Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233877 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
florincosta Membru

Data inscrierii: 01 Sep 2008 Mesaje: 138
|
Trimis: 08 Noi 2008 17:27 Download mesaj |
Titlul subiectului: curiozitate |
|
|
|
se pot vedea nebuloasele in culori?daca da ce filtre ar trebui sa folosesc respectiv oculare la un dob 300mm/1500 /f5. |
|
Sus |
|
 |
Forever_Man Membru

Data inscrierii: 04 Iun 2005 Mesaje: 1924
|
Trimis: 08 Noi 2008 17:31 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Eu nu am vazut. _________________ BINOCLURI: Norconia Sport 10x50, Celestron Skymaster 15x70
TELESCOAPE: Skywatcher 130/650, Skywatcher 200/1200 |
|
Sus |
|
 |
florincosta Membru

Data inscrierii: 01 Sep 2008 Mesaje: 138
|
Trimis: 08 Noi 2008 17:35 Download mesaj |
|
|
|
sa inteleg ca nu e posibil? |
|
Sus |
|
 |
red giant Membru

Data inscrierii: 13 Mar 2007 Mesaje: 424
|
Trimis: 08 Noi 2008 20:50 Download mesaj |
|
|
|
Dacă vrei culori ca în poze, nu e posibil. Dacă te mulțumești cu o culoare, poți vedea M42 verde cu un filtru OIII. Sunt persoane care au văzut și urme de roșu tot în M42. |
|
Sus |
|
 |
saiph Moderator

Data inscrierii: 19 Sep 2007 Mesaje: 2299
Motto: Sky is not the limit, it's the target Localitate: Bucuresti // Cracovia
|
Trimis: 08 Noi 2008 23:01 Download mesaj |
|
|
|
cu un Dob de 12" poti vedea culori in nebuloase.
in afara de tenta verzui-albastruie cu usoare accente rosiatice din M42, mai poti distinge in M57 o stralucire de "neon" (nu gazul...) de culoare albastruie, in M27, ceva mai verzuie. pe un cer f. bun, sau cu filtru UHC / LPR se mai disting nuante slabe si in alte neb planetare - desi sunt mai mici si trebuie sa le cam cauti....
nebuloase ca M16, M17, M8, M20 nu prea pot fi distinse in intregime (cromatic vb, nu ca forma/intindere) din cauza acuitatii fiziologice scazute pt lumina rosie. ochiul nu poate percepe culoarea luminii slabe/difuze, daca se indeparteaza de regiunea albastra-verzuie, spre deosebire de aparatele foto.
din pacate nu am apucat sa testez si pe Helix, sau pe Crab, dar nu m-as fi asteptat la minuni. NordAmerica am vazut-o ca pe o ceata f.f. fina si incolora.
oricum, daca nu reusesti sa distingi culori nu trebuie sa te lasi prada frustrarii. in poze se vad mai frumos culorile, plus ca le poti obtine cat de intense doresti
cer senin!
p.s.: un pic off-topic, dar mi-am adus aminte. "La multi ani!" lui Mihai, se stie el care, posesorul Dob-ului de 12" skw de care vb mai sus. la fel si pt toti Mihai-ii si Gabriel-ii de pe forum si nu numai aa, adica si mie..  _________________ *.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*
___CER SENIN!___
_________________ |
|
Sus |
|
 |
Jhonny Membru

Data inscrierii: 20 Feb 2009 Mesaje: 1
|
Trimis: 20 Feb 2009 17:56 Download mesaj |
Titlul subiectului: buna intrebare |
|
|
|
buna intrebare la asa ceva m-am gandit si eu |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|