Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Emil Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007 Mesaje: 1271
|
Trimis: 11 Feb 2010 09:47 Download mesaj |
Titlul subiectului: Pacman Nebula Cu SN 10" si H-alfa |
|
|
|
Salut,
dupa cum spuneam la un moment dat datorita vremii proaste din ultima perioada am luat la purecat hard-ul astro (cel pe care se face automat back-up-ul sesiunilor fotografice).
Pe la inceputul lui decembrie am recolimat SN-ul de la Meade (254/1016 mm) si dupa aceea l-am si pus la lucru pentru testare.
Sistemul este un sistem side-by-side adica opticile sunt montate una langa alta pe o sina dubla. Sistemul nu este viabil deoarece inelele tubului de 10 se misca in functia de pozitia la care se afla fata de meridian, asa ca o parte din imagini nu au reusit.
Sesiunea foto a durat mai mult insa imaginea finala are un timp cumulat de 6300 secunde.
Program master CCD Autopilot cu MaximDL.
Corectie prin flat si dark (punctele negre provin de la comics-uri).
Camera Nova CCD 1602E la -20°C, optica ghidaj Celestron 102SLT 102/660 cu Atik 16IC cu filtru galben.
Flitrul utilizat este 35 nm H-Alfa de la Baader.
Numai bine
Emil
Descriere: |
|
Marime fisier: |
322.23 kb |
Vizualizat: |
de 3715 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 11 Feb 2010 10:34 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Excelenta !
In ultimul timp ma fascineaza imaginile astea in H-alfa.
Ca fapt divers, am intelesc ca anumite tipuri de filtre H-a pot fi folosite cu brio in astrofotografia deepsky si atunci cand e Luna plina. Insa timpul de expunere necesar este foarte mare (acesta ar fi un dezavantaj pentru cei cu monturi mai slabute si sisteme optice cu flexura pronuntata).
_________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 11 Feb 2010 10:47 Download mesaj |
|
|
|
Ma innebunesti cu aceste imagini!
De ce nu incerci sa faci expuneri prin filtre LRGB
Cer senin
_________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

|
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

|
Trimis: 11 Feb 2010 10:56 Download mesaj |
|
|
|
Ca nu am roata de filtre ?
|
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 11 Feb 2010 11:41 Download mesaj |
|
|
|
Emil, esti valoros pentru forumul asta. Sper sa nu dea dracu` sa te superi vreodata pe cineva si sa pleci (ceea ce nu pot sune despre para-a-normalii de la "stiinte alternative" - toate incercarile mele de a-i enerva si a-i face sa plece au esuat lamentabil )
_________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

|
Trimis: 11 Feb 2010 11:47 Download mesaj |
|
|
|
He he he,
sa te ajut? Pot si eu sa o iau asa cate o data razna asa ca purecul lui Tartarin calatorind prin desert...
Stai linistit ma simt bine pe forum asa ca nici gand sa plec... din motive bine stiute nu ma amestec pe la alternative acolo cam totul e alternativ (nu atac pe nimeni)
Numai bine
Emil
|
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

|
Trimis: 11 Feb 2010 14:02 Download mesaj |
|
|
|
Asa ca ma intorc la imaginea de 6000 secunde.
Camera a lucrat la -34°C, mai jos nu poate din software (banuiesc ca este o protectie software a chipului) ceea ce se vede in stanga jos este ori praf ori o usoare formare de gheata pe chip (am avut cam in acea perioada cartusul de Silica gel saturat). Deci, unde vroiam sa ajung, daca ignorati stelele atunci ajungeti la zgomotul camerei acei pixeli hot sau cold care se obtin printr-un cadru dark. Cred ca pentru 6000 nu arata deloc rau insa temperatura asta nu o pot mentine si pe perioada verii (delta T 45°C).
Personal am crezut ca o sa iasa mai puternic in evidenta M76-le insa se pare ca emite destul de slab in banda H-alfa insa nici conditiile meteo nu au fost favorabile, tocmai din aceasta cauza mi-am permis testul altfel nu tocam la caini 6000 secunde.
Numai bine
Emil
|
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 11 Feb 2010 14:31 Download mesaj |
|
|
|
De ce este polara barata de 3 linii?
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

|
Trimis: 13 Feb 2010 12:22 Download mesaj |
|
|
|
Am gresit,nu este polara. Acum am observat M76
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
Vlad Membru

Data inscrierii: 10 Sep 2008 Mesaje: 691
|
Trimis: 18 Feb 2010 13:33 Download mesaj |
|
|
|
pe mine ma fascineaza stelele ....6000 secunde , inseamna o singura expunere de o ora si douazeci de minute.. nu stiu cata lume isi da seama ce inseamna sa scoti stele rotunde la timpii astia..
eq6 pro - idealul meu in viata asta
|
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

|
Trimis: 18 Feb 2010 13:46 Download mesaj |
|
|
|
Salut Vlad,
corectie: sunt 1 ora si 40 minute.
Aici e avantajul autoguider-ului cred ca ar fi fost un efort mult mai "maret" ghidajul manual la timpii astia.
E6-Pro... hm eu am trecut de faza asta, am ajuns mai rau... DDM85 sau eventual Paramount.
Pasarea malai viseaza (cel putin in cazul asta).
Numai bine
Emil
|
|
Sus |
|
 |
Vlad Membru

Data inscrierii: 10 Sep 2008 Mesaje: 691
|
Trimis: 18 Feb 2010 14:18 Download mesaj |
|
|
|
pai de autoguider vorbesc si eu, dar ma refer la faptul ca si asa, uneori este f greu sa obtii stele rotunde in 10 minute , daramite aproape 2 ore... Insa eu cred ca multe lume isi inchipuie ca autoguiderul e un fel de click and go, si nu e chiar asa..Iar in anumite cazuri, la mine de exemplu cu CG5 cu 13 kile pe ea, este o lupta continua, uneori castig eu, de multe ori castiga ea
PS: deja la categoriile "extraterestre" de care vb tu, trebuie neaparat pe columna fixa, la tine in observator...Intre cele doua, ASA ar fi preferata mea
pt mine eq6 pro este cam limita acceptabila intre calitate/portabilitate/pret. Am vazut o cge, (nu pro), care acum sunt relativ ieftine, dar este totusi prea mare si grea. Orice se poate cara, dar eu o scot in camp destul de des, plus ca de la clubul de astronomie mai avem si iesiri programate cu publicul...Sper la anul sa se poata Oricum, tu anunta-ma cand vrei sa scapi de ea
|
|
Sus |
|
 |
|