Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
IC434_5aklein.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 238104
Numar de utilizatori inregistrati: 2902
Cel mai nou utilizator inregistrat: carl22
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

astrograf

Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

DIY / ATM / Reparatii

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
neox
Membru
Membru

Data inscrierii: 17 Iun 2008

MesajTrimis: 30 Mai 2009 19:16 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Aaaa...il stiu pe nenea Very Happy , am vorbit pe Cloudy Nights. Am reusit sa fotografiez dupa indicatiile lui spectrul solar cu multe linii Fraunhoffer vizibile, cu un simplu DVD. Ce mica-i lumea Smile

Uitasem ca am vazut la el modificarea telescopului Meade DSS-2114 in format Schmidt.
Uite aici si un filmulet :
http://www.youtube.com/watch?v=wnYv_SmdLQA

Daca s-ar monta telescopul in ecuatorial, rezultatele ar fi chiar fooarte interesante.

www.cloudynights.com
Sus
horea_florin
Membru
Membru

Data inscrierii: 29 Iul 2008

MesajTrimis: 30 Mai 2009 21:22 Download mesaj
Titlul subiectului:

mersi neox.dar eu nu inteleg un lucru.el nu monteaza camerea in locul oglinzii secundare ci introduce(nu am inteles exact)ceva lentile in focuser inaintea ocularului ca sa corecteze aberatiile de sfericitate dupa care se introduce camera ccd Confused nu mai inteleg deloc...pentru ca credeam ca la un astrograf camera se pune in locul oglinzii secundare.si inca ceva ce rol are tabla aia aflata in fata telescopului?tabla are gaura egala cu diametrul tubului sau egal cu diametrul oglinzii? Confused Confused Stima!
Sus
neox
Membru
Membru

MesajTrimis: 30 Mai 2009 21:46 Download mesaj
Titlul subiectului:

M-am mai uitat inca odata la filmulet.
Deci...telescopul original are oglinda sferica , iar lentila care o arata (de care cred ca zici tu) e un element corector pt aberatia de sfericitate si era montata in focuserul original. Lentila asta nu mai e necesara la camera Schmidt si a scos-o.
Apoi telescopul fiind mic nu poti instala direct in mijlocul tubului camera ccd, si oricum ar fi fost mult de modificat, asa ca a folosit designul Newton original, pentru comoditate. Oricum camera plasata direct in focar, in centrul tubului optic se justifica cand ai o apertura mare si o focala foarte scurta mult mai scurta de F/5 sau F/4.
Tabla aia Smile , e diafragma plasata in centrul de curbura a oglinzii. Omu a incercat sa faca totul cat mai simplu Wink .
Eu zic ca poti sa incerci si tu cu oglinda care o ai. Bine..acuma am omis din calcul camera ccd, care oricat de amarata e tot costa ceva, si fara de care n-ai astrograf.

www.cloudynights.com
Sus
horea_florin
Membru
Membru

MesajTrimis: 30 Mai 2009 22:03 Download mesaj
Titlul subiectului:

acuma am inteles.
dar atunci in locul camerei ccd nu as putea pune un adaptor cu un aparat foto(afocal ma refer)?Stima!
Sus
neox
Membru
Membru

MesajTrimis: 30 Mai 2009 22:16 Download mesaj
Titlul subiectului:

Sigur ca poti sa incerci si afocal numai ca pentru Deep sky un aparat digital clasic e ineficient. Ca sa poti sa obtii ceva rezultate pe obiecte mai luminoase ar fi neaparat nevoie sa inveti niste tehnici de fotografie si mai ales de procesare sa poti scoate cat mai multe detalii. Iti recomand sa cauti pe net (da un google la "astrophotography" si gasesti tone de informatii) despre fotografia astronomica, si sfaturi de la amatorii deja versati. La fotografie totul e tehnica, de la ce camera ai, ce telescop, ghidaj, mod de achizitie a imaginii, mod de procesare...o bucatarie intreaga. Dar se merita chinuiala Very Happy .

www.cloudynights.com
Sus
Mircea Pteancu
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008

Motto: ''OBSERVO ERGO SUM''

MesajTrimis: 30 Mai 2009 22:52 Download mesaj
Titlul subiectului:

Noa,mai bihoreanule iata si ce-ti doresti tu ,fara ''table gaurite'' in fata oglinzii ... (asta n-am inteles-o dupa ce tu ai citat,pe larg, din Alexescu despre camera semi-Schmidt).Maestrul Geppeto a construit ''telescopu' nebunu'' folosind o oglinda identica cu a ta si plasand aparatul foto digital direct in focar.Mircea

http://forums.astronomydaily.com/viewtopic...mp;start=0
Sus
horea_florin
Membru
Membru

