metoda e utila si daca vrem sa scapam de vignetare).
In general se face mai intai flat-ul, apoi neutralizarea fundalului.
Partea faina e ca in felul asta vom avea rezultate relativ uniforme si culori "naturale" (la distante focale mai lungi e chiar o placere sa vezi in fotografii stele individuale de culori diferite: galbene, rosii, albastre, portocalii... pe cand cu ochiul rar ai o astfel de ocazie - mai mult la dublele cu contrast de culoare gen Albireo).
_________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein)
Ultima modificare efectuata de catre Laurentiu la 20 Iul 2010 13:38, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
 |
red giant Membru

Data inscrierii: 13 Mar 2007 Mesaje: 424
|
Trimis: 20 Iul 2010 13:22 Download mesaj |
|
|
|
Până acum nu mi-am pus problema calibrării culorilor deci e normal să apară diferențe. Chiar mă uitam recent la prima pagină a sitului meu și am ajuns la concluzia că fiecare poză are fundalul de altă nuanță. E o treabă care pe viitor trebuie rezolvată, dar o luăm pas cu pas. Momentan sunt bucuros că iese ceva.
|
|
Sus |
|
 |
Blakut Membru

Data inscrierii: 03 Noi 2008 Mesaje: 1355
Motto: Per Aspera ad Astra. Sau cum era? Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 20 Iul 2010 17:26 Download mesaj |
|
|
|
Aha... deci asa trebuiau sa arate. Frumos frumos.
_________________ Vizitati-mi blogul cu poze! http://blakutps.blogspot.com/
Unde-s multi puterea creste,
Da' gandirea nu sporeste... |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|