Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
luna_zi.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 233872
Numar de utilizatori inregistrati: 2834
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Luneta terestra

Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Achizitie instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
CristiB
Membru
Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008

MesajTrimis: 24 Mai 2009 14:24 Download mesaj
Titlul subiectului: Luneta terestra
Raspunde cu citat (quote)

Salut!
Saptamana viitoare o sa iau una dintre lunetele de mai jos :
http://astromagazin.ro/catalog/voyager-257...62176a9c7d
http://astromagazin.ro/catalog/mini-65835-...62176a9c7d
http://astromagazin.ro/catalog/mini-70750-...62176a9c7d
Rugamintea mea la cei care au mai multa experienta cu astfel de instrumente e sa-mi spuna care ar fi mai potrivita din cele 3. Eu m-am uitat prin binoclu 15x70 de la Celestron si prin binoclu TS 20x80 iar claritatea imaginii e mai buna la TS. Asa sa fie si la lunetele terestre?
Multumesc!
Sus
dragos.n
Membru
Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi

MesajTrimis: 24 Mai 2009 15:13 Download mesaj
Titlul subiectului:

Tu intrebi care luneta e mai potrivita. Potrivita pentru ce? Ce fel de observatii vrei tu sa faci cu ea?

Oricum, dincolo de ce scrie comerciantul pe site, astea nu prea sunt bune pentru astronomie. Cel mult sa te uiti cu ele la luna.

Membru
Membru

MesajTrimis: 24 Mai 2009 15:31 Download mesaj
Titlul subiectului:

dragos.n a scris:
Tu intrebi care luneta e mai potrivita. Potrivita pentru ce? Ce fel de observatii vrei tu sa faci cu ea?

Oricum, dincolo de ce scrie comerciantul pe site, astea nu prea sunt bune pentru astronomie. Cel mult sa te uiti cu ele la luna.

Smile Macar atat stiu si eu, sa fac deosebire intre cele pt observatii terestre si cele astronomice. Cea mai buna pt observatii terestre bineinteles!
Sus
dragos.n
Membru
Membru

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi

MesajTrimis: 24 Mai 2009 16:33 Download mesaj
Titlul subiectului:

Nu e vorba ca nu stii, ci ca nu ai specificat, iar comerciantul spune ca sunt bune si pentru astronomie.

TS-ul are avantajul ca e mai luminos, F/D=7,4, fata de 10,4 si 12 la Celestroane. In plus acolo scrie ca pe el poti pune un DSLR, sa faci fotografii. Probabil cu un adaptor.

Celestroanele au ''marele avantaj'' ca au un mini trepied, care iti va fi de folos in teren, unde va trebui sa stai pe burta ca sa faci observatii. In plus, daca vrei sa observi ceva care e mai sus pe cer, luneta va da cu curul de pamant, iar tu vei putea sa gusti din dulcele sol al patriei.

Despre diferente de calitate, nu am idee. Cred ca iti va fi de ''foarte mare'' folos sfatul meu.

Membru
Membru

MesajTrimis: 24 Mai 2009 16:59 Download mesaj
Titlul subiectului:

La modul sincer chiar e de folos sfatul dumneavoastra. E acolo un cuvant hotarator pt mine: luminos. Am avut un Celestron 90/1000 AZ si am fost dezamagit de claritatea imaginii. Binoclul TS 20x80 e mult mai performant decat ce imi oferea acel telescop. Revenind la sfat asta ar insemna ca luneta terestra de la TS e mai buna in ceea ce priveste calitatea imaginii.
Insa tot rascolind pe site-uri am mai gasit lunetele
http://astromagazin.ro/catalog/luna-60900-...62176a9c7d
si
http://astromagazin.ro/catalog/celestron-p...62176a9c7d
care sunt cam in aceeasi bani. Ar impaca acestea si capra si varza, adica bine pt terestru si modest pt astro?
Sus
dragos.n
Membru
Membru

MesajTrimis: 24 Mai 2009 17:07 Download mesaj
Titlul subiectului:

Pai amandoua sunt mult mai intunecoase decat TS-ul. Prima are F/D 15, cealalta 10. Au avantajul ca poti sa schimb ocularele, si va trebui sa o faci ca alea sunt... deci vei mai da niste bani, si au un trepied si o montura cat de cat, rezonabila pentru greutatea lor, dar nu foarte usor de folosit terestru. Este EQ.
Membru
Membru