MesajTrimis: 30 Mai 2009 23:13 Download mesaj
Titlul subiectului:

neox multam .am un fujifilm s5500
domnu' Mircea nici nu imi vine sa cred cat de banal si de simplu arata...dar eficient dar nu inteleg o chestie....grosimentul de cine este dat?
oglinda de acolo nu este parabolica?]
daca oglinda mea sferica de 150mm si sa zicem ca as avea o camera ccd as putea face ceva foarte asemanator cu rezultate bune? Very Happy Very Happy Very Happy Stima!
Sus
horea_florin
Membru
Membru

MesajTrimis: 30 Mai 2009 23:23 Download mesaj
Titlul subiectului:

inca ceva camera care o foloseste la respectivul astrograf e un webcam obisnuit? Rolling Eyes Rolling Eyes
Sus
neox
Membru
Membru

MesajTrimis: 30 Mai 2009 23:24 Download mesaj
Titlul subiectului:

Stati asa ca ne incurcam Smile ...
1. Deci daca ai oglinda sferica, iti trebuie diafragma in centrul de curbura (ma rog tabla Laughing ).
Nenea prezentat de D-l Pteancu are oglinda parabolica, deci alta poveste.
2. Nu exsita notiunea de grosisment in fotografie. Grosimentul se aplica doar vizual cu ochiul la ocular. La fotografie se ia in calcul dmensiunea ughiulara a obiectului fotografiat tradusa in milimetri pe film/senzor.

Ai putea obtine rezultate chiar mai bune decat cele din filmulet pt ca ai o oglinda mai mare.

www.cloudynights.com
Sus
horea_florin
Membru
Membru

MesajTrimis: 31 Mai 2009 01:08 Download mesaj
Titlul subiectului:

inteleg
acuma.ai putea sa imi spui exact care e problema cu diafragma in centrul de curbura?
unde vine pusa,ce diametru trebuie sa aiba gaura?se poate face si din carton mai gros?
Stima!
Sus
neox
Membru
Membru

MesajTrimis: 31 Mai 2009 01:43 Download mesaj
Titlul subiectului:

Diafragma vine, asa cum suna, in centrul de curbura al oglinzii, deci daca ai o oglinda de 150mm la F/5, asezi diafragma la 1.5m fata de oglinda. Poti s-o faci din orice material tare ai la indemana, carton, plastic, tabla etc. Fara a intra in prea multa teorie, diafragma are rolul de a corecta aberatia de sfericitate a oglinzii (sferice). Diametrul e in functie de focala oglinzii, spre rusinea mea, imi scapa acu' cum il determini exact. Cel mai simplu ar fi sa experimentezi cu cateva diametre diferite. Dar cred ca pe la 100 -120mm e cel mai potrivit.

www.cloudynights.com
Sus
horea_florin
Membru
Membru

MesajTrimis: 31 Mai 2009 02:14 Download mesaj
Titlul subiectului:

acuma am inteles....(te rog daca ati aduci minte sa imi spui formula prin care pot afla ce diametru trebuie sa aiba diafragma)
deci vine montat ceva de genu oglinda-----camera ccd------diafragma
Sus
horea_florin
Membru
Membru

MesajTrimis: 31 Mai 2009 12:47 Download mesaj
Titlul subiectului:

in primul site cu astrograful meade de 114 diafragma avea cu 25 mm mai putin decat diametrul oglinzii deci un diametru de aproximativ 90mm
daca scad 25 mm din diametrul oglinzii de 150 mm atunci diafragma ar pe la 125mm.Oare e bine? Confused Confused Confused Stima!
Sus
neox
Membru
Membru

MesajTrimis: 31 Mai 2009 12:51 Download mesaj
Titlul subiectului:

120-125 cred ca e numai bine. Oricum daca ai o camrea ccd sau webcam macar poti sa faci niste teste cu cateva diametre diferite si poti alege pe cel mai bun.

www.cloudynights.com
Sus
horea_florin
Membru
Membru

MesajTrimis: 31 Mai 2009 12:54 Download mesaj
Titlul subiectului:

cu camera web as putea fotografia ceva inafara de planete?
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   DIY / ATM / Reparatii Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4  Urmatoare

Download topic
Pagina 2 din 4

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact