Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 236804 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2884 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Stefan Protesi Sefter |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1016 la data de Mar Sep 09, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
MikeC Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2010 Mesaje: 262
|
Trimis: 23 Mai 2010 21:23 Download mesaj |
Titlul subiectului: Valiza homemade pentru transport EQ5 |
|
|
|
Recent mi-am achizitionat o montura EQ5. Sunt foarte multumit de ea dar am luat-o fara cutiile orginale. Asa ca pentru a fi mai usor de transportat m-am apucat sa transform un troller vechi intr-o valiza pentru montura.
Ideea e simpla, initial vroiam sa folosesc bureti, dar s-ar putea la pret sa ma fi costat mai mult. La sugestia unui prieten, am facut interiorul valizei din spuna poliuretanica. E prima data cand fac asa ceva si am descoperit si dezavantaje ale acestei metode. Si anume ca spuma (eu am folosit Bison ptr constructii) nu creste uniform, si in final nu e un bloc intreg de spuma. E ca un cascaval emmentaler cu multe multe gauri, unele mai mici, altele cat o mingie de golf/pingpong. Asta e posibil sa fie si din cauza spumei, poate ca sunt marci care se comporta altfel, dar nu am apucat sa testez.
Ce e deosebit la spuma poli, se poate taia foarte usor, ptr a crea locase ptr diverse, si mult mult mai curat decat daca ai taia polistiren (stim cu toti cum se umple casa de scartziush).
Pentru a crea forma monturii, am bagat-o intr-un sac de plastic si am infasurat-o bine in folie subtire care se foloseste in bucatarie (la acoperit vase).
Spuma nu adera la plastic si de aceea inainte sa "spumez" trollerul l-am captusit pe dinauntru cu un sac mare de plastic (trash-bag).
Trollerul pe care il aveam deja a fost suficient cat sa imi intre montura, o contragreutate si restul de accesorii. Trepiedul este destul de solid si destul de mare si nu se poate cara decat separat (ma gandesc pe viitor sa ii fac o husa, ca la trepiedele foto)
Cam ce a iesit vedeti in poze.
Poate o sa repet figura ca nu sunt 100% multumit, dar pentru o lucrare de 1 zi jumate e destul de ok.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
86.05 kb |
Vizualizat: |
de 2105 ori |

|
|
88.04 kb |
de 2105 ori |

|
|
112 kb |
de 2105 ori |

|
_________________ Cer senin si negru tuci!
http://astromike.astroclubul.org/
Equipment: Vixen 60mm f/15 refractor, Astrotrac TT320X-AG |
|
Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9770
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 23 Mai 2010 23:50 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Interesantă ideea! Eu am avut un tub de spumă din Germania specială pentru montat uși sau ferestre. Se expandează mult mai puțin decât spuma obișnuită și se întărește în timp mai scurt, dar este mai puțin elastică. Avea o culoare verzuie. N-am idee dacă se găsește la noi, eventual la Hornbach sau Bricostore.
_________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
Sus |
|
 |
MikeC Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2010 Mesaje: 262
|
Trimis: 24 Mai 2010 10:22 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Dupa cum ziceam, am facut totul destul de repede si pe buget foarte mic. Nici n-am apucat sa ma duc sa bantui prin magazinele de materiale (de obicei, inainte de orice proiect, asa fac, si imi caut absolut tot ce imi trebuie )
Cu siguranta ca sunt pe piata tot felul de tipuri de spuma, unele mai bune ca altele.
_________________ Cer senin si negru tuci!
http://astromike.astroclubul.org/
Equipment: Vixen 60mm f/15 refractor, Astrotrac TT320X-AG |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|