Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
titaniq Membru

Data inscrierii: 07 Aug 2008 Mesaje: 25
|
Trimis: 28 Mai 2009 09:50 Download mesaj |
Titlul subiectului: problema vizualizare |
|
|
|
aseara am scos telescopul pentru observarea lunii, dupa mult timp de inactivitate. am avut surpriza sa vad imaginea lunii dubla sau chiar tripla. Este cumva o problema de colimare? am sa incerc sa fac si ceva poze sa exemplific. |
|
Sus |
|
 |
titaniq Membru

|
Trimis: 28 Mai 2009 11:32 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
am procesat filmuletul facut aseara cu registax si a iesit cam asa ceva. nu am mai umblat la editare in PS. se observa 3 umbre pe marginea lunii. asa se vede si la privirea directa prin ocular.
 |
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6849
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 28 Mai 2009 14:06 Download mesaj |
|
|
|
Ce telescop ai? _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
titaniq Membru

|
Trimis: 28 Mai 2009 14:30 Download mesaj |
|
|
|
celestron powerseeker 76/700 + canon SX100IS , afocal, cu adaptor self-made dupa schitele de pe site-ul astroclub mures. |
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 28 Mai 2009 15:18 Download mesaj |
|
|
|
Asta ce e, refractor sau newton, ca nu il vad pe site?
Ai facut si probe vizual?
Ai utilizat si diagonala la fotografiere?
Ce ocular ai utilizat? _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
titaniq Membru

|
Trimis: 28 Mai 2009 15:28 Download mesaj |
|
|
|
Type of Telescope: Reflector
Construction: Newton
Ocular: 20mm
nu stiu ce inseamna "a utiliza si diagonala la fotografiere"
am facut ceva probe vizual azinoapte. o sa mai fac si azi ceva , eventual daca pot sa fac si ceva poze cu ce se vede in focuser (oglinzile, spider-ul, eventual cercurile pe o stea mai luminoasa) |
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

|
Trimis: 28 Mai 2009 15:54 Download mesaj |
|
|
|
Intrebarea cu diagonala am pus-o pentru ca nu stiam ce fel de telescop ai. Normal ca la newton nu ai asa ceva.
Chiar nu prea vad de unde sa ai reflexii multiple intr-un newton. Poate din ocular. Zgaltaie-l un pic mai tare, sa vezi daca se aude un zgomot in interior. Poate inelele care tin lentilele sunt slabite, si lentilele nu mai stau la locul lor. Eventual, desfa-l, cu grija, sa pastrezi ordinea si modul de montare al lentilelor, sterge-le si pune-le la loc, asigurandu-te ca s-au asezat bine. _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
titaniq Membru

|
Trimis: 28 Mai 2009 17:55 Download mesaj |
|
|
|
am facut ceva poze. cred ca e vb despre o decolimare a oglinzii pricipale. daca poate cineva cu experienta mai multa sa-mi confirme. nu am facut niciodata o colimare si imi e teama sa nu stric mai mult decit e.
 |
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

|
Trimis: 28 Mai 2009 17:59 Download mesaj |
|
|
|
Decolimarea nu cred ca poate da reflexii multiple. Oricum trebuie sa il colimezi, ca la cum arata, o cam cere. _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
Forever_Man Membru

Data inscrierii: 04 Iun 2005 Mesaje: 1924
|
Trimis: 28 Mai 2009 18:25 Download mesaj |
|
|
|
Probabil ocularul are pete de grasime de pe degete. _________________ BINOCLURI: Norconia Sport 10x50, Celestron Skymaster 15x70
TELESCOAPE: Skywatcher 130/650, Skywatcher 200/1200 |
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

|
Trimis: 28 Mai 2009 18:34 Download mesaj |
|
|
|
Chestia cu petele de grasime e posibila, mai ales ca nu se fac doar de pe degete, ci si de pe gene. Oricum, trebuie sa iti iei inima in dinti, si sa faci o curatenie generala, si o colimare. Ai sa vezi ca nu e chiar asa greu, si daca esti atent, nu ai ce sa strici. _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
octopus Membru

Data inscrierii: 18 Ian 2009 Mesaje: 223
Motto: Carpe diem! Localitate: Targoviste
|
Trimis: 28 Mai 2009 19:01 Download mesaj |
|
|
|
Dragos ,
mi-a placut treaba cu "zgaltie-l mai tare" si "desfa-l cu grija" !!!  |
|
Sus |
|
 |
neox Membru

Data inscrierii: 17 Iun 2008 Mesaje: 1553
|
Trimis: 28 Mai 2009 19:35 Download mesaj |
|
|
|
Merge si viceversa
Serios acuma...ai incercat cu oculare diferite?
S-ar parea ca apar reflexe parazite pe undeva. Ce oculare folosesti/ai folosit la observatii? _________________ Small minds discuss people, Average minds discuss events, Great minds discuss ideas
www.cloudynights.com
Ultima modificare efectuata de catre neox la 28 Mai 2009 19:40, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
 |
titaniq Membru

|
Trimis: 28 Mai 2009 19:37 Download mesaj |
|
|
|
am curatat ocularele si barlow-ul, erau urme de degete. oglinda secundara e plina de praf ... trebuie sa-mi fac curaj. am citit cum se curata pe forum, dar trebuie sa gasesc furtun si suflanta. multumesc de ajutor. |
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

|
Trimis: 28 Mai 2009 20:03 Download mesaj |
|
|
|
Vezi ca e pe blog un material despre curatare. Si nu ai nevoie de suflanta.
Octopus, aia cu zgaltaie-l tare si desfa-l cu grija e din ciclul ''da-l mai tare si inchide-l'' _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
|