Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6863
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 19 Mai 2010 00:48 Download mesaj |
Titlul subiectului: Concurs astrofoto international |
|
|
|
Am aflat in aceasta seara, ca Observatorul Regal Greenwich, impreuna cu site-ul Flickr organizeaza un concurs de astrofotografie. Cam tarziu am aflat, inscrierile in concurs se fac deja din Ianuarie, dar continua pana pe 16 Iulie, deci ceva timp ar mai fi.
http://www.nmm.ac.uk/visit/exhibitions/ast...-the-year/ _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
neox Membru

Data inscrierii: 17 Iun 2008 Mesaje: 1553
|
Trimis: 19 Mai 2010 02:14 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Dragut, dar iti dai seama cam ce competitie este !
Vin oamenii cu scule de-ti lasa gura apa, nu mai zic de experienta... _________________ Small minds discuss people, Average minds discuss events, Great minds discuss ideas
www.cloudynights.com |
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6863
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 19 Mai 2010 02:59 Download mesaj |
|
|
|
Asta am uitat sa specific in mesajul initial.
Sunt mai multe categorii. Una e pentru incepatori. Alta pentru fotografie oarecum terestra, oameni, peisaje, deci mai mult latura artistica.
Tocmai din cauza asta mi s-a parut abordabil concursul.
Imi pare rau ca am aflat de abia acum. Culmea, azi am primit o revista din Anglia, Amateur Photographer, din luna Mai, anul acesta, si acolo am gasit, pe un sfert de pagina anuntat acest concurs. Se pare, deci, ca si altii au probleme serioase la capitolul organizare si popularizare. _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
theogon Membru de onoare

Data inscrierii: 20 Mar 2009 Mesaje: 1189
Motto: impresie, rasarit de soare Localitate: cluj
|
Trimis: 19 Mai 2010 18:53 Download mesaj |
|
|
|
De regulă observatoarele profesionale au o dotare tehnică la care un amator nu poate ajunge. De aceea la un concurs de astrofotografie este apreciată noutatea de abordare, neconvenționalismul punctului de vedere, ineditul situației, măiestria în prelucrare , plasticitatea imaginii...
Așa că nu dezarmați (pe nu știu care forum străin se plâgea cineva că nu există imagini luate cu Celestron SC de 6' - nu văzuse omul pozele lui cluci ale planetei Marte).
Deci cei care au imagini trimiteți fără trac: bateți și vi se va deschide - veți intra în circuit.
Mihai _________________ mihai |
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007 Mesaje: 1271
|
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

|
Trimis: 21 Mai 2010 11:11 Download mesaj |
|
|
|
Errrrr nimeni interesat?
 |
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 21 Mai 2010 11:48 Download mesaj |
|
|
|
Pai nu avem regulament si metodologie de concurs !  _________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

|
Trimis: 21 Mai 2010 11:54 Download mesaj |
|
|
|
Pai aici eu nu pot sa iau decizii trebuie sa se bage si moderatorii... daca stabilesc eu regulamentul... hi hi hi camera obligatoriu trebuie sa fie Nova CCD 1602E... acum sa fim seriosi eu am pus ceva la bataie, sa vedem daca se baga si altii ca daca raman numai eu in cursa atunci ii spun premiul Kolbert  |
|
Sus |
|
 |
Vlad Membru

Data inscrierii: 10 Sep 2008 Mesaje: 691
|
Trimis: 23 Mai 2010 14:26 Download mesaj |
|
|
|
acum oricum iese luna asa ca doua saptamani.....
cred ca mai degraba decat un concurs adevarat cu premii, ar fi frumos un concurs gen challenge de pe CN, cineva sa aleaga un obiect in fiecare luna, si sa publicam rezultatele aici. Suntem prea putini pt un concurs adevarat (si emil sau hans le-ar castiga oricum pe toate), dar chiar fara castigator, ar fi interesant sa expunem toate rezultatele pe care le putem obtine la un obiect ales de moderatori. In orice caz, ar creste galeria forumului. |
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 26 Aug 2010 15:32 Download mesaj |
|
|
|
Asa cum spunea Emil in postul de mai sus, a reconfirmat dorinta lui de a organiza acest concurs de astrofotografie.
In urma intalnirii personale cu el (extrem de fructuoasa pentru mine ) mi-a lasat si premiul (Binocularul) pentru a fi mai usor de trimis catre castigatorul acestui concurs.
Saptamana viitoare, cand va ajunge in Austria, va posta si cateva precizari in legatura cu CONCURSUL.
Cer senin,
Marian _________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

|
Trimis: 27 Aug 2010 11:44 Download mesaj |
|
|
|
"Fructuasa" pentru tine... să vezi ce m-am hurducat pe drumul Sadu-Tg.Jiu avit amatorilor de senzatii tari.
Oricum a fost o experienta plăcută să mă intalnesc cu alti colegi de "suferinta"
Numai bine
Emil |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 27 Aug 2010 18:06 Download mesaj |
|
|
|
EnduROmania Cine naiba te-a pus sa umbli pe acolo Ai noroc ca nu te-ai intalnit cu Dracula Cred ca cea mai buna afacere ar fi sa organizam in tara asta excursii pentru cei care vor senzatii tari  |
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5155
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 27 Aug 2010 18:26 Download mesaj |
|
|
|
Ei, in tot raul si un bine. Daca tot ai scapat cu viata, poti sa-ti treci in CV. Deja esti calificat pentru urmatoarea destinatie: Afganistan.
P.S. "Visit Romania. Your car is already here !" |
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

|
Trimis: 31 Aug 2010 18:45 Download mesaj |
|
|
|
Ahoi,
in primul rand consider ca:
1. persoana trebuie sa aiba domiciliul in tara (asa imi face mie impresia ca ar fi corect)
2. Cei care deja "fac treaba ca lumea" in domeniul astrofoto ar trebui sa se gandeasca de doua ori inainte de se se baga (ar fi bine de lasat o sansa si pentru cei nou veniti)
3. O poza buna cu echipament slab valoareaza mai mult decat o poza buna cu echipament mediu (cred ca este logic).
Astept propuneri
Numai bine
Emil
P.S. @ nobody: pacat ca deja am reusit sa ii depasim pe polonezi in acest domeniu (al furturilor de masini, o perioada cand "disparea" o masina prin vest se reactiona din reflex cu replica "Caut-o in Polonia"). Pe de alta parte aceasta reactie este de deplans aruncand in aceasi oala pe cei care isi vad de treaba si sunt "copii cuminti" pe meleaguri straine cu cei care se tin de "afaceri". |
|
Sus |
|
 |
cluci Membru

Data inscrierii: 14 Oct 2005 Mesaje: 300
|
Trimis: 31 Aug 2010 19:01 Download mesaj |
|
|
|
Salut
O intrebare: cum evaluam chestia cu "fac treaba calumea" ? e o chestie destul de subiectiva (poate ma subapreciez sau supraapreciez daca ma autoevaluez) si ambigua (cu cine ar tb sa ne comparam sau ce calitati ar tb sa aiba pozele sa stim ca sunt sau nu calumea ) ?
Cu celelalte criterii sunt total de acord (mai ales cu ultimul criteriu)
Luci _________________ https://www.researchgate.net/profile/Lucian-Curelaru
https://www.minorplanetcenter.net/db_search/show_object?utf8=%E2%9C%93&object_id=574300
http://www.euronear.org/ |
|
Sus |
|
 |
|