Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Alex B. Membru

Data inscrierii: 10 Mai 2009 Mesaje: 252
|
Trimis: 02 Sep 2009 22:12 Download mesaj |
Titlul subiectului: Șuruburi flexibile pentru montură |
|
|
|
Aș dori o sugestie: unde s-ar putea găsi de cumpărat șuruburi flexibile pentru manevrarea fină a monturii ecuatoriale sau alt-azimutale? Se pare că astfel de accesorii lipsesc din oferta dealer-ilor de pe internet. Sau cel puțin din a celor pe care îi știu eu. Mulțumesc. |
|
Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4203
|
|
Sus |
|
 |
Alex B. Membru

|
Trimis: 03 Sep 2009 02:29 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Mulțumesc. Este o variantă deși site-ul acela pare a fi în continuă construcție. Am să încerc. Aștept și alte variante. Și apropo de ce se spune pe acel site, sunt chiar așa de diferite brațele acestea flexibile între ele? Eu mă gândeam că sunt intereșanjabile adică standard, doar de lungimi diferite. Eu caut unele mai lungi, mai potrivite pentru un refractor. |
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6849
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 03 Sep 2009 15:27 Download mesaj |
|
|
|
Sunt diametre diferite ale bucselor de prindere a bratului, chiar daca monturile sunt de aceeasi firma. Cele de EQ3-2, nu se pot pune pe HEQ5, cum am incercat eu. _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
Alex B. Membru

|
Trimis: 03 Sep 2009 15:30 Download mesaj |
|
|
|
Montura CG4 de la Celestron cu ce șuruburi de la alte monturi ar fi compatibilă? |
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6849
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 04 Sep 2009 01:42 Download mesaj |
|
|
|
Eu nu stiu. Poate stie Horatius. _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
Alex B. Membru

|
Trimis: 04 Sep 2009 01:49 Download mesaj |
|
|
|
Diametrul interior (cred că alezaj se cheamă) este de 6 mm. |
|
Sus |
|
 |
Oliver Dragan Membru

Data inscrierii: 04 Iul 2008 Mesaje: 1616
Motto: Inima are ratiunile ei pe care ratiunea nu le cunoaste. Localitate: Braila
|
Trimis: 05 Sep 2009 21:02 Download mesaj |
|
|
|
Hai ca am o idee!
Cumpara sufa metalica (shufa ) la dimensiunile dorite. Ai bratele vechi. Incearca sa le desfaci pe componente si sa inlocuiesti sufa originala. O poti inveli apoi cu manson termic (se foloseste la izolat cabluri electrice, este de diametru mai mare decat ceea ce se izoleaza si prin incalzire cu un aparat de aer cald se contracta).
Daca nu poti desface bratele vechi le poti taia si prelungi cu sufa noua. Legaturile le poti face cu niste bucse improvizate. |
|
Sus |
|
 |
Alex B. Membru

|
Trimis: 05 Sep 2009 21:07 Download mesaj |
|
|
|
E o idee. Deocamdată însă am să mai aștept puțin. Sunt în "negocieri" cu cei de la Telescop Expert. Aștept un răspuns de la ei și o să mai insist eu. Nu aș vrea să modific brațele originale pentru că știi tu...garanția. Ce este sufa (shufa )? Scuză-mi ignoranța.
Ne vedem luni? |
|
Sus |
|
 |
|