Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Andi Membru

Data inscrierii: 10 Oct 2007 Mesaje: 1281
|
Trimis: 25 Feb 2010 14:26 Download mesaj |
Titlul subiectului: tuburi si bare rotunde |
|
|
|
Materiale (tuburi și bare rotunde de diferite diametre) roluite din hârtie sau bumbac impregnate, cu foarte bune proprietăți mecanice (cu densitate mai mică decât aluminiul), pentru constructorii amatori:
www.isovolta.ro/ _________________ distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit |
|
Sus |
|
 |
mak Membru

Data inscrierii: 19 Ian 2009 Mesaje: 1216
|
Trimis: 25 Feb 2010 15:14 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Multumim. Tuburile din fibra de sticla de 200mm merg foarte bine la un telescop de 150mm si sunt mai usoare si mai stabile termic decat Al.
Pacat de preimpregnate. Era o treaba daca aveau si ceva ce polimeriza la 85-90°C, puteam sa le folosim si noi. Sa faci 150°C fara utilaj specializat e aproape imposibil. |
|
Sus |
|
 |
Andi Membru

|
Trimis: 25 Feb 2010 16:52 Download mesaj |
|
|
|
Nu înțeleg la ce te referi în partea a doua; despre ce fel de utilizare este vorba? _________________ distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit |
|
Sus |
|
 |
mak Membru

Data inscrierii: 19 Ian 2009 Mesaje: 1216
|
Trimis: 25 Feb 2010 17:09 Download mesaj |
|
|
|
Pentru fabricare de tuburi mai mari de 200mm diametru, de exemplu. In loc sa lucrezi cu tesatura de fibra de sticla care trebuie impregnata cu rasina epoxy, folosesti preimpregnate (adica tesatura impregnata exact cu cantitatea de rasina necesara). Astfel se obtin compozite cu proprietati mai bune decat folosind prima metoda.
O incinta inchisa si izolata termic se poate incalzi si mentine relativ usor la 90°C cu ajutorul unei aeroterme sau al unei lampi cu infrarosu suficient de puternice. Daca e nevoie de 150°C, se schimba treaba.
Pe mine personal, m-ar fi interesat asa ceva. |
|
Sus |
|
 |
Andi Membru

|
Trimis: 25 Feb 2010 19:47 Download mesaj |
|
|
|
Se produc și diametre mai mari, dar probabil că nu la ei. Trebuie întrebat.
Eu am lucrat la transformatoare de mare putere cu tuburi de peste 1 metru diametru, din textolit.
Trebuie căutați producători în rețea.
Materialul este foarte bun, se pot face filete cu pas chiar de 0,5 mm. _________________ distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit |
|
Sus |
|
 |
neox Membru

Data inscrierii: 17 Iun 2008 Mesaje: 1553
|
Trimis: 26 Feb 2010 02:34 Download mesaj |
|
|
|
Marea intrebare ...(de care m-am lovit de toate firmele astea de la noi care stiu a naibii sa-si vanda marfa), sunt dispusi sa-ti vanda tie un client amarat, 1 metru de teava
Mai peste tot am intalnit atitudine de genul..." da' stiti e material scump....nu vindem la bucati mai mici de 'nspe metrii..." inca un pic si suna a "cautati de treaba si nu ne mai plictisi"  _________________ Small minds discuss people, Average minds discuss events, Great minds discuss ideas
www.cloudynights.com |
|
Sus |
|
 |
|