Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
M27wb.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 235050
Numar de utilizatori inregistrati: 2859
Cel mai nou utilizator inregistrat: Savoia
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

ITV2010

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

DIY / ATM / Reparatii

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
renegatul
Membru
Membru

Data inscrierii: 20 Noi 2008

MesajTrimis: 16 Mai 2010 15:26 Download mesaj
Titlul subiectului: ITV2010
Raspunde cu citat (quote)

Buna, am fost si anul asta la ITV in Gedern si ma intreb daca vreti sa arat ceva poze si cum a fost. Nu prea stiu unde sa postez ,mai degraba aici ,sunt muti astronomi cu selfmad-uri ,poate gasiti vreo idee ...
daca vreti ,scrieti ,si in ce rubrica sa postez. Acuma am sa sortez pozele.
Sau sa le up-ui in picasa web?

Pa
renegatul.
Sus
neox
Membru
Membru

Data inscrierii: 17 Iun 2008

MesajTrimis: 16 Mai 2010 16:10 Download mesaj
Titlul subiectului:

Poze sunt mereu bine venite, cat mai multe sa ne mai clatim ochii si sa furam meserie Laughing . Nu cred ca se supara nimeni mai ales ca e vorba de ATM.

www.cloudynights.com
Sus
dragos.n
Membru
Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi

MesajTrimis: 16 Mai 2010 16:59 Download mesaj
Titlul subiectului:

Waiting for pictures..... Rolling Eyes
Membru
Membru

MesajTrimis: 16 Mai 2010 17:41 Download mesaj
Titlul subiectului:

OK ,dupa ce am vazut cum e vremea in Gedern ,ploaie,ploaie,ploaie, m-am hotarat sa risc cei 550de kilometri si sa merg pentru 2-3 zile. La noi era innourat pe drum m-a prins ploaia si un frig.. 5 grade Celsius...
Pe la opt jumate seara am ajuns si am facut primele poze.Noaptea noroe ,nici urma de stele, dar o gramada de astronomi si lunete...
sambata dimineata, minune cer senin, repede toaleta de dimineata si a doua runda de stadion, ups camping repede poze poze poze si scurt prin vreo cateva pst-uri uitat ,telescoape solare din alea aurii ,si deja iare nori pe tot cerul pe la 10 dimineata incep primii dealeri sa desfaca standurile si primii amatori cu scule de vanzare. Ca in flecare an la ora 12 e premierea celor mai bune lucrari ATM anul asta refracotul ala mic cu montura gngasa a castigat locul 1 un dobs de 12" cu carcasa de lemn locul2 iar ala mini cu cabluri de 2mm locul 3. Apoi urmeaza un Talcioc su Ocico cum se cheama pe la noi in resita...
Curios ce vio cumpara anul asta ma fac pe cautate, hei un binoclu 20x80 putin dejustat, mai vorbesc cu vanzatorul pe cand unul mi-l cumpara pentru 30€ de sub nas,schit...
La urmatorul e un 120/600 Fraunhofer Refractor pentru 80€ cu obieciv cit o sura ,si cam greu cu inelele de sustinere si prisma, il mai las sa scada( la urma l-a dat lu altul)
Dau peste Stratis, Dumnezeul oglinzilor, si cupar un DVD-u cu Workshop despre slefuitul oglinzilor , avea si sticle de slefuit de ex 10" 2 rotunde 80 de Euro cu pasta de slefuit si tipsuri de la maestru personal.
Mai ascuns dau de trei astronomi ,hei un Newton F5 150/750 pentru 90€ i-l iau cu cleme si prisma pentru 80, Scurt o tura pe la dealeri, nimic interesant la pret, preturile care le au pe net si marfa de calitate ... un Wliliams 66/430 pentru 299 ,asta costa si pe net cu tot pipapo...
, la alt stand dau de un astronom care vinde filtre , tatonez si cumpar in final un UHC si un LPI(minus violet ) in 2" pentru 50 si 20€ de la Lumicon deci smantana filtrelor ,si un 1,25 Polfiltru din ala de taie lumina pana la 0 pentru Luna si planete cu 10€ .Multumit si cu buzunarele goale ma fac la drum,5 ore de condus, dar multumit de noile achizitii.
Sper ca v-a placut povestirea si acum Pozele promise:
http://picasaweb.google.de/108943784341261...directlink
Sus
renegatul
Membru
Membru

MesajTrimis: 16 Mai 2010 18:07 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cateva detalii despre poze, tipul cu tractorul e cult fuge 20 Km pe ora si a facut 9 ore paca pe camping ,si mai 9 pana acasa ,asa ca aduna sambata la 9 dimineata deja sandramaua ,n-ave nici acoperis la el...
Tipul ala in varsta avea o luneta de vreo 160 de ani de la o manufactura celebra din Londra cred ca Doland,cu inscriptie pe teava ,de pe vremea lui Napoleon, cica si el avea una chit ca era francez ,si-a luat una engezeasca. M-am uitat prin ea si pentru obiectiv de 30 de mm dinnaintea lui Fraunhofer nici macar asa de rea.Fiind asa lunga o tii relativ stabil,no tremurici.
Dealerii au avut takahasci-ul ala de 120 ,n-am avut curaj sa intreb ce costa, o padure de dobsonuri,,salutari din china, o gramada de nimicuri,oculare de la 10€ in sus, mamace mari sunt meadeurile alea din seria 5000...
Naglere de la 160€ in sus ,filtre astronomic calitatea 2 de pe la 69€ ,al mei ala de 2" UHC nou pentr nerusinati 199€.
Am vazut la un amator de vanzare un Vixen 20x 40 cu vizare 45 de grade l-a dat cu vreo 220€ un Intes 7" Maksutov pentru 600€ dar facuse niste gauri in el in spatele oglinzii arata jalnic, nu l-a dat ,O montura tec 200 cred ,cu 2300€ n-a dat-o ,la altul o EQ 6 pe Säule ,cum ai zice pe romaneste, cu motoare de rezerva (sanyo denki)si teava rezerva scurta , nu s-a vandut pentru 600€o Vixen GP cu motoare si electronica 350€

Salut
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   DIY / ATM / Reparatii

Download topic
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum