Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Oliver Dragan Membru

Data inscrierii: 04 Iul 2008 Mesaje: 1616
Motto: Inima are ratiunile ei pe care ratiunea nu le cunoaste. Localitate: Braila
|
|
Sus |
|
 |
Oliver Dragan Membru

Motto: Inima are ratiunile ei pe care ratiunea nu le cunoaste. Localitate: Braila
|
|
Sus |
|
 |
Cristian Monea Membru

Data inscrierii: 31 Dec 2008 Mesaje: 544
|
Trimis: 19 Mar 2009 17:28 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Deșteaptă idee. Bravo lor! |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11253
|
Trimis: 19 Mar 2009 19:08 Download mesaj |
|
|
|
Si cand te gandesti ca camerele foto opereaza (conform manualului) intre 0-30 'C. Nu ma pricep sa traduc dar se pare ca le-a iesit izolatia termica. Vedeti aici graficul evolutiei temperaturii externe si interne: http://www.flickr.com/photos/meteotek08/
Foarte tare punerea in practica si rezultatul. |
|
Sus |
|
 |
Oliver Dragan Membru

|
Trimis: 19 Mar 2009 20:22 Download mesaj |
|
|
|
Titlul topicului este "Cum sa fotografiezi spatiul cu 56 lire sterline" dar semnul lirei nu a fost recunoscut de site.
Nu cred a costat chiar 56 lire sterline dar probabil cu maxim 100 euro cred ca s-au descurcat. Mai mult ca sigur daca ne-am aduna cativa nebunatici am reusi si noi acest lucru. |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 19 Mar 2009 20:32 Download mesaj |
|
|
|
Din cate am inteles eu, 56 Lire Sterline (adica vreo 100 Euro) a fost doar camera. Nu stiu unde gasesti la noi asemenea balon (lasand la o parte banii) ca sa nu mai vorbesc de heliu. Dupa aia mai trebuie electronica pentru declansarea aparatului de la distanta (aia cred ca s-ar putea face relativ usor). Teama mi-e ca ar trebui aprobari de la primarie, politie si autoritatea aeronautica  |
|
Sus |
|
 |
Oliver Dragan Membru

|
Trimis: 19 Mar 2009 20:54 Download mesaj |
|
|
|
Camera foto e un banal Canon compact. Nu am citit explicatiile lor dar eu cred ca e deajuns un circuit care sa declanseze camera la un anumit interval. Ei au vrut sa masoare mai multi parametrii si de aceea au atasat senzori. Pe mine m-ar interesa in primul rand pozele si un radioemitator pentru localizarea structurii dupa aterizare. Balonul...am niste amici in Spania...ii pun sa caute...dar probabil putem cauta si prin State. Pana la urma, daca te urnesti sa faci chestia asta, o duci la capat cu brio.  |
|
Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9699
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 19 Mar 2009 23:02 Download mesaj |
|
|
|
Am citit undeva o reclamă, dacă găsesc o să postez aici, despre o firmă, franceză parcă, ce oferă un serviciu asemănător pentru a fotografia solul cu obiecte de interes: orașe, drumuri, clădiri, terenuri etc. Ei livrează balonul (care este captiv, dacă nu mă înșel) și aparatura gata făcută. Cred că adaptarea pentru spațiu ar fi minoră.
Canon-ul ar putea fi dotat cu un script de expunere automată, cele cu procesor de imagine mai nou, Digic II sau Digic III permit încărcarea de soft suplimentar:
http://chdk.wikia.com/wiki/CHDK_in_Brief
Balonul nu trebuie neapărat umplut cu heliu care este scump, se poate folosi si hidrogenul, mai ușor de obținut (și care nu e chiar așa inflamabil cum se crede, Hindenburg a generat un mit fals, a ars din cauza invelișului, nu a hidrogenului), probabil că un balon meteo ar fi ideal dacă s-ar găsi.
In articol se spune că balonul este meteo, a costat 43 lire iar camera foto este Nikon și a costat 56 lire. Nu se spune cât au costat senzorii (presupun că mult) și radiotransmițătorul ce funcții are. Mă întreb dacă nu s-ar putea folosi un telefon celular pentru asta. |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 20 Mar 2009 00:00 Download mesaj |
|
|
|
Baloane cu heliu au la cora...vara sunt si prin herastrau. Pana la urma nu-ti trebuie emitator: il urmaresti prin telescop...sau il legi cu ata de undita. Aparat cu declansare automata iti mai trebuie, poti folosi si telefonul, il pui pe vibratii si dai bipuri din minut in minut . In rest vreme calma si fara vant. |
|
Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9699
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 20 Mar 2009 00:43 Download mesaj |
|
|
|
da, dar pentru efect maxim trebuie să ajungă cât mai sus, la 30 km ca cel al băieților  |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 20 Mar 2009 01:11 Download mesaj |
|
|
|
Parca n-au ajuns chiar la 30 km.
Pe de alta parte un GSM se cam apropie de limita la asa distanta, iar la inaltimea aia nu cred ca mai ai sanse sa cada pe aproape. |
|
Sus |
|
 |
Blakut Membru

Data inscrierii: 03 Noi 2008 Mesaje: 1355
Motto: Per Aspera ad Astra. Sau cum era? Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 21 Mar 2009 11:36 Download mesaj |
|
|
|
Hidrogenul se poate scurge prin peretii balonului. _________________ Vizitati-mi blogul cu poze! http://blakutps.blogspot.com/
Unde-s multi puterea creste,
Da' gandirea nu sporeste... |
|
Sus |
|
 |
Andrei Membru

Data inscrierii: 03 Sep 2007 Mesaje: 218
|
Trimis: 21 Mar 2009 13:14 Download mesaj |
|
|
|
Daca e absorbit cu tot cu aparatul foto intr-un motor de avion?
Desigur sansa poate sa fie ca aceea a castigarii la loto....  |
|
Sus |
|
 |
|