Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Blakut Membru

Data inscrierii: 03 Noi 2008 Mesaje: 1355
Motto: Per Aspera ad Astra. Sau cum era? Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 30 Ian 2009 11:28 Download mesaj |
Titlul subiectului: De unde diferenta? |
|
|
|
De unde apare aceasta diferenta in fotografii? De ce cu un aparat mult mai bun se vede mult mai prost?
Descriere: |
Nikon D80, 29 de expuneri de 30s. Iso 1600. Prelucrare cu registax. |
|
Marime fisier: |
84.37 kb |
Vizualizat: |
de 5393 ori |

|
Canon Powershot A80, 34 de expuneri a cate 13s. Iso 400. Prelucrare cu Photoshop. |
|
73.71 kb |
de 5393 ori |

|
_________________ Vizitati-mi blogul cu poze! http://blakutps.blogspot.com/
Unde-s multi puterea creste,
Da' gandirea nu sporeste... |
|
Sus |
|
 |
Mitu Catalin Membru

Data inscrierii: 01 Aug 2006 Mesaje: 828
|
Trimis: 30 Ian 2009 13:31 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Mai avem nevoie de detalii . Cu ce instrumente s-a lucrat si daca nu cumva D80-ul a fost folosit afocal cu diafragma inchisa la maxim .Powershot-ul a fost folosit intr-un mod adecvat asta pot sa confirm .
_________________ 200mm F/6, 130mm F/5, HEQ5 pro , NEQ5 , ATIK 320E , 450D, 15x70 |
|
Sus |
|
 |
Blakut Membru

|
Trimis: 30 Ian 2009 14:47 Download mesaj |
|
|
|
Asa. Acelasi instrument: o luneta zeiss coude de diametru 150mm si distanta focala de 2250 mm.
Poweshotul a fost fixat cu un inel metalic si cu o tija care ii intra in dos, ca la trepied, iar Nikonul a fost pus in focar, deci diafragma nu aparea nicaieri.
Sa fie de vina si faptul ca am folosit registax pentru a prelucra ultimele poze, si nu photoshop?
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6861
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 30 Ian 2009 15:05 Download mesaj |
|
|
|
Softul intern de la Nikon curata foarte eficient fotografiile de ce el interpreteaza ca zgomot. Din cauza asta nu vei vedea nicaieri in lume filtre astronomice facute pentru DSLR Nikon. In schimb pt Canon sunt o gramada. Baader, Astronomik, Hutech fabrica filtre pentru de toate felurile - O III, Halpha, IR, etc, pt Canon si numai pt Canon.
_________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 30 Ian 2009 15:42 Download mesaj |
|
|
|
Blakut a scris: | Asa. Acelasi instrument: o luneta zeiss coude de diametru 150mm si distanta focala de 2250 mm.
Poweshotul a fost fixat cu un inel metalic si cu o tija care ii intra in dos, ca la trepied, iar Nikonul a fost pus in focar, deci diafragma nu aparea nicaieri.
Sa fie de vina si faptul ca am folosit registax pentru a prelucra ultimele poze, si nu photoshop? |
Nu cred ca e aparatul de vina. Probabil editarea (de asta iti poti da seama daca schimbi soft-ul).
Eu folosesc Nikon D50 pentru astrofotografie (e drept, pana acum am facut numai cu camp larg - obiective foto normale). Si iti pot confirma ca imaginile sunt ok.
Daca vrei sa fii absolut sigur ca aparatul nu iti joaca feste la reducerea zgomotului in sensul in care elimina detalii utile pe care le considera "noise", poti trage dezactivand optiunea noise reduction si apoi sa faci tu "manual" treaba asta scazand dark frames (cadre luate cu capacul pus pe obiectiv sau telescop) la editare.
Pe de alta parte, cel putin la Nikon D50, eu am constatat ca noise reduction-ul facut in camera da rezultate bune.
_________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 30 Ian 2009 15:47 Download mesaj |
|
|
|
Era sa uit: bineinteles ca si pentru Nikon exista posibilitatea inlocuirii filtrului de pe senzor.
Iata un exemplu (are inclusiv o sectiune DIY ):
http://www.lifepixel.com/index.html
Bunaoara, poti inlocui filtrul cu unul care lasa sa treaca tot spectrul de la UV la IR (bineinteles ca si vizibilul care e intre ele )
http://www.lifepixel.com/shop/cart.php?m=product_detail&p=21
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 30 Ian 2009 19:33 Download mesaj |
|
|
|
Nu mai stiu exact unde am citit insa aparatele de la Nikon au fost "acuzate" de catre unii astrofotografi ca prelucreaza soft chiar si imaginile RAW.
|
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 30 Ian 2009 21:41 Download mesaj |
|
|
|
Informatia data de Doru este corecta. Atat dpreviews cat si imaging resources specifica faptul ca softul de la Nikon face ca aceste aparate sa nu fie bune pt astrofoto.
Ca pe undeva prin lume exista o firma care iti spune cum sa schimbi filtrul la un Nikon nu inseamna nimic.
Semnificativ este faptul ca marile firme producatoare de filtre fac asemenea modificari pt Canon, iar toti astrofotografii semnificativi care folosesc DSLR-uri utilizeaza Canon. Schimbarea unui filtru nu poate suplinii modul de prelucrare a imaginii in aparat. Si eu nu am citit nicaieri ca se poate schimba acest soft de un posesor.
|
Sus |
|
 |
Blakut Membru

|
Trimis: 31 Ian 2009 00:41 Download mesaj |
|
|
|
Citat: |
Daca vrei sa fii absolut sigur ca aparatul nu iti joaca feste la reducerea zgomotului in sensul in care elimina detalii utile pe care le considera "noise", poti trage dezactivand optiunea noise reduction si apoi sa faci tu "manual" treaba asta scazand dark frames (cadre luate cu capacul pus pe obiectiv sau telescop) la editare. |
Era dezactivata optiunea de noise reduction pentru expunere lunga si iso mare.
Citat: |
Informatia data de Doru este corecta. Atat dpreviews cat si imaging resources specifica faptul ca softul de la Nikon face ca aceste aparate sa nu fie bune pt astrofoto.
|
Din pacate asta am acum....
o sa incerc sa pun mana pe Photoshop sa vad ce iese. Asa arata pozele de la canon prelucrate in registax:
|
542.29 kb |
de 5212 ori |

|
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

|
Trimis: 31 Ian 2009 02:35 Download mesaj |
|
|
|
Imi pare rau ca ai avut aceasta surpriza, cu atat mai mult cu cat era sa o am si eu. Acum trei luni am vrut sa imi iau un DSLR, si prima optiune era Nikon D80 ! Si asta din multe puncte de vedere, inclusiv calitate si pret. Eram nelamurit insa de ce toti utilizeaza Canon. Si am stat vreo trei saptamani sa caut informatia care sa ma lamureasca. Rezultatul a fost ca nu am mai luat Nikon, dar pana Windows-ului mi-a mancat din bani si nu am mai luat nimic.
Eventual poti incerca un schimb pe okazii.ro. Sunt sanse sa gasesti un Canon 40D.
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

|
Trimis: 31 Ian 2009 14:35 Download mesaj |
|
|
|
Fotografii facute de mine cu Nikon (D50). Detaliile expunerii sunt in exif-ul fiecarei imagini.
Sfatul meu este: mai intai faceti poze cu un aparat iar dupa aceea spuneti ca e bun sau rau
Din auzite de pe la altii pot si eu sa zic, de exemplu, ca Hasselblad, Pentax, Leica etc. sunt aparate de ca..at. Nu mai ca nu zic pentru ca nu am folosit asa ceva
|
632.16 kb |
de 5125 ori |

|
|
720.42 kb |
de 5125 ori |

|
|
648.42 kb |
de 5125 ori |

|
|
614.02 kb |
de 5125 ori |

|
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

|
Trimis: 31 Ian 2009 14:47 Download mesaj |
|
|
|
Faptul ca nu am nu inseamna ca nu am folosit. Am prieteni care au Canon D40 si care au facut fotografii cu telescoapele mele. Asa ca nu vorbesc doar din auzite sau citite. Iar daca o sa iti citesti propriile tale mesaje, domnule Laurentiu, o sa vezi ca si tu vorbesti din auzite si citite.
Dar nu-i asa, ranchiuna ta e mare si trebuie satisfacuta chiar daca ajungi sa te contrazici singur.
Grozav "moderator", daca stii cumva semantica acestui cuvant.
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

|
Trimis: 31 Ian 2009 14:49 Download mesaj |
|
|
|
recunosc, fotografiile sunt frumoase. Am si eu o tona, culese de pe net.
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

|
Trimis: 31 Ian 2009 16:33 Download mesaj |
|
|
|
Fotografiile de mai sus nu-s culese de pe net - daca asta ai vrut sa sugerezi.
Cand e vorba despre practica eu nu vorbesc din auzite (asa cum faci tu, de buna seama, in acest caz - pentru ca e clar ca nu ai cu ce sa-ti exemplifici "argumentele").
Te-am mai rugat si in trecut sa nu te mai iei de mine (eu nu-mi aduc aminte sa te fi atacat pe tine, ca persoana - daca am avut alte opinii despre unele lucruri asta e cu totul altceva).
Ori nu pricepi, ori nu intelegi. Oricum, prea inteligent nu esti, "domnule" Dragos.
Spre norocul tau, nu esti suficient de aproape de mine ca sa simti pe pielea ta ce ar putea insemna un om ranchiunos, orgolios si mai stiu eu cum ai mai zis tu despre mine pe aici, pe forum (probabil ca am cate putin din fiecare aceste "calitati" la care se mai adauga una: nu-s un bun crestin si n-o sa-ti intorc si celalalt obraz).
No more mister nice guy "domnule" Dragos.
Iar job-ul de moderator am ales sa-l fac tocmai ca sa ajut pe altii care sunt incepatori si nu asa "avansati" si destepti ca tine.
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

|
Trimis: 31 Ian 2009 16:50 Download mesaj |
|
|
|
Dar acel "Zise Dragos" ce a fost ? Vreo mangaiere cumva ?
Sau contrazicerile duse pana in panzele albe, desi in final, cu jumatate de gura, recunosteai ca nu ai dreptate, ce au fost? Dezbateri de idei ?
E un proverb romanesc care spune ca ce tie nu-ti place altuia nu-i face. Se pare ca nu iti place cand esti tratat cum tratezi tu pe altii.
Da, inteleg, rolul tau de MODERATOR este sa bagi pumnul in gura celor care au curajul sa aiba alte idei decat tine. Si sa conteste in felul asta marea ta competenta.
Cat priveste "no more mister nice guy", vai, sunt impresionat.
|
Sus |
|
 |
|