MesajTrimis: 24 Mai 2009 17:24 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cred ca si la TS este optiunea de schimbare a ocularelor.
http://telescope-service.com/maksutovs/sta...ml#Voyager
Este un tabel acolo unde spune ca poti ajunge la o marire de 100x cu un alt ocular. Asta daca nu am inteles eu gresit!
Sus
CristiB
Membru
Membru

MesajTrimis: 24 Mai 2009 17:32 Download mesaj
Titlul subiectului:

Domnule Dragos am vazut ca ati luat foarte mult in considerare factorul ,,luminozitate". M-am orientat si eu pe site-uri dupa acest criteriu si am mai gasit
http://astromagazin.ro/catalog/skywatcher-...62176a9c7d
Credeti ca acesta e mai,,performant" decat TS-ul?
Sus
dragos.n
Membru
Membru

MesajTrimis: 24 Mai 2009 18:40 Download mesaj
Titlul subiectului:

L-am luat in considerare pentru ca mai luminos, ca F/D mai mic, inseamna teoretic un camp de vedere mai larg. Mak-urile sunt renumite pentru o buna calitate a imaginii, dar in general un camp ingust. Eu am unul de 127mm cu F/D=11,8 si asa e. Asta de la TS are doar 7,4 sau 7,5 cu adaptorul de foto. Si e mic, usor de transportat. Am vazut si adaptoarele de pe site-ul lor. E ok.

Acum stii vorba aia. Ce e mai bun decat un instrument mic si bun? Un instrument mare si bun. Ei bine, nu e valabila in toate cazurile, ca un instrument mare si bun nu e chiar usor de transportat.

Membru
Membru

MesajTrimis: 24 Mai 2009 18:47 Download mesaj
Titlul subiectului:

dragos.n a scris:
L-am luat in considerare pentru ca mai luminos, ca F/D mai mic, inseamna teoretic un camp de vedere mai larg. Mak-urile sunt renumite pentru o buna calitate a imaginii, dar in general un camp ingust. Eu am unul de 127mm cu F/D=11,8 si asa e. Asta de la TS are doar 7,4 sau 7,5 cu adaptorul de foto. Si e mic, usor de transportat. Am vazut si adaptoarele de pe site-ul lor. E ok.

Acum stii vorba aia. Ce e mai bun decat un instrument mic si bun? Un instrument mare si bun. Ei bine, nu e valabila in toate cazurile, ca un instrument mare si bun nu e chiar usor de transportat.

Multumesc frumos, spre TS mi se indreptase si mie ,,inima". Nu mi-ati spus daca in site-ul pus de mine ocularele pot fi inlocuite. Daca se poate inlocui ocularul e inca un plus in imagine. Si la propriu si la figurat!
Sus
dragos.n
Membru
Membru

MesajTrimis: 24 Mai 2009 20:30 Download mesaj
Titlul subiectului:

Da se poate inlocui ocularul, dar iti trebuie un adaptor. Mai jos pe pagina ai o lista a preturilor adaptoarelor, si niste imagini cu ele.
Membru
Membru

MesajTrimis: 24 Mai 2009 21:07 Download mesaj
Titlul subiectului:

Multumesc frumos pt ajutor! Daca ati dori sa imi raspundeti si la aceasta postare cred ca nu va mai deranjez dupa asta\

Domnule Dragos am vazut ca ati luat foarte mult in considerare factorul ,,luminozitate". M-am orientat si eu pe site-uri dupa acest criteriu si am mai gasit
Sus
dragos.n
Membru
Membru

MesajTrimis: 24 Mai 2009 23:58 Download mesaj
Titlul subiectului:

Adresa pe care ai pus-o nu e buna. Mai scrie odata, sau scrie tipul instrumentului.
Membru
Membru

MesajTrimis: 25 Mai 2009 08:43 Download mesaj
Titlul subiectului:

cristib a scris:

..
Sus
dragos.n
Membru
Membru

MesajTrimis: 25 Mai 2009 10:06 Download mesaj
Titlul subiectului:

Te-ai uitat la greutate? Dar la luminozitate. Pentru ca sa vezi planete e bun, dar pentru terestru nu.
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Achizitie instrumente Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare

Download topic
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact