Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 234027 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 637 la data de Dum Mai 11, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Alex B. Membru

Data inscrierii: 10 Mai 2009 Mesaje: 252
|
Trimis: 10 Feb 2010 00:06 Download mesaj |
Titlul subiectului: Vânzare refractor Celestron OmniXLT 120mm |
|
|
|
Așa cum spune și titlul, vând un telescop refractor (lunetă astronomică pentru novici) Celestron Omni XLT cu diametrul obiectivului de 120 mm. Instrumentul este absolut complet, inclusiv ambalajele și este în garanție (l-am folosit din luna septembrie). Este în stare impecabilă. Informații privind instrumentul găsiți aici http://www.skywatcher.ro/Cel/omnixlt120.htm sau aici http://astromagazin.ro/catalog/celestron-o...2618fe8126 cu excepția prețului evident. Instrumentul permite atașarea unei camere foto DSLR numai prin achiziția unui inel T corespunzător (focuser-ul are deja filet).
Ofer bonus și un set de brațe flexibile mai lungi care face manevrarea manuală a monturii ecuatoriale mult mai ușoară.
Preț propus: 1600 lei (RON) dar se discută.
Cei eventual interesați mă pot contacta aici sau pm. |
|
Sus |
|
 |
Cata Mircea Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2009 Mesaje: 117
|
Trimis: 12 Feb 2010 19:38 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Salut.
Telescopul tocmai l-am cumparat eu. Azi l-am primit prin Fan Curier si m-a jucat cu el intr-o veselie. Intradevar , este in stare impecabila (practic noua ). Sincer , nici nu speram sa imi iau o scula asa faina .
Am o intrebare pentru cei care detin refractoare. Imaginea este OK d.p.d.v. N-S , adica nu este rasturata , dar este inversata d.p.d.v Est-Vest ( stanga- dreapta ) . Intrebarea este , se poate corecta aceasta problema cu vreun tip de ocular ? Sau oricum altfel ?
Va rog sa ma indrumati , intrucat sunt total novice. Azi am privit prima data printr-un telescop. A fost distractiv , mi-am facut semne cu o prietena care locuieste in celalalt capat al orasului ...la vreo 3 km. ( Locuiesc la casa , intr-o zona mai inalta a orasului Codlea - la poalele muntelui Magura ). Am o terasa descoperita care este mult peste nivelul orasului si vad o mare parte din Tara Barsei si 90 % din oras).
Ultima modificare efectuata de catre Cata Mircea la 12 Feb 2010 20:14, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
 |
Alex B. Membru

|
Trimis: 12 Feb 2010 19:47 Download mesaj |
|
|
|
Se poate Cătălin dar în astronomie nu prea contează. Din câte știu există niște prisme zenitale care pot face și treaba asta. Dar serios, nu este important în observația astronomică. Oricum, mă bucur că-ți place. Sper să mă bucur și eu de ceea ce îmi voi lua și cu ajutorul tău. Să ai grijă de instrument. O lunetă se lasă moștenire dacă este bine îngrijită. Succes la observații.
Pentru moderatori, telescopul s-a vândut, în mod evident așa că și topicul se poate închide. Mulțumesc.  |
|
Sus |
|
 |
Cata Mircea Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2009 Mesaje: 117
|
Trimis: 12 Feb 2010 19:59 Download mesaj |
|
|
|
Mercic , Alex. Si spor la cumparaturi . Eu , curand nu-mi mai cumpar altceva. Telescopul pe care mi l-ai vand tu este arhisuficient pentru mine . |
|
Sus |
|
 |
Alex B. Membru

|
Trimis: 12 Feb 2010 20:07 Download mesaj |
|
|
|
Mulțumesc și eu. Succesul pot spune că este asigurat la cumpărătură fiindcă obiectul este deja cumpărat. Trebuie doar să-l mai primesc. Cât despre telescop, ai să vezi. Dacă prinzi pasiunea observației (te invidiez pentru locația ta, doar dacă nu este prea poluată luminos) ai să simți nevoia de a adăuga și alte accesorii. Dacă ai întrebări te rog să nu eziți să mi le pui pe pm. Îți voi răspunde cu plăcere. Încă o dată succes și cer senin! |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|