Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 16 Iun 2009 22:13 Download mesaj |
Titlul subiectului: Experiente foto |
|
|
|
Dupa 1 an de activitate pasiva pe forum (read only), am hotarat sa abordez incet si partea de fotografie. Asadar, sambata seara am imprumutat un DSLR (Canon350D+obiectiv canon 18-55 si Tamron 50-200), un trepied si impreuna cu telescopul propriu Newtonian 1200/254 am inceput primele experimente.
Cam asa ceva a iesit si am nevoie de critici constructive pana la urmatorul test.
Descriere: |
Ursa mare Timp expunere 1min@18mm |
|
Marime fisier: |
976.25 kb |
Vizualizat: |
de 7239 ori |

|
Soarele Prime focus Expunere 1/1600 |
|
383.88 kb |
de 7239 ori |

|
|
168.77 kb |
de 7239 ori |

|
|
165.2 kb |
de 7239 ori |

|
_________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
Cristian Monea Membru

Data inscrierii: 31 Dec 2008 Mesaje: 544
|
Trimis: 16 Iun 2009 22:58 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Poti sa-mi spui si mie cum setezi aparatul sa faci expuneri? Un prieten de-al are un Canon EOS 350D si nu stie cum sa faca expuneri. De altfel, si eu sunt curios .
PS Din punctul meu de vedere (de amator in domeniul astrofotografiei), pozele sunt reusite. Sa incerci sa fotografiezi si Luna sau planetele care sunt pe cerul noptii in perioada aceasta.
|
|
Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2006 Mesaje: 2285
|
Trimis: 16 Iun 2009 23:19 Download mesaj |
|
|
|
Sunt OK pozele, tine-o tot asa.
|
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 17 Iun 2009 07:30 Download mesaj |
|
|
|
Cu exceptia pozelor la luna si soare facute in focarul telescopului, restul sunt facute cu obiectivul de 18-55 mm setat in modul manual si bulb (pentru expuneri mai mari de 30 sec).
Luna Expunere 1/1600 ISO 1600 |
|
65.42 kb |
de 7169 ori |

|
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

|
Trimis: 17 Iun 2009 07:39 Download mesaj |
|
|
|
Am o intrebare pentru cei priceputi:
Am facut o serie de cadre la soare si la luna pe care am incercat sa le prelucrez in Registax doar ca nu am reusit nimic. Telescopul fiind pus pe o montura Dobson nu am reusit sa incadrez soarele (luna) in acelasi loc in poza. Asadar, Registax a suprapus toate cadrele ca atare, rezultatul fiind 0.
Exista o setare care sa traga soarele de pe toate pozele si sa-l suprapuna intr-un singur obiect?
Multumesc!
Cer senin,
Marian
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
Mitu Catalin Membru

Data inscrierii: 01 Aug 2006 Mesaje: 828
|
Trimis: 17 Iun 2009 08:44 Download mesaj |
|
|
|
Ai posibilitate de a staca manual , pui tu crucea pe centrul obiectului
_________________ 200mm F/6, 130mm F/5, HEQ5 pro , NEQ5 , ATIK 320E , 450D, 15x70 |
|
Sus |
|
 |
Blakut Membru

Data inscrierii: 03 Noi 2008 Mesaje: 1355
Motto: Per Aspera ad Astra. Sau cum era? Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 17 Iun 2009 09:10 Download mesaj |
|
|
|
Vine cu un manual registax, care e destul de usor de aprcurs.. Daca pozele nu sunt rotite, ai sanse chiar mari.
_________________ Vizitati-mi blogul cu poze! http://blakutps.blogspot.com/
Unde-s multi puterea creste,
Da' gandirea nu sporeste... |
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007 Mesaje: 1271
|
Trimis: 19 Iun 2009 10:48 Download mesaj |
|
|
|
Salut,
da-i bataie ca esti pe drumul cel bun. Serios.
Numai bine
Emil
P.S. Daca te lasi de foto iti rup piciaarele Dezlantuie-te ca ai potential
|
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

