Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 11 Iun 2010 13:37 Download mesaj |
Titlul subiectului: astrofoto camp larg, 3x2 grade (rog sugestii) |
|
|
|
Salut,
Aveti ceva sugestii pentru ceva obiecte deepsky care s-ar incadra
frumos intr-un camp larg (3x2 grade) pentru weekend-ul asta ?
Va trec la rubrica coautori
Exista vreun soft astro care sa faca liste cu obiecte deepsky in functie de dimensiunea aparenta (unghiulara) si data la care sunt vizibile pe cer in conditii bune pentru observatii si fotografiere ? _________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
Catalin M. T. Membru

Data inscrierii: 07 Feb 2009 Mesaje: 374
Motto: Admovere Oculis Distantia Sidera Nostris Localitate: Turda, Romania
|
Trimis: 11 Iun 2010 13:54 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Incearca Nebuloasele America de Nord & Pelicanul, Nebuloasa Fluture (IC 1318), zona Rho Ophiuchi, M24, M8 & M20, M52 & Nebuloasa Bula, Nebuloasa Pacman, portiuni din Nebuloasa Val.Sper sa iti fie de ajutor!  _________________ Refractor: TMB 6" f/15; SW 3.5" f/10, SW 2.7" f/13; Borg 50ED f/10
Catadioptric: Meade ETX90
Reflector: Tasco 4.5"f/4.5
Oculare: Baader: Hyp. 13/17/21;ES 20/68°; BCO 6/10/18; Fujiyama 7/25; SW:Pla. 4/9; VixenNPL 25;Binoclu:7x40 IOR; Nikon |
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007 Mesaje: 1271
|
Trimis: 11 Iun 2010 18:51 Download mesaj |
|
|
|
Salut Laurentiu
Soft: CCD Navigator (dar din pacate nu este free - demo parca 60 zile).
Cred ca zona din jurul IC1396 (contine si trompa elefantului) s-ar putea incadra cerintelor tale...
Numai bine si succes
Emil |
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 11 Iun 2010 21:38 Download mesaj |
|
|
|
Multam fain baieti !
Ideea e ca incerc sambata noapte o iesire pentru astrofoto la vreo 38 km sud de Timisoara (in zona com. Tormac) si vreau sa pun putin la munca micul astrograf newtonian de 110 mm f/4. _________________ Laurentiu
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
Forever_Man Membru

Data inscrierii: 04 Iun 2005 Mesaje: 1924
|
Trimis: 16 Iun 2010 11:07 Download mesaj |
|
|
|
Am inceput sa subliniez prin TriAtlas obiectele pe care le-am vazut. Astfel am avut ocazia sa il analizez un pic mai in detaliu si am dat peste obiectul SH2-240 in Taur, pe acelasi meridian cu Orion si sub Auriga. Are 3 grade si e spectaculos, in pozele detaliate pe care le-am cautat apoi, fiind plin de detalii. _________________ BINOCLURI: Norconia Sport 10x50, Celestron Skymaster 15x70
TELESCOAPE: Skywatcher 130/650, Skywatcher 200/1200 |
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

|
Trimis: 16 Iun 2010 11:18 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc frumos.
Insa e de retinut si ca "It is one of the faintest objects in the sky, discovered using a 25" Schmidt camera (...)" ( http://www.skyfactory.org/simeis147/simeis147.htm ) adica, probabil, depaseste posibilitatile mele tehnice. _________________ Laurentiu
|
Sus |
|
 |
MikeC Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2010 Mesaje: 262
|
Trimis: 20 Iun 2010 11:47 Download mesaj |
|
|
|
Pe cand niste fotografii cu astrograful? Sunt tare curios sa vad cum sunt imaginile prin el, fie ele si brute.
Mihai _________________ Cer senin si negru tuci!
http://astromike.astroclubul.org/
Equipment: Vixen 60mm f/15 refractor, Astrotrac TT320X-AG |
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

|
Trimis: 21 Iun 2010 11:09 Download mesaj |
|
|
|
Uite aici cateva:
http://www.flickr.com/photos/nazgull/tags/110mmf4/
Deocamdata principala mea problema a devenit montura eq5 care nu merge cum ar trebui. Telescopul este ok, sunt multumit de el. _________________ Laurentiu
|
Sus |
|
 |
|