Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
cudjo66 Membru

Data inscrierii: 02 Feb 2008 Mesaje: 240
Motto: Drumul cel mai drept este cel care coteste la momentul oportun Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 05 Mar 2009 23:31 Download mesaj |
Titlul subiectului: Recomandare ocular |
|
|
|
Buna seara,
As dori sa achizitionez un ocular Williams Optic UWAN 6 mm, CV 82 grade, oferta e de 740 RON.
Mentionez ca am un telescop Astromaster 130/650 f/5.
As dori sa stiu de la cei experimentati ce parere au de acest ocular.
Va multumesc |
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6849
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 06 Mar 2009 10:47 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Nu stiu daca are cineva un astfel de ocular. Poti cauta recenzii pe cloudynights sau pe excelsis. Din ce am citit eu, parerile erau bune. _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
Vlad Membru

Data inscrierii: 10 Sep 2008 Mesaje: 691
|
Trimis: 09 Mar 2009 15:33 Download mesaj |
|
|
|
parerea mea este ca 6mm este cam putin pt telescopul tau, la o deschidere de 130mm.
in functie si de perioada anului, este posibil sa nu poti nici sa focalizezi bine cu el. Eu pot doar sa-ti spun ca am un 6 mm ortho, si rareori pot sa il folosesc cu succes. Cred ca te-ai bucura mai mult de unul de 10-12 mm
my two cents worth... |
|
Sus |
|
 |
cudjo66 Membru

Motto: Drumul cel mai drept este cel care coteste la momentul oportun Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 10 Mar 2009 18:44 Download mesaj |
|
|
|
Nu am inteles de ce in anumite perioade ale anului nu pot sa-l folosesc cu succes.
Avand un camp foarte mare nu ar trebui sa fie probleme.
Acum folosesc printre altele un ocular din dotare de 10 mm cu un barlow de 2X si nu sunt probleme chiar daca CV este de 40 grade.
La 82 grade cred ca altele sunt datele problemei.
Oricum multumesc de raspuns, astept si alte pareri. |
|
Sus |
|
 |
Vlad Membru

Data inscrierii: 10 Sep 2008 Mesaje: 691
|
Trimis: 10 Mar 2009 18:50 Download mesaj |
|
|
|
pentru ca in anumite perioade ale anului turbulentele atmosferice sunt mai pronuntate si este imposibil (pt mine cel putin) sa focalizez cu 6 mm. Si telescopul meu este tot F5,
Inainte am avut un telescop f8 si nu aveam problemele astea. |
|
Sus |
|
 |
cudjo66 Membru

|
Trimis: 10 Mar 2009 23:04 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc.
Voi incerca pe la 8-10 mm |
|
Sus |
|
 |
horatius Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006 Mesaje: 1203
|
Trimis: 11 Mar 2009 14:24 Download mesaj |
|
|
|
Poti folosi oculare de 4 si 3mm in mod curent in telescopul tau, si iti spun din experienta. 130mm diametrul este suficient de mic, se aclimatizeaza rapid, iar pana la 200X atmosfera nu isi spune cuvantul. Tot secretul este sa iti colimezi telescopul. Daca tot te intereseaza oculare cu camp vizual extrem de larg poate te orientezi spre ocularele Axiom LX, sunt putin mai bune ca UWAN si cam acelasi pret. _________________ Horatius
STARMAX Astronomie
Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro |
|
Sus |
|
 |
cudjo66 Membru

|
Trimis: 11 Mar 2009 18:31 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc skywatcher pentru interventie, imi este foarte utila, pentru ca ma gandeam ca varianta si la Axiom LX. |
|
Sus |
|
 |
cudjo66 Membru

|
Trimis: 15 Mar 2009 10:32 Download mesaj |
|
|
|
Se poate inchide |
|
Sus |
|
 |
cudjo66 Membru

|
Trimis: 23 Apr 2009 20:42 Download mesaj |
|
|
|
Topic inchis _________________ CPC 800 GPS |
|
Sus |
|
 |
|