Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
IMG_9902_-_Copy_copy.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 234021
Numar de utilizatori inregistrati: 2834
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

M81/M82

Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

AstroFoto - avansati

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Vlad
Membru
Membru

Data inscrierii: 10 Sep 2008

MesajTrimis: 13 Apr 2010 23:09 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Catalin Paduraru a scris:

Presupun ca nu ai vazut poza asta: http://eder.csillagaszat.hu/deepsky/350D/m...der_en.htm si este mult mai slaba decat cea data exemplu de tine.

Numai bine!

pai tocmai poza data de exemplu de mine, este facuta cu DSI II (doi), si mi se pare mult mai buna decat orice poza a nebuloasei M27 facuta cu dslr - cel putin din cate am vazut.
este foarte posibil ca la un moment dat sa vad una mai buna si sa imi schimb pararea,dar, tinand cont de faptul ca pt a obtine acest nivel de detaliu cu filtre Ha sau OIII este nevoie de sensibilitatea unei camere mono...
Repet nu incerc sa denigrez dslru-urile, imi plac foarte mult cum lucreaza, zic numai ca pot sa te aduca doar pana la un anumit punct, mai departe, iti trebui o camera mono (specializata) ca sa progresezi - si uneori, dupa cum am incercat sa arat prin exemplul de mai sus, chiar si una modesta poate fi un pas inainte, in functie de indemanarea "artistului"
Sus
Emil
Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007

MesajTrimis: 14 Apr 2010 08:34 Download mesaj
Titlul subiectului:

@ Laurentiu
Sparge topicul, asta e linie moarta. S-a uitat ca Matei a cerut ajutorul si o parere referitoare la imaginea pe care EL a obtinut-o.

@ Vlad si Catalin sau Catalin si Vlad (aia sa nu iasa discutii referitoare la formula de adresare.

1. Imaginile sunt superbe AMBELE. Pentru mine sunt AMBELE frectie la picior de lemn. Pentru o comparatie CORECTA a celor doua camere in toata ecuatia trebuie schimbata DOAR o singura variabila: camerele. Aici avem optici precum si monturi diferite. DE asemenea pasii de prelucrare trebuie sa fie similari.

2. Imaginile sunt imagini finale, prelucrate, corectate. Pentru evaluare imaginile trebuie sa fie brute sau uitam cu totii magia Photoshop-ului? Unde sunt FITS-urile respectiv CR2-urile? Dupa aia putem discuta, cred daca mai vrea cineva sa discute.

3. Hai sa zicem ca sunt nou membru si am 2000 euro pentru camera (considerand ca tot set-up-ul astro deja exista). Cu ce ma ajuta aceasta discutie la decizia de achizitie? Fiti cel putin o data impertinenti si recititi topicul. Povestea asa cum deruleaza acum NU are nici macar cea mai mica umbra de morala.

4. Posed 3 camere astro (Nova 1602E, Atik 16IC si DSI color gen.1) si un Canon 350D nemodificat toate folosite, cine nu pricepe si se supara pe mine din cauza acestui post, ma scuzati, dar atunci nu mai are rost sa posteze.

Emil
Sus
nobody
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010

Motto: Never ever give up !

MesajTrimis: 14 Apr 2010 11:26 Download mesaj
Titlul subiectului:

Emil a scris:
Eh, chiar atat de mult zgomot in imagine nu este...
Acum ce ar fi sa nu exageram cu critica? Pentru cei care stiu sa arunce doar o privire in apropiere de M81 (sub), surprize, surprize, ce avem oare acolo?

Haideti sa revenim la poza. Chiar omul nostru zice ca a facut-o la ISO1600 (amplificare maxima) cu zgomotul corespunzator, dat mai mult de amplificatorul de pe senzor decat de senzor in sine. Iar acel tip de zgomot este foarte greu de scos prin prelucrari ulterioare, fara a pierde prea multe detalii. Poate iese mai bine la un ISO mai mic ...

Dar, surpriza, precum zice Emil. "Sub" M81 apare o mica pata ... o fi Holmberg IX ?
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   AstroFoto - avansati Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3

Download topic
Pagina 3 din 3

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact