Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 234022 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Emil Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007 Mesaje: 1271
|
Trimis: 27 Iun 2010 18:43 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Ahoi,
reprelucrare, am fost informat pe diferite forumuri ca imaginea in sine ar fi cam intunecata...
Trebuie sa imi refac si revizuiesc pasii de prelucrare iar acum am inceput sa lucrez in mod exclusiv pe layer-e (stiu ca in mod normal se face astfel insa puturos din fire cum sunt....)
Numai bine
Emil
Descriere: |
|
Marime fisier: |
524.19 kb |
Vizualizat: |
de 2240 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
Vlad Membru

Data inscrierii: 10 Sep 2008 Mesaje: 691
|
Trimis: 28 Iun 2010 23:28 Download mesaj |
|
|
|
da, e un pic mai bine - desi mie nu mi se parea asa intunecata cea de-a doua varianta oublicata. Asteptam varianta in culori Hubble
Sa inteleg ca norii fac in continuare ravagii?
|
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

|
Trimis: 30 Iun 2010 09:36 Download mesaj |
|
|
|
Salut Vlad
Nu norii ci roata de filtre, acum sa explic: de obicei la achizitia unei "jucarii" noi apar norii, dar la ritmul meu de achizitii ar trebui sa fie cam tot timpul innorat si pentru ca si altii merita soare si stele si vreme frumoasa, destinul a schimbat cu mine placa: mi-a murit laptopul, alti banii alta distractie. Asa ca acum in loc de laptop am montat un sistem desktop si in sfarsit am un monitor suficient de mare sa pot sa ma intind in voie cu toate aplicatiile necesare.
Aseara am reusit sa adaug canalul O-3 (3x900 sec) doar atat pentru ca mi-am dat seama ca s-a modificat punerea in pol, banuiesc ca din cauza oscilatiilor de temperatura din ultima vreme insa aceasta este o simpla banuiala (am gasit pe azimut si un surub slabit). Am refacut-o si acum as fi 0,2 minute de arc vest pe azimut si circa 0,5 minute de arc prea sus pe axa polara (acolo e cu cantec de reglat sin cauza suruburilor de mai proasta calitate - cam sare montura la reglaje asa ca am lasat-o asa).
Numai bine
Emil
|
|
Sus |
|
 |
Vlad Membru

Data inscrierii: 10 Sep 2008 Mesaje: 691
|
Trimis: 30 Iun 2010 11:24 Download mesaj |
|
|
|
de curiozitate, ce folosesti (program, metoda) ca sa faci alinierea polara?
|
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

|
Trimis: 30 Iun 2010 12:22 Download mesaj |
|
|
|
Salut
Eu folosesc PemPro-ul http://www.ccdware.com/products/pempro/screens.cfm - de la CCDWare am practic tot pachetul software in afara de CCDStack.
Are pe langa punerea in pol si crearea si opload-ul in montura a curbelor pec, stabilirea si corectarea backlash-ului. Ce imi place la el ca lucreaza direct cu MaximDL-ul deci nu necesita plug-in-uri speciale pentru a recunoaste o anumita configuratie hardware.
Numai bine
Emil
|
|
Sus |
|
 |
creizi Membru

Data inscrierii: 04 Feb 2009 Mesaje: 95
|
Trimis: 01 Iul 2010 12:38 Download mesaj |
|
|
|
O fotografie recentă cu Trompa Elefantului pe Bad Astronomy Forums.
Sunt acolo niscava detalii despre procesul de fotografiere și echipamentul folosit.
_________________ Black holes are where God divided by zero. |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|