Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Othello_ Membru

Data inscrierii: 25 Iun 2005 Mesaje: 1
|
Trimis: 25 Iun 2005 21:01 Download mesaj |
Titlul subiectului: Hmmm ... ??? |
|
|
|
Sal !!! Am si eu o intrebare !!! Sunt pasionat de astronomie ... si as vrea sa imi cumpar un instrument de observatie !!! Dar am intampinat unele greutati ... nefiind in domeniu ... Daca mha poate lamurii cineva ... va rog CE SA IMI IAU ??? Mersy !!! Astept un raspuns !!! |
|
Sus |
|
 |
admin Site Admin

Data inscrierii: 29 Iun 2004 Mesaje: 1899
|
Trimis: 25 Iun 2005 21:53 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Othello_, bine ai venit pe site!
Pentru a respecta regurile forumului, ti-am mutat acest mesaj din forumul "Vanzari / Cumparari", unde l-a postat initial, si am sters duplicatul pe care l-ai postat pe forumul "Despre site/forum - Sugestii & opinii".
Vad ca ai un underscor in id. Daca l-ai tastat din greseala si vrei sa ai id-ul "Othello" spune-mi si am sa il corectez manual. |
|
Sus |
|
 |
mac

Data inscrierii: 29 Iun 2004 Mesaje: 137
|
Trimis: 25 Iun 2005 21:57 Download mesaj |
|
|
|
Othello_,
vezi discutia:
http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=106
poate gasesti detaliile dorite.
Ce fel de observatzii vrei sa faci si cam in ce buget vrei sa te incadrezi?
Pretzurile unui telescop pot varia de la 50 € pana la peste cateva mii bune de €. |
|
Sus |
|
 |
kerhac Membru

Data inscrierii: 21 Iun 2005 Mesaje: 12
|
Trimis: 26 Iun 2005 19:32 Download mesaj |
|
|
|
sal! zi si mie unde ai vazut tu telescop cu 50 de euro si cam ce poti face cu el! eu vazusem unu pe un site la 2.790.000 .. asta era cel mai ieftin! poate ai si vre-un link pt el.
merci |
|
Sus |
|
 |
mac

Data inscrierii: 29 Iun 2004 Mesaje: 137
|
Trimis: 26 Iun 2005 20:17 Download mesaj |
|
|
|
Telescop la circa 50 € am vazut acum cateva luni la metro...
Insa preturi bune si oferta variata are site-ul afilliat, la adresa:
http://www.astroshop.biz/ |
|
Sus |
|
 |
kerhac Membru

|
|
Sus |
|
 |
kerhac Membru

|
|
Sus |
|
 |
alexconu Membru

Data inscrierii: 10 Mai 2005 Mesaje: 610
|
Trimis: 04 Iul 2005 00:26 Download mesaj |
|
|
|
Ambele telescoape fac parte din categoria "junk scopes" cum e denumita de amatorii americani, termen care s-a incetatenit si printre amatorii romani. Adica sunt telescoape bune de aruncat la gunoi sau daca vrei sa te uiti in balcounul vecinului. Pentru a face astronomie cat de cat serioasa sunt cvasi-inutilizabile. Ocularele sunt proaste, montura este foarte subreda, obiectivul este de asemenea indoielnic. Ce-i drept poti avea norocum sa nimeresti un obiectiv mai bine facut, poti cumpara alte oculare si imbunatati un pic montura. Atunci instrumentul va fi un pic mai performant decat versiunea anterioara. Dar si in acest stadiu de evolutie, vei putea afce doar observatii la luna si soare (numai cu filtru!!!) In rest nu zic ca luneta e inutilizabila, dar probabil in 2 luni de observatii ii vei atinge limitele (cel putin asa li s-a intamplat altor amatori care au inceput cu un asemenea instrument si s-au tinut de treaba). Ca prim instrument eu ti-as recomanda un telescop de 114mm diametru. E mai scump evident, dar si calitatea e superioara. Plus ca ti-l poti construi foarte usor in casa daca ai oglinzile. Cer senin! |
|
Sus |
|
 |
kerhac Membru

|
Trimis: 04 Iul 2005 10:54 Download mesaj |
|
|
|
si cam cum as putea sa construiesc un telescop?
cam cat m-ar ajunge si de unde cumpar ce imi trebuie? |
|
Sus |
|
 |
alexconu Membru

|
Trimis: 04 Iul 2005 16:02 Download mesaj |
|
|
|
kerhac a scris: | si cam cum as putea sa construiesc un telescop?
cam cat m-ar ajunge si de unde cumpar ce imi trebuie? |
De construit nu-i greu. Sunt destule site-uri care au indicatii in domeniu (chiar si romanesti, vezi pe www.astroclubul.org unde gasesti si un foarte bun ghid al instrumentelor astronomice)
Un 114 cu optica cumparata din SUA te duce cam la 100-120$ daca ti-l faci in casa. Poate si mai ieftin daca mai ai o relatie ici-colo. In ghidul instrumentelor astronomice de care ti-am zis mai sus vei gasi si informatii despre achizitionarea opticii. |
|
Sus |
|
 |
kerhac Membru

|
Trimis: 05 Iul 2005 10:10 Download mesaj |
|
|
|
De site-ul ala stiam si eu. da m-i se pare facut cam din topor. Cat despre partea de optica ma gandeam ca paote stii ceva din romania. |
|
Sus |
|
 |
alexconu Membru

|
Trimis: 05 Iul 2005 10:14 Download mesaj |
|
|
|
kerhac a scris: | De site-ul ala stiam si eu. da m-i se pare facut cam din topor. Cat despre partea de optica ma gandeam ca paote stii ceva din romania. |
Pagina respectiva e unul dintre cele mai bune ghiduri despre instrumente astronomice pe care il poti citi pe web. Si nu vorbesc aici numai despre web-ul romanesc.
Cat despre surse romanesti de optica, incearca la magazinul alcor. gasesti link tot la www.astroclubul.org Nu stiu daca ei aduc si optica separata, darmerita incercat. In rest n-ai de unde din Ro. |
|
Sus |
|
 |
|