Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
aurelia idita Membru

Data inscrierii: 12 Iun 2009 Mesaje: 9
|
Trimis: 13 Iun 2009 15:46 Download mesaj |
Titlul subiectului: vand celestron 127 eq |
|
|
|
am luat de curand un telescop reflector powerseeker celestron 127 eq
http://astromagazin.ro/catalog/celestron-p...4cf65e5581 gasesc ca e o jucarie pt copii. baiatul meu are 19 ani e incepator in ale astronomiei si cred ca trebuia sa ii iau altceva. acum vreau sa-l dau. are doar o saptamana de folosinta. pentru cei interesati, il dau si pe componente.
raspundeti in PM, la idita_aurelia@yahoo.com sau 0761 141627. |
|
Sus |
|
 |
horea_florin Membru

Data inscrierii: 29 Iul 2008 Mesaje: 390
|
Trimis: 13 Iun 2009 16:45 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
in primul rand nu e o jucarie pentru copii!in al doilea rand daca fiul dumneavoastra e incepator degeaba ii luati un telescop mai mare pentru ca foarte probabil nu se va descurca cu el.Acel telescop e rocomandat pentru incepatori....,dar pe un cer bun acel telescop poate oferi imagini chiar frumoase .Fiul dumneavoastra cel mai probabil nu stie ce poate vedea cu acel telescop.Eu zic sa sa va mai ganditi inainte sa il vindeti.Cautati m27 ,m13,m57,m104,m29 ,eu obiectele astea le-am vazut prin telescopul de 130 mm.Stima si toate cele bune! |
|
Sus |
|
 |
aurelia idita Membru

|
Trimis: 13 Iun 2009 17:19 Download mesaj |
|
|
|
apreciez raspunsul si nu incerc sa fac polemica pe ceea ce poate sau nu, vedea prin el. aici, in orasul nostru fiinteza astroclubul SARM Gorj, au un telescop de 100mm si unul de 254, si eu am privit prin ele si sunt de acord ca acest 127 nu se compara cu un 254. nemultumirea este ca in colet, a venit decolimat. am apelat la baieti ca sa-l aduca in parametrii (cu un punct pe oglinda principala, au folosit si un colimator cu laser), iar singurul ocular care da imaginea clara este acela de 20mm. cu cel de 4mm (fara sa mai folosesti si barlow 3x) imaginea la 250x este neclara si apar aberatiile. si atunci ce fac? raman doar la 50x? de aia am dat 665 RON? cunoaste cerul si multe din messier le-am observat si eu, dar daca nu-l vrea ce sa fac cu el? il tin pe post de bibelou? multumesc oricum pentru sfaturi este senin si in seara asta mai facem o iesire alaturi de cei de la SARM poate se razgandeste. daca nu cred ca 500 RON ar fi acceptabil. |
|
Sus |
|
 |
horea_florin Membru

Data inscrierii: 29 Iul 2008 Mesaje: 390
|
Trimis: 13 Iun 2009 17:37 Download mesaj |
|
|
|
daca doar ocularul de 20 mm ofera imagine buna atunci ii bai.De obicei cand se comanda un telescop pe timpul drumului telescopul se decolimeaza deci trebuie colimat acasa dinou!Eu cum nu am avut laser deci am incercat sa il colimez cat mai bine cu ochiul liber,e adevarat ca nu e perfect colimat dar nu am nici o problema cand ma uita la luna cu 162,5(ocular de 4mm).La dso de obicei fac observatii cu 65x care ofera o imagine buna si clara .Cel mai probabil telescopul mai trebuie odata colimat foarte atent.Postez un link care sper sa ajute http://www.youtube.com/watch?v=ME-CBtemo7Q&feature=related
Stima!
 |
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9515
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 13 Iun 2009 18:48 Download mesaj |
|
|
|
Horea
tu ai alt tip de telescop.Acesta care este de vanzare imi pare scurt pentru F/8.Probabil are lentila Jones.Mircea |
|
Sus |
|
 |
aurelia idita Membru

|
Trimis: 13 Iun 2009 20:19 Download mesaj |
|
|
|
nu, ala este, dar are o lentila barlow in focuser. 500mm are tubul, dar focala este de 1000mm, doar nu stiu ce am luat? |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008 Mesaje: 1714
|
Trimis: 14 Iun 2009 12:01 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: vand celestron 127 eq |
|
|
|
aurelia idita a scris: | am luat de curand un telescop reflector powerseeker celestron 127 eq
http://astromagazin.ro/catalog/celestron-p...4cf65e5581 gasesc ca e o jucarie pt copii. baiatul meu are 19 ani e incepator in ale astronomiei si cred ca trebuia sa ii iau altceva. acum vreau sa-l dau. are doar o saptamana de folosinta. pentru cei interesati, il dau si pe componente.
raspundeti in PM, la idita_aurelia@yahoo.com sau 0761 141627. |
Sincer, tot respectul din partea mea! Stiti atatea informatii despre partea astro-tehnica incat am ramas paff. Pentru o mama a unui baiat de 19 ani e ceva deosebit. Totusi m-am intrebat, cum de ati cumparat acea ,,jucarie de copii" stiind atatea? |
|
Sus |
|
 |
aurelia idita Membru

|
Trimis: 14 Iun 2009 17:14 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: vand celestron 127 eq |
|
|
|
aceste "cunostinte" nu imi apartin. avem ca vecini, baietii din SARM Gorj. ei sunt cu partea tehnica. gresala mare am facut-o (dar atati bani am avut), sa-l cumpar. asta e. poate reusesc si il dau si pe componente. |
|
Sus |
|
 |
aurelia idita Membru

|
Trimis: 15 Iun 2009 18:01 Download mesaj |
Titlul subiectului: inchid topic celestron 127 eq |
|
|
|