Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 234015 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
neox Membru

Data inscrierii: 17 Iun 2008 Mesaje: 1553
|
Trimis: 09 Noi 2009 02:57 Download mesaj |
Titlul subiectului: Imagini de neuitat |
|
|
|
Rasfoiam internetu' si am dat peste situl asta cu imagini absolut incredibile care iti taie respiratia la propriu, facute de Robert Gendler:
http://www.robgendlerastropics.com/
 _________________ Small minds discuss people, Average minds discuss events, Great minds discuss ideas
www.cloudynights.com |
|
Sus |
|
 |
M.Gabriel Membru

Data inscrierii: 24 Aug 2009 Mesaje: 292
Motto: Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost. (Nicolae Iorga) Localitate: Petrila
|
Trimis: 09 Noi 2009 08:15 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
sunt pur si simplu perfecte! Ma intreb oare ce instrumente a folosit si cat a investit pentru a obtine astfel de imagini
Observ unele expuneri de durata foarte lunga [60ore, 20ore etc]. Cum poate sa faca sa nu fie afectat de zi expunerile. Face mai multe parti si le suprapune ?? _________________ Ts Voyager 70mm /25-75x |
|
Sus |
|
 |
Gabriel Muranca Membru

Data inscrierii: 10 Oct 2009 Mesaje: 341
|
Trimis: 09 Noi 2009 09:52 Download mesaj |
|
|
|
M.Gabriel a scris: | Observ unele expuneri de durata foarte lunga [60ore, 20ore etc]. Cum poate sa faca sa nu fie afectat de zi expunerile. Face mai multe parti si le suprapune ?? |
Acela este timpul cumulat al mai mutor expuneri ... din mai multe nopti ... uneori pe parcursul al mai multor ani. |
|
Sus |
|
 |
neox Membru

Data inscrierii: 17 Iun 2008 Mesaje: 1553
|
Trimis: 09 Noi 2009 10:55 Download mesaj |
|
|
|
M.Gabriel a scris: | sunt pur si simplu perfecte! Ma intreb oare ce instrumente a folosit si cat a investit pentru a obtine astfel de imagini
|
A folosit un RC de 20" si unul de 12" pe montura Pramount ME si camera SBIG STL11000. In traducere libera o vinzi si pe mama sa cumperi toate alea Numai camera e vreo 7-8000 $. _________________ Small minds discuss people, Average minds discuss events, Great minds discuss ideas
www.cloudynights.com |
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 09 Noi 2009 11:21 Download mesaj |
|
|
|
Mie imi plac mult de tot imaginile lui Ivan Eder:
http://eder.csillagaszat.hu/en.htm
Ca sa leg cumva mesajul meu de cel al lui neox, am apreciat ca Ivan a investit si el vreo 10.000 de euro in "utilajul" folosit. Desi poate parea o suma foarte mare pentru oricine de pe forumul nostru, cu rabdare in cativa ani de zile se pot economisi acesti bani (exact de cati ani e vorba depinde de cat esti de pasionat si ce sacrificii esti dispus sa faci).
PS
In ziua de azi nici nu mai e nevoie sa detii echipamente de zeci de mii de euro pentru a face fotografii fantastice. Exista multe oferte de inchiriere online a unor telescoape.
Dar, deh, tot omul vrea sa fie "proprietar cu acte" si nu chirias... (de parca nu am fi doar chiriasi pe lumea asta si am lua cu noi "pe lumea cealalta" ce "avem"). _________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|