|
Trimis: 19 Iun 2009 20:35 Download mesaj |
|
|
|
@ Emil: Am inteles intru totul!
Luni o sa obtin primele sponsorizari de la anumiti oameni care au inteles mesajul meu:
1 Nikon D60 cu obictiv 18-55 VR (desigur as fi dorit un Canon.......... dar asa a fost sa fie sponsorizarea si nu-mi pemiteam financiar sa o refuz). Marti sper sapot pune primele fotografii neghidate facute cu aceste noi achiziti.
2 Inel T + adaptor
3. Comanda IR pentru Nikon
Sper in cel mai scurt timp sa obtin sponsorizari si pentru EQ6 SynScan PRO si dupa aceea incepe adevarata munca. Sper sa se materializeze intregul proiect pe care il desfasor impreuna cu colegul si prietenul meu Marcel Jinca.
Credeti ca o sa fie un dezavantaj Nikon-ul in fotografia astronomica?
PS: pozele la luna si soare sunt facute din mana in focarul telescopului, deoarece nu aveam piesele adaptoare. Asadar, focalizarea mai slabuta se datoreaza si acestui fapt (pe langa experienta)
Cer senin,
Marian
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
Ionut Dohotariu Membru

Data inscrierii: 11 Noi 2008 Mesaje: 310
Motto: Ad augusta per angusta Localitate: Iasi
|
Trimis: 20 Iun 2009 06:53 Download mesaj |
|
|
|
telescopul propriu Newtonian 1200/254 poate 254/1200. oricum pozele sunt excelente si cred ca esti multumit de ele!!! mult succes inainte!!!
|
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

|
Trimis: 20 Iun 2009 08:34 Download mesaj |
|
|
|
Da, ai dreptate cu 254/1200. Initial am dorit sa mentionez dor focala telescopului si in final am trecut si apertura. Oricum, sunt convins ca nu are mare importanta inveriunea facuta si toti au sesizat acest lucru. Un sistem 1200/254 nici nu poate functiona!
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
Cristian Monea Membru

|
Trimis: 21 Iun 2009 01:03 Download mesaj |
|
|
|
Am imprumutat un Canon EOS 350D de la un prieten si m-am jucat putin cu el, la diferiti timpi de expunere.. Singurele poze care mi-au iesit cat de cat bine:
PS Iluminatul stradal este de vina pentru tenta rosiatica a celei de-a doua fotografii.
|
434.61 kb |
de 6835 ori |

|
|
653.78 kb |
de 6835 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

|
Trimis: 21 Iun 2009 09:29 Download mesaj |
|
|
|
Ar trebui sa incerci expuneri mai mari de 30s. Daca nu ai o montura motorizata care sa urmareasca bolta cereasca, poti incerca expuneri mai mari de 30s (de ex. 1 min) cu obiectivul 18-55mm @ 18mm.
Spor la treaba.
PS: Incearca treaba asta intr-un loc fara poluare luminoasa. O sa vezi diferente majore!
In plus poti incerca prelucrarea lor cu diferite programe:
Ca exemplu, poti atenua acele pete rosii
Cu stima,
Marian
|
30.99 kb |
de 6800 ori |

|
|
268.23 kb |
de 6800 ori |

|
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
Cristian Monea Membru

|
Trimis: 21 Iun 2009 15:31 Download mesaj |
|
|
|
Mersi pentru sfaturi! O sa le aplic cand mai fac rost de aparat (azi a trebuit sa il inapoiez). Am facut o expunere de vreo 2 minute, dar imaginea era prea rosie. Cu ce ai prelucrat pozele?
|
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

|
Trimis: 21 Iun 2009 19:18 Download mesaj |
|
|
|
Am ajustat putin contrastul cu Adobe Photoshop
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |