Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
m31aaff2finalklein.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 234021
Numar de utilizatori inregistrati: 2834
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

newton 130/900 nu e pt astrofoto?

Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

AstroFoto - avansati

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
popaadina2000
Membru
Membru

Data inscrierii: 01 Sep 2009

MesajTrimis: 01 Sep 2009 10:56 Download mesaj
Titlul subiectului: newton 130/900 nu e pt astrofoto?
Raspunde cu citat (quote)

Am incercat sa pozez luna cu un skywatcher 130/900 newton si un DSLR nikon D60 fara obiectiv montat cu un inel adaptor T2 (asa cum am vazut pe internet ca fac altii), dar nu reusesc sa prind nimic focalizat. Din cate am inteles atat poate telescopul pe care il am, adica nu se poate face poza fara obiectiv. Am reusit sa focalizez pe luna doar daca ii pun ocularul de 10mm inaintea camerei cu riscul de a strica oglinda aparatului, insa poza e facuta prin ocular, dar banuiesc ca nu asa se face astrofotografie. Si inca un lucru: cele doua galaxii de langa andromeda nu au un contur bine evidentiat: se vad intr-adevar ca niste galaxii spirala dar destul de neclare. Ca sa le vad bine ce telescop mi-ar trebui?
Sus
valy
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 01 Sep 2009 11:08 Download mesaj
Titlul subiectului:

Scoate camera din T2 si fa o poza la ocular cu inelele/adaptoarele montate (ca sa vedem despre ce e vorba), e posibil sa nu prinzi focusul in cursa focuserului. Fie e prea departe de focus, fie ceva e in neregula.
Incearca pe obiecte mai apropiate, ziua, copaci, garduri, si din ce in ce mai indepartate pana la Luna, ca e mai simplu de prins in cadru. Si pune pozele aici. Deja daca ai vazut galaxii, spirale...inseamna ca e ok. Poate ca sunt miscate.
Sus
MariusP
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007

MesajTrimis: 01 Sep 2009 11:16 Download mesaj
Titlul subiectului:

Poate nu e posibila o focalizare buna pe senzorul aparatului foto din cauza ca oglinda telescopului este sferica, nu parabolica, iar raportul focal este cam mic, f/7... Rolling Eyes
Sus
popaadina2000
Membru
Membru

MesajTrimis: 01 Sep 2009 11:40 Download mesaj
Titlul subiectului:

Am scos toate ocularele. am infiletat T2 ring. Am pus ocularul de 10mm si apoi nikon d60 (montat pe T2 peste ocular). Astfel se vede luna. Daca ii scot ocularul de 10mm nu mai pot focaliza nimic, decat obiecte apropiate gen: cladiri. In mod normal credeam ca telescopul functioneaza ca un obiectiv deci nu ar trebui un ocular intermediar. Practic luna oricat misc din focalizarea manuala a telescopului se vede ca o ceata alba. Nu am poze sa le atasez pt ca le-am sters. Iar cele pe care le-am facut montand ocularul intre T2 si oglinda aparatului, astfel luna se focalizeaza foarte bine dar poza apare ca facuta printr-un tub, plus ca se pierde din lumina.

130_900.jpg
 Descriere:
newton 130/900+inel adaptor T2+ocular 10mm+nikon dslr d60
 Marime fisier:  27.07 kb
 Vizualizat:  de 4362 ori

130_900.jpg

Sus
MariusP
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007

MesajTrimis: 01 Sep 2009 11:52 Download mesaj
Titlul subiectului:

popaadina2000 a scris:
Practic luna oricat misc din focalizarea manuala a telescopului se vede ca o ceata alba.

Corpul focalizatorului este prea inalt, iar planul focal al oglinzii telescopului, acolo unde se formeaza imaginea, este inaintea senzorului aparatului foto. Parerea mea...
Sus
valy
Membru
Membru

MesajTrimis: 01 Sep 2009 11:53 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cum faci tu si cu T si cu ocular si cu aparat fara obiectiv?
O poza cu ansamblul montat ajuta, cred ca e ceva ciudat la mijloc.

MariusP a scris:
popaadina2000 a scris:
Practic luna oricat misc din focalizarea manuala a telescopului se vede ca o ceata alba.

Corpul focalizatorului este prea inalt, iar planul focal al oglinzii telescopului, acolo unde se formeaza imaginea, este inaintea senzorului aparatului foto. Parerea mea...

Daca ceata devine din ce in ce mai clara miscand de focuser intr-un sens, dar totusi nu suficient de clara, atunci sigur focusul e putin in afara cursei. Scoate toate extendere pe care le poti scoate si monteaza T-ul cat mai aproape de tub...asta daca ai vreun extender pe acolo. Daca clarul e pt. obiecte apropiate, atunci clarul pt. luna e mai inspre tub.

Chiar daca oglinda e sferica totusi e de diam mic si nu cred ca conteaza asa de mult. Telescopul se comporta ca un obiectiv foto daca pui aparatul cu senzorul direct in focuser prin T, ideea sa dai de punctul de focus pe durata cursei focuserului...Sigur poti focusa ceva, aproape sau departe sau undeva.. Plecand de la asta ne dam seama daca trebuie ingropat sau extins putin focuserul.
Sus
popaadina2000
Membru
Membru

MesajTrimis: 01 Sep 2009 12:45 Download mesaj
Titlul subiectului:

Pacat ca nu pot acum sa fac o poza cu toate montate. T2 merge infiletat pe focuser. Ocularul de 10mm este destul de mic astfel incat o parte intra in Focuser asa cum se foloseste de obicei. Partea din ocular care ramane putin in afara intra in camera DSLR (exista destul spatiu pana la oglinda aparatului). La inceput si mie mi s-a parut ciudat dar am incercat sa vad daca se poate.
Fara ocular, intr-adevar pare ca cu cat se apropie aparatul de telescop folosind reglajul de la focuser cu atat pare sa se clarifice imaginea. Insa nu mai am loc, ar fi trebuit sa am un fel de prelungitor inaintea T2, sau un fel de T2 dar care sa fie ca un tub mai lung iar in capat sa aiba filetul normal.
Fara ocular nu am obtinut nici o imagine in afara de cladiri.
(Am gasit un cumparator pt telescopul asta si ma gandesc sa vand telescopul si sa imi iau o luneta 90/900, oricum dimensiunea telescopului mi se pare exagerata pt ceea ce poate face)
Sus
valy
Membru
Membru

MesajTrimis: 01 Sep 2009 13:47 Download mesaj
Titlul subiectului:

Pai si cu luneta ce faci? Plus ca e si mai intunecoasa, la fel de lunga, doar putin mai subtire tubul. Te enervezi si mai mult. Decat sa iei 90/900 mai bine un ED80/600, erau cateva de vanzare. Insa iti trebuie montura EQ/AZ.

Iti trebuie o metoda de a te apropia si mai mult de tub cu aparatul. Nu se desurubeaza nimic la focuser ca sa insurubezi T-ul mai aproape de tub? Ocularul intra intr-un cilindru, daca scoti cilindrul si infiletezi T in ce ramane? Sau asa ai acum? Daca e asa e nasol. Dar totusi poti poza blocurile, pomii, pasarelele daca la luna si stele nu merge: http://www.youtube.com/watch?v=vQ0bq4ZUye4 Laughing
Sus
horatius
Membru
Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006

MesajTrimis: 01 Sep 2009 14:34 Download mesaj
Titlul subiectului:

Tocmai ai descoperit cum se comporta un telescop ieftin optimizat pentru vizual cand vrei sa pui o camera dslr pe el - nu ai suficient infocus. Daca pana la urma reusesti sa il montezi, vei descoperi celelalte probleme. Astrofoto e mult mai mult decat montarea unui aparat la focalizator si e nevoie de scule si cunostinte serioase si solide pentru ceva mai mult decat niste imagini mediocre.

Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro
Sus
popaadina2000
Membru
Membru

MesajTrimis: 01 Sep 2009 14:56 Download mesaj
Titlul subiectului:

Partea nasoala e ca cine mi l-a vandut mi-a spus ca pot face si fotografie cu el. Preferam sa imi spuna ca nu se poate. Cu ce telescop/luneta se pot face totusi poze pt inceput?
Sus
horea_florin
Membru
Membru

Data inscrierii: 29 Iul 2008

MesajTrimis: 01 Sep 2009 15:06 Download mesaj
Titlul subiectului:

Ar trebuii sa fie bun!Incearca sa faci poze cu o camera web obisnuita(scoti obiectivul camerei)Pentru dso ma gandesc ca e mai usor de utilizat o camera ccd performanta.+ O montura stabila...cel putin eq5!
Stima!
Sus
popaadina2000
Membru
Membru

MesajTrimis: 01 Sep 2009 15:29 Download mesaj
Titlul subiectului:

M-am hotarit sa il vand si sa imi cumpar o luneta, cel putin cu luneta e mai simplu sa te orientezi pe cer. Intrebarea mea este daca se merita sa vand si motorasul step by step cu telecomanda sau sa il pastrez in eventualitatea cumpararii unui telescop cu care pot fotografia.
Sus
valy
Membru
Membru

MesajTrimis: 01 Sep 2009 16:40 Download mesaj
Titlul subiectului:

popaadina2000 a scris:
M-am hotarit sa il vand si sa imi cumpar o luneta, cel putin cu luneta e mai simplu sa te orientezi pe cer. Intrebarea mea este daca se merita sa vand si motorasul step by step cu telecomanda sau sa il pastrez in eventualitatea cumpararii unui telescop cu care pot fotografia.

Ce vorbesti? Adica? O luneta te ajuta doar daca e luneta terestra (daca are prisma in interior).
Sus
achy1978
Membru
Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007

Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta?

MesajTrimis: 02 Sep 2009 09:40 Download mesaj
Titlul subiectului:

Problema se rezolva in doua feluri:

Fie faci o chestiune mai putin ortodoxa si montezi la DSLR doar adaptorul de la baioneta la inelul T2, scoti de la telescop adaptorul pe 2 inci si incerci sa conectezi asa aparatul foto. Astfel o sa ai suficient infocus pentru a ajunge cu senzorul camerei la planul focal.

Este exact ce a spus si valy si astfel o sa rezolvi problema. Eu asa am reusit tot cu un D60.

Un alt mod este sa folosesti o lentila barlow dar o sa se creasca focala telescopului.

Succes,
Marian

Sus
popaadina2000
Membru
Membru

MesajTrimis: 02 Sep 2009 09:53 Download mesaj
Titlul subiectului:

Multumesc pt sfaturi,
Oricum ma gandesc sa schimb telescopul asta cu unul cu montura dobson de cu deschiderea mai mare sau o luneta vixen usoara si e posibil astfel sa pot face poze. Dar cred ca pozele ma intereseaza ma putin acum, de cand mi-am dat seama ca numai cu telescoape profesioniste poti face ceva la care lumea sa se uite, exact ca si la aparate foto.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   AstroFoto - avansati Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare

Download topic
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact