Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233896 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
remus.cirstea Membru

Data inscrierii: 27 Iul 2008 Mesaje: 1
|
Trimis: 30 Noi 2008 06:43 Download mesaj |
Titlul subiectului: Planetariul Muzeului Judetean Arges |
|
|
|
Program, pana la 15. 01.2009: Mi-D, 10.15, 12, 14, 16.
Rezervari: 0348/410375, 38 locuri/sesiune.
2,5 lei - elevi, pensionari, persoane cu dizabilitati
4 lei - adulti
În 2008, în primul an național dedicat educației cu ajutorul astronomiei și în avanpremiera primului an internațional al astronomiei, anul 2009, Muzeul Județean Argeș inaugurează primul planetariu digital de tip educațional din România, îmbogățindu-și oferta culturală la aniversarea a 80 de ani de la înființare. Planetariul Muzeului Județean Argeș, produs de firma franceză RSA Cosmos, al doilea mare constructor european de planetarii, este de tip ISS 2 HD, are un ecran cu diametru de 7 metri, oferă vizionarea unor proiecții de planetariu, de cinematografie panoramică și simultană și de expoziții virtuale de înaltă definiție (1900x1900 pixeli), sonorizate cu un sistem audio 5.1 pentru săli de cinematograf. Planetariu poate găzdui între 38 de spectatori, inclusiv persoane cu nevoi speciale de deplasare, mobilierul este proiectat și realizat special pentru planetariu, iar volumul de proiecție beneficiază de un sistem de climatizare optim și ecologic. La nivel european, planetariul Muzeului Județean Argeș se încadrează între cele mai performante planetarii digitale aflate în funcțiune și în curs de realizare, la categoria planetarii medii educaționale. Echipamentul tip In Space Systems (ISS) 2 HD poate fi interconectat prin sisteme digitale de transport a informației cu echipamente de observare astronomică pentru facilitarea unor proiecții live de observații astronomice făcute oriunde pe Terra.
Spectacolele de planetariu care vor fi prezentate in 2008-2009 sunt produse de Astroneuf si RSA Cosmos in Franta. ”Calatorie in sistemul solar” este un voiaj multimedia de 33 de minute destinat prezentarii Universului pe intelesul publicului larg. ”Cursa catre Pamant” - un spectacol special de desene animate, dstinat tuturor copiiilor, de la 7 la 90 de ani, spre a se intelege mai usor primii pasi facuti in cucerirea cosmosului. |
|
Sus |
|
 |
oaciu Membru

Data inscrierii: 07 Noi 2008 Mesaje: 13
Motto: VLADIMIR:(looking at the sky.) Will night never come? Localitate: Stefanesti, Arges
|
Trimis: 26 Aug 2009 16:46 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Am fost acum cateva luni. Foarte frumos.
E cumva in plan infiintarea unui club de astronomie pe langa Planetariu? V-am mai intrebat si atunci, nu-s sigur ca va amintiti (eram cu pustiul de 5 ani, dezamagit ca nu s-a spus nimic despre gaurile negre in program ) |
|
Sus |
|
 |
Cristian Monea Membru

Data inscrierii: 31 Dec 2008 Mesaje: 544
|
Trimis: 26 Aug 2009 19:01 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Am trecut si eu pe la planetariu... si cand s-au organizat cursurile de astronomie.
Citat: | E cumva in plan infiintarea unui club de astronomie pe langa Planetariu? |
Asa era vorba, ca se va infiinta un club de astronomie, un observator astronomic la muzeu si unul in munti, la cota 2000, in judet, dar nu stiu exact unde; si clubul urma sa se deschida vara asta cu o sesiune de comunicari stiintifice pe teme legate de astronomie. Dar nu s-a mai auzit nimic. L-am intrebat pe domnul Remus Carstea despre acest lucru, acum cateva luni, printr-un mesaj privat, dar nu mi-a raspuns. Totusi, am nadejdea ca se va realiza ceva . |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|