Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 234021 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Emil Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007 Mesaje: 1271
|
Trimis: 08 Aug 2009 17:57 Download mesaj |
Titlul subiectului: Bubble Nebula + M52 + NGC 7538 H-Alfa |
|
|
|
Salut,
Am dedicat doua nopti (06-07.08.09)acestui obiect (care necesita sincer sa fiu o focala mai mare insa am dorit sa scot in evidenta nebulozitatea de care este inconjurat).
Detalii technice:
Expuneri
6 x 1600 sec
11 x 900 sec
11 x 600 sec
Stackarea si corectia s-a facut in DeepSkyStacker cu dark-uri si flat-uri.Post-procesare Photoshop.
Optica foto:
TS ED-APO 90/500 mm cu Nova CCD 1602E la -20°c
Optica ghidaj:
Celestron SLT 102 102/660 mm cu Atik 16IC, expuneri 2 sec cu corectie prin portul ST-4.
Montura:
EQ-6 Skyscan Pro.
Am incercat ca la incadrare sa intre pe langa M52 (dreapta jos) si NGC 7538 (stanga jos). Pe langa Buble Nebula mai apar alte nebulositati care The Sky 6 nu le afiseaza (?) chiar si cu baze de date aditionale.
Conditii/observatii:
Temperatura relativ ridicata in prima parte a noptilor cu umiditate ridicata (peste 80% higrometru calibrat de mine folosind datele de la o statie meteorologica din apropiere) guiding relativ instabil pe 06.08 respectiv foarte linistit pe 07.08.
In data de 07.08 orele 23:30 observat 2 meteori E-W respectiv W-E unul dupa altul (interval 2 sec.) in acelasi sector al cerului circa 10-15° N de Vega.
Numai bine
Emil
P.S. Punctele negre se datoreaza dark-urilor necorespunzatoare (nu am avut pentru toata plaja de expunere).
Descriere: |
|
Marime fisier: |
587.96 kb |
Vizualizat: |
de 1983 ori |

|
Ultima modificare efectuata de catre Emil la 08 Aug 2009 21:07, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
 |
Cristian Monea Membru

Data inscrierii: 31 Dec 2008 Mesaje: 544
|
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

|
Trimis: 08 Aug 2009 19:03 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Asa ca am uitat:
Filtrul este un Baader H-Alfa de 35 nm. Iar petele negre nu sunt de la dark-uri ci de la flat-uri (2 sesiuni fiecare cu setul ei de flat-uri - circa 50 flaturi in total - prelucrate intr-o singura repriza duc la surprize neplacute).
Deci daca aveti doua sesiuni foto fiecare cu setul propriu de flaturi, stackati fiecare sesiune in mod individual iar la final cele doua imagini rezultate se stackeaza impreuna (fara corectii pentru ca sunt deja corectate).
Numai bine
Emil
P.S.
dxdx347: Deci nick-ul tau e mortal (I Robot! ) dar nu conteaza, cred ca o se supere Doru pe tine ca il lasi fara obiectul muncii
|
|
Sus |
|
 |
Cristian Monea Membru

Data inscrierii: 31 Dec 2008 Mesaje: 544
|
Trimis: 08 Aug 2009 20:43 Download mesaj |
|
|
|
Ma credeti ca habar n-aveam de unde e inspirat nick-ul . Eu l-am preluat de la cineva, deoarece aveam nevoie, acum cativa ani, de un nick sa ma inscriu pe un site de torrente, si nu aveam inspiratie . Multumesc pentru lamurire. Cand o sa ma intrebe cineva ce inseamna porecla, o sa stiu ce sa zic.
Nu am de gand sa-l las pe domnul Doru fara ocupatie . Chiar il rog sa prelucreze si dumnealui fotografia pentru ca ar face o treaba mai buna.
PS Daca aveti Windows Vista, puteti sa va prelucrati cu usurinta pozele folosind optiunea Fix din Windows Photo Gallery (dureaza cateva secunde).
|
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

|
Trimis: 08 Aug 2009 21:04 Download mesaj |
|
|
|
Salut,
deviem de la subiect dar cred ca sunt necesare niste lamuri.
I,Robot nu are legatura cu dxdx347, a fost asa chestie de moment, parca e vreo serie de model sa zic asa (versiunea 4 cu imbunatatiri servomotoare fata spate, functii avansate GO-TO, focalizare compensata la modificari de temperatura ).
In al doilea rand e sunt Emil (parca nu ati stii) si nu tin la eticheta adica nu ma luati cu Dumneavoastra, e mai simplu, mai usor si mai placut de luat cu "tu". Si pe de alta parte parca ma faceti si mai batran decat sunt in realitate, asa versiune moderna de Gandalf adica cu tichie, toiag de lemn, fara cal ca fanul costa, etc. etc.
Numai bine la toti prieteni
Emil
|
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 08 Aug 2009 23:24 Download mesaj |
|
|
|
Prelucrarea e aproape la fel de buna ca si cand as fi facut-o eu
|
|
Sus |
|
 |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2117
|
Trimis: 09 Aug 2009 16:25 Download mesaj |
|
|
|
atasez si eu o versiune
Descriere: |
|
Marime fisier: |
251.13 kb |
Vizualizat: |
de 1841 